Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružomberok uspel v Dunajskej a zabezpečil si post vicemajstra

Futbalisti MFK Ružomberok obsadia v tabuľke Fortuna ligy 2021/2022 konečnú druhú priečku za majstrovským Slovanom Bratislava.

15.05.2022 22:20
SR Dunajská Streda futbal šport FL 19. kolo... Foto: ,
Ružomberčan Matej Madleňák a hráč Zuberu Sharani z Dunajskej Stredy na archívnej snímke.
debata

Post vicemajstra si zverenci Petra Struhára definitívne zabezpečili vďaka víťazstvu 3:2 v Dunajskej Strede v nedeľnom zápase 9. kola nadstavbovej časti v skupine o titul.

Tretia Trnava stráca na Ružomberok pred záverečným kolom tri body, v prípade dotiahnutia sa na „Ružu“ však má s týmto súperom horšie vzájomné zápasy a preto ho už nemôže ohroziť.

Oba tímy budú reprezentovať slovenský futbal v Európskej konferenčnej lige 2022/2023 – MFK začne v 1. predkole, Spartak ako víťaz Slovenského pohára v druhom.

SR Futbal FL  9. kolo Nadstavba Skupina Titul ZAX Čítajte aj Oslavy na Trnavčanoch nezanechali stopu. Kocianovi nevyšiel návrat po 23 rokoch

Tretiu miestenku do 1. predkola EKL získa víťaz baráže. V semifinále sa stretnú Dunajská Streda (4. miesto) s Trenčínom (7.), ktorý vyhral skupinu o udržanie sa. Sereď (5.) si zmeria sily so Žilinou (6.).

Nováčikom nového ročníka FL bude Podbrezová, ktorá v súťaži nahradí Pohronie. V baráži o udržanie sa nastúpia Zlaté Moravce ako predposledný tím FL proti druhému mužstvu 2. ligy, ktorým sa stala Banská Bystrica.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Ružomberok 2:3 (1:2)
Góly: 2. Dimun, 84. Krstovič – 6. Regáli, 20. Mojžiš, 76. Bobček. ŽK: Kružliak – Luterán, Krajčírik, Bobček, Domonkos, Gerec. Rozhodovali: Kružliak – Pozor, Poláček, 5068 divákov.
DAC: Veszelinov – Blackman, Kružliak, Brunetti, Davis – Njie (46. Ciganiks) – Dimun (76. Andrezinho), Moumou (72. Verlinden), Nebyla – Andzouana (58. Balogh), Sharani (46. Krstovič)
Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, J. Maslo, Mojžiš, Madleňák – Luterán (89. Múdry), Lichý – Regáli (61. Gerec), Domonkos, Rymarenko (66. Ďungel) – Bobček

Dunajská Streda bleskovo otvorila skóre. V 2. minúte sa Blackman predral do pokutového územia z pravej strany, loptu obrancovia stihli vykopnúť, ale až k Dimunovi, ktorý ju z 20 metrov poslal do brány – 1:0. V 6. minúte bolo vyrovnané, keď Domonkos vysunul Bobčeka, ktorý prešiel na pravej strane, posunul loptu Regálimu a ten z 10 metrov nezaváhal – 1:1.

Dunajská Streda, Ružomberok Čítajte viac Zápas Dunajská Streda - Ružomberok sme sledovali ONLINE

V 20. minúte už hostia viedli, keď Mojžiš poslal loptu hlavou do brány – 1:2. Zápas mal naďalej výborné tempo, nebezpečnejší boli hlavne Ružomberčania. V 33. minúte Domonkos z rohu poslal center na bránu, zakročiť musel Veszelinov. V 42. minúte bol blízko ku gólu aj DAC, Sharaniho spätnú prihrávku poslal na bránu Dimun, ale Krajčírik bol pripravený.

V nadstavenom čase prvého polčasu mohol opäť skórovať Regáli, ktorý išiel sám na bránu, obišiel aj obrancu Kružliaka, ale v stopercentnej šanci prestrelil bránu.

Domáci tréner chcel oživiť hru svojho mužstva dvojitým striedaním. V 55. minúte Davis prešiel na ľavej strane, spätnú prihrávku Moumou poslal na bránu, ale Krajčírik bol na mieste. O minútu neskôr Brunetti vyslal tvrdú strelu z 35 metrov, zasahovať musel opäť Krajčírik.

FUTBAL-SC: Bratislava - Trnava Čítajte aj Disciplinárka potrestala Trnavu i Slovan. Vyššiu pokutu dostal Spartak

DAC vyvíjal na svojho súpera tlak, dostal sa aj pred bránu, ale do vyloženej šance nie. V 76. minúte Ružomberok zvýšil svoje vedenie. Fabiš vnikol do šestnástky z pravej strany a jeho prihrávku Bobček pätičkou poslal do siete – 1:3. V 80. minúte boli Ružomberčania opäť blízko ku gólu, keď centrovanú loptu hlavou poslal tesne vedľa Bobček.

V 84. minúte Krstovič v pokutovom území z ostrého uhla vystrelil, Krajčírik už mal loptu v ruke, no vypadla mu z nej a skončila v bráne – 2:3. DAC-u sa už v závere napriek snahe nepodarilo vyrovnať.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #MFK Ružomberok