Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nedeľa bez prekvapení. Ružomberok aj DAC zvíťazili

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda otočili skóre nedeľňajšieho zápasu 1. kola Fortuna ligy a nad MFK Tatran Liptovský Mikuláš zvíťazili 2:1.

17.07.2022 20:05 , aktualizované: 21:24
SR futbal FL 1. kolo Skalica Ružomberok TTX Foto: ,
Gólová radosť Ružomberčana Martina Regáliho.
debata

Hostia išli do vedenia v 57. minúte po tom, ako Adrián Káčerík zblízka prestrelil brankára Dániela Veszelinova. DAC odpovedal presnými zásahmi Nikolu Krstoviča a kapitána Dominika Kružliaka, druhý menovaný sa presadil hlavičkou po rohu.

SR futbal FL 1. kolo Podbrezová Slovan BBX Čítajte aj Po peknom privítaní výbuch. Kucka nehľadal výhovorky

Zverencom Adriana Guľu vyšla generálka na úvodný duel 2. predkola Európskej konferenčnej ligy, v ktorom nastúpia v stredu o 20.00 SELČ na Faerských ostrovoch proti Víkinguru Gota.

Fortuna liga – 1. kolo:

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1 (0:0)
Góly: 71. Krstovič, 77. Kružliak – 57. Káčerík, ŽK: Njie – Gerát, Popovič, rozhodovali: Kráľovič – Jekkel, Vass, 4630 divákov.
DAC: Veszelinov – Blackman, Kružliak, Brunetti, Cigaiks (84. Muhamedbe­govič) – Njie (46. Dimun), Káčer, Veselovský – Andzouana (57. Moumou), Krstovič (90.+4 Rymarenko), Hahn (57. Nicolaescu)
Liptovský Mikuláš: Sváček – Nečas, Bedecs, Krčík, Popovič – Václavik, Gerát (81. Diviš), Káčerík (90.+1 Bielák) – Staš (81. Totka), Laura (81. Ďungel), Voško (69. Matoš)

Adrián Guľa, tréner DAC: "Pre nás je to veľmi cenné víťazstvo. Vedeli sme, že súper bude agresívny, využil, že máme ťažký program. Po pohárovom zápase sme neboli úplne čerství, museli sme veľa cestovať. Podarilo sa nám otočiť skóre, to je najdôležitejšie.

Takéto víťazstvá sú dôležité pre hráčov, pre kabínu. Ďakujem fanúšikom, že neustále stáli pri nás. Vedel som, že nás čaká ťažký zápas. Gratulujem mužstvu, že dokázalo vyhrať, šliapali do poslednej minúty. Verím, že víťazstvo nám dodá energiu, lebo už zajtra cestujeme na Faerské ostrovy."

Jozef Kostelník, tréner Liptovského Mikuláša: „Za dnešný výkon sme si aspoň bod zaslúžili, remíza by bola spravodlivejšia. Snažili sme sa pressovať domácich, čo sa nám darilo. Vedeli sme v čom sú silní. Viedli sme 1:0, ale otvorili sme stred ihriska a domáci vyrovnali. Potom pridali aj druhý gól. Urobili sme striedania a do konca sme boli aj vyrovnaným súperom. S výkonom som spokojný, škoda, že sme nebodovali.“

Nováčik podľahol vicemajstrovi

Nováčik MFK Skalica nestačil na MFK Ružomberok. S úradujúcim vicemajstrom prehrali zverenci Juraja Jarábka pred vlastným publikom 0:2.

Skalica, Ružomberok Čítajte aj Zápas Skalica - Ružomberok sme sledovali ONLINE

Hostia si už v úvodnej 45-minútovke vypracovali dvojgólový náskok, pričom do kariet im zahralo aj vylúčenie obrancu Petra Čögleya z 23. minúty. Liptáci sa na Záhorí naladili na úvodný duel 2. predkola Európskej konferenčnej ligy, v ktorom vo štvrtok o 18.30 h privítajú FC Riga z Lotyšska.

MFK Skalica – MFK Ružomberok 0:2 (0:2)
Góly: 20. Madleňák, 42. Regáli, ŽK: Vlasko, Blažek, Fábry, ČK: 23. Čögley (všetci Skalica), rozhodovali: Glova – Straka, Kmec, 2026 divákov.
Skalica: Junas – Čögley, Blažek, Rudzan, Václav (46. Fábry) – Nagy, Hollý – Baumgartner (31. Potoma), Vlasko (46. Černek), Yao (80. Brigant) – Šebesta (46. Haša)
Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, Mojžiš, Malý, Madleňák – Luterán, Kochan – Tučný (62. Gerec), Lichý (62. Domonkos), Regáli (72. Morong) – Bobček (72. Kelemen)

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #DAC Dunajská Streda