Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss mal rozdielne predstavy. Kmotrík reaguje na jeho odchod

Cesty futbalového šampióna Slovana Bratislava a trénera Vladimíra Weissa st. sa rozchádzajú.

08.06.2022 18:00
SR Bratislava Slovan futbal Kmotrík Foto: ,
Viceprezident Slovana Ivan Kmotrík ml.
debata (12)

Hoci 58-ročnému trénerovi končí zmluva až 30. júna, už teraz je jasné, že Weiss na Tehelnom poli nebude pokračovať.

"V prvom rade by som sa trénerovi Weissovi rád poďakoval za spoluprácu a za všetko, čo odviedol pre náš klub. Avšak dohodli sme sa na ukončení vzájomnej spolupráce s okamžitou platnosťou.

Viackrát sme spomínali nevyhnutnosť stabilizácie ekonomickej situácie v klube. Tréner Weiss viackrát vyslovil svoju nespokojnosť s aktuálnym kádrom.

Ako klub však momentálne nie sme v situácii, kedy by sme si mohli dovoliť opätovne a okamžite prebudovávať káder, čo si vyžaduje veľké finančné prostriedky.

Naše predstavy sa v tomto bode jednoducho a žiaľ nezhodli. Medzi našimi možnosťami a trénerovými predstavami nenastával prienik," uviedol pre oficiálnu webovú stránku Slovana generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Vladimír Weiss, Ivan Kmotrík ml. Čítajte viac Do hry vstúpil Kmotrík. Jeho podmienka bola jasná

Vedenie Slovana z tohto dôvodu nepredložilo Weissovi možnosť ďalšej spolupráce. Uznávaný odborník viackrát verejne vyhlásil, že by chcel trénovať národné mužstvo i klub, čo sa Kmotríkovi nepáčilo.

"Aj preto nebolo reálne už v skoršom období ponúknuť trénerovi ponuku na ďalšiu spoluprácu, resp. riešiť predĺženie zmluvy.

Napokon sa naše cesty rozchádzajú a Vladimírovi Weissovi st. prajeme do budúcna všetko dobré. V tejto situácii potrebujeme trénera, ktorý bude stotožnený s aktuálnym kádrom a zameria sa na to, aby z tohto mužstva vytiahol maximum,“ dodal Kmotrík ml.

Video

Weissovi tak nič nebráni, aby sa opätovne (predtým v 2008–12) stal trénerom slovenskej reprezentácie.

Niekdajší kouč Artmedie Petržalka, Saturnu Moskovská oblasť či Kajratu Almaty však v ostatných mesiacoch viackrát naznačil, že by rád pokračoval v klubovej kariére.

Kto povedie Slovensko? Toto sú kandidáti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Vladimír Weiss st. doviedol Slovensko na MS...

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss st.