Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan dal fanúšikom silný impulz. Prídu už na Trenčín?

Veľký triumf 2:1 v Budapešti nad Ferencvárosom môže byť pre náročného bratislavského diváka tým správnym impulzom, aby si našiel cestu na Tehelné pole.

21.07.2022 11:08
Ferencváros, Slovan Foto: ,
Juraj Kucka a Stjepan Lončar.
debata

Ak by Slovan uhral proti Ferencvárosu v Budapešti výsledok ako pred 30 rokmi (0:0), bude spokojný. Aj také boli prognózy pred prvým duelom 2. predkola Ligy majstrov. No Slovan prekonal očakávania a vyhral 2:1.

Pritom presne pred 15 dňami, po bezgólovej domácej remíze 0:0 s Dynamom Batumi v 1. predkole, čelili futbalisti hnevu fanúšikov a kritike médií. Stačili dva týždne a všetko je inak.

Maďarsko SR Futbal LM 2. predkolo Zápas Prvý Čítajte viac Veľký obrat v Budapešti! Slovan umlčal Ferencváros

„Potrebujeme urobiť futbalový zázrak, historický výsledok, veľký triumf, aby sa ľudia zobudili a začali chodiť na Tehelné pole,“ vravel pred štartom sezóny generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík mladší.

A aj keď si všetci uvedomujú, že duel s Ferencvárosom má za sebou len prvý polčas, je triumf nad maďarským majstrom mimoriadne cenný.

17. Ferencváros Čítajte viac Sme len v polčase, upozorňuje Weiss. Máme to v rukách, znie z Ferencvárosu

Veď najslávnejší klub z krajiny nášho južného suseda pracuje s minimálne dvakrát vyšší rozpočtom, hodnota jeho futbalistov je tiež dvakrát vyššia.

Či bude tento zatiaľ „polčasový“ úspech dostatočným impulzom pre fanúšikov belasých, aby si našli cestu na Tehelné pole nie len na prestížny zápas v Lige majstrov, uvidíme už v sobotu.

Momentky zo zápasu Ferencváros - Slovan Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Za každý odohraný dvojzápas v predkolách...

Obhajca titulu privíta v prvom domácom zápase ligovej sezóny Trenčín. Kmotrík ml. spomínal, že diváci by si mali vážiť možnosť vidieť naživo futbalistov ako Weiss, Kucka, Barseghjan, Kašia či Kankava.

Túžbou šéfa klubu bolo dosiahnuť v začínajúcej sa sezóne ligovú návštevnosť v priemere nad 6-tisíc divákov. Bude zaujímavé preto sledovať, či táto hranica padne už v súboji s Trenčínom.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #Ferencváros Budapešť