Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z Premier League na Tehelné pole. Slovan zlanáril Kucku

Juraj Kucka bude v kariére pokračovať v Slovane Bratislava. Slovenský majster to oznámil na dnešnej tlačovej konferencii. Na Tehelnom poli bude nosiť číslo 33.

23.06.2022 13:53 , aktualizované: 16:25
Juraj Kucka Foto:
Juraj Kucka pózuje s dresom Slovana.
debata

"Odzrkadľuje naše plány na ďalšiu sezónu. Som rád, že najbližšie dva roky uvidíme Juraja Kucku v našom belasom drese. Teší ma, že sa nám to podarilo dotiahnuť. Veľakrát som povedal, že si ho viem v belasom predstaviť a už sa neviem dočkať prvého zápasu.

Som presvedčený, že je to správny líder, ktorý nás posunie vyššie a prinesieme na Slovensko európsky futbal," povedal riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Podľa jeho slov boli rokovania náročné ako vždy. Podpis dvojročnej zmluvy dlhoročného slovenského reprezentanta Kucku potešil.

Video

„Pekný pocit aj moment pre mňa, že sa po dlhej dobe vraciam tam, kde sa to začalo – na Slovensko. Teším sa na túto spoluprácu. Chcem sa Slovanu poďakovať. Verím, že to bude fungovať a dosiahneme najvyššie úspechy,“ vyhlásil Kucka.

Naposledy hrával na slovenských trávnikoch v roku 2008 ešte v drese Ružomberku. Pôvodne plánoval zostať v zahraničí, ale bližšie rodnej krajine.

"Ťažko sa vyberá z niečoho, keď nič nie je. V Anglicku ma to nenapĺňalo, najmä v kabíne správaní sa niektorých ľudí. Nemal som na stole žiadnu ponuku.

Veľké návraty futbalistov do slovenskej ligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Vratislav Greško urobil ako hráč Interu...

Chcel som ísť bližšie k Slovensku. Boli tam rozrobené nejaké veci, ale nebolo to ono. Keď sa pohli rokovania so Slovanom, tým viac som mal vnútorný pocit, že to chcem a je to správna cesta," pokračoval Kucka.

Kucka bude po konci Martina Škrtela jednou z najväčších osobností ligy spoločne s Vladimírom Weissom ml. Koľkokrát ho syn trénera Slovana presviedčal?

„Nedá sa to spočítať. Stretávali sme sa dlho na reprezentačných zrazoch, mal som ho stále za chrbtom. Písal mi ešte aj dnes,“ smial sa Kucka.

Ostatné dva roky odohral v talianskej Parme a anglickom Watforde. Ani v jednom prípade neuspel v záchranárskych prácach. Tridsaťpäťročný veterán sa teší na boj o titul.

"Je vždy príjemnejšie, keď hráte o titul ako o zostup. Nálada v tíme je vtedy o ničom. Zažil som to dva roky po sebe a nevyšlo to. Verím, že tento boj bude úspešnejší.

Dávid Hancko Čítajte viac Vy, čo kritizujete Hancka, zbláznili ste sa? Český influencer reaguje

V belasom drese zapózoval s typickým číslom 33.

„Mal som ho v Ružomberku. Je to šťastné číslo. Vždy som si ho vybral, keď sa dalo. Je ku mne prilepené, ide so mnou celý život.“

Kucka sa po desiatich rokoch stane zverencom Vladimíra Weissa st., ktorý ho viedol naposledy v reprezentácii.

"Pán tréner mi dal prvý šancu v reprezentácii. Zažili sme spolu pár rokov. Viem, aký je to človek a profesionál.

Teším sa na spoluprácu. Trochu sme sa bavili, ale väčšia debata, čo odo mňa požaduje, ešte prebehne," uzavrel Kucka.

Štadióny pre MS vo futbale v Katare 2022 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Názov: Stadium 974 * Mesto: Dauha * Kapacita:...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Juraj Kucka