Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál v Slovane. Manažéra zatkli pre drogový biznis

Polícia zaistila v rámci veľkej medzinárodnej akcie Parketár kilogramy tvrdých drog a státisíce eur. V drogovej kauze obvinili celkovo 16 ľudí.

16.07.2022 04:52
Slovan, Žilina, pohár, finále Foto: ,
Štadión Tehelné pole.
debata (57)

V putách skončili aj šéf bezpečnosti bratislavského futbalového klubu ŠK Slovan spolu s bratom.

Ako informuje TV Joj, starší z dvojice bol ešte vo štvrtok 14. júla v klube šéfom bezpečnosti. Malo by ísť o Martina K. Mladší v minulosti pôsobil ako asistent trénera pri mladších ročníkoch.

Spomínaný zdroj dodáva, že starší z bratov mal údajne cez svoje kontakty dodávať kokaín do vyššej spoločnosti pravidelne.

Správa o policajnom zásahu prichádza päť dní pred dvojzápasom 2. predkola Ligy majstrov, v ktorom Slovan nastúpi proti Ferenvárosu Budapešť.

Sedem zo zatknutých sa v piatok postavilo pred sudcu Špecializovaného trestného súdu SR, ktorý večer rozhodol, že budú stíhaní väzobne. Prokurátor spolu s vyšetrovateľmi mužov viní z toho, že mali nelegálny biznis s kokaínom a pervitínom.

616662084 Čítajte viac Chaos a strach. Do Bratislavy napochoduje Karpatská brigáda z Budapešti

Pri veľkej medzinárodnej protidrogovej akcii kukláči zhabali kilogramy kokaínu a pervitínu za státisíce eur.

„Počas akcie zaistili omamné a psychotropné látky v hodnote viac ako 250-tisíc eur a finančnú hotovosť viac ako 300-tisíc eur. Zaistili tiež motorové vozidlá, elektronické nosiče údajov a telekomunikačné prostriedky,“ informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Skupina mala pôsobiť v Bratislave a jej okolí minimálne päť rokov. Ako informuje portál, staré autá používali ako takzvané mŕtve schránky, kde uskladňovali drogy. Vyššiu hotovosť vyšetrovatelia našli napríklad aj v starom hydrante.

„Ide o obchodovanie s pervitínom a kokaínom, čo sa týka predaja, jedná sa o veľký rozsah, hovorím niekoľko desiatok kilogramov v týždňových intervaloch,“ uviedol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Peter Kysel.

Vladimír Weiss Čítajte viac Pozor na optimizmus! Weissova genialita je jediným svetlým bodom

„Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava okamžite rozväzuje pracovný pomer s bezpečnostným manažérom klubu, ktorý bol v rámci medzinárodnej policajnej akcie Parketár spolu s ďalšími pätnástimi osobami obvinený zo závažnej trestnej činnosti,“ uviedol klub v oficiálnom stanovisku.

Podľa klubu nie je pravda, že medzi obvinenými sú dvaja zamestnanci klubu.

„Ide o jedného nášho, aktuálne už bývalého zamestnanca, ktorý pôsobil ako bezpečnostný manažér. Medzi obvinenými je aj jeho brat, ktorý ale už dlhší čas nepracuje v ŠK Slovan Bratislava,“ dodal Slovan.

Železní muži z futbalového sveta Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
1. Unai Simón (Španielsko, Bilbao) - 4925 minút
57 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #futbal #drogy #Slovan Braislava