Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oslavy na Trnavčanoch nezanechali stopu. Kocianovi nevyšiel návrat po 23 rokoch

Futbalisti Spartaka Trnava vyhrali v dueli 9. kola nadstavby Fortuna ligy v skupine o titul na ihrisku MŠK Žilina 2:1.

14.05.2022 19:04 , aktualizované: 20:22
SR Futbal FL  9. kolo Nadstavba Skupina Titul ZAX Foto: ,
Hráč Trnavy Milosz Kozak z Trnavy medzi Žilinčanmi Samuelom Kopáskom a Filipom Mrázom.
debata (1)

Zostali tak v hre o druhú priečku, keď sa bodovo vyrovnali Ružomberku, ten má však zápas k dobru. Žilina skončí v skupine o titul s istotou na šiestej pozícii.

Majstrovský Slovan zvíťazil v Trnave nad ŠKF ORION TIP Sereď 3:0. Na prvom mieste tabuľky majú na konte 73 bodov, Sereď nazbierala 39 bodov a figuruje na piatej priečke.

FUTBAL-SC: Bratislava - Trnava Čítajte aj Trnava využila chybu brankára Slovana a ovládla pohár

Trénerovi Jánovi Kocianovi nevyšla premiéra na lavičke FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble. Jeho zverenci prehrali v 9. kole v skupine o udržanie sa vo Fortuna lige s posledným Pohroním 1:3.

Kocian sa vrátil do slovenskej lige po 23 rokoch, keď sedel na lavičke v Košiciach.

AS Trenčín potvrdil siedmu priečku, keď vyhral na ihrisku desiatej Senice 3:0.

Výsledky 9. kola nadstavby:

Skupina o titul:

MŠK Žilina – Spartak Trnava 1:2 (1:1)
Góly: 25. Iľko – 10. Bukata, 71. Olejník. Rozhodovali: Marhefka – Straka, Hrmo, ŽK: Kaprálik, Stojčevski – Vlasko, Kóša, Azevedo, Procházka
Žilina: Petráš – Kopásek, Kopas, Nemčík, Bari – Mráz (65. Myslovič), Stojčevski – Kaprálik, Slebodník (78. Jambor), Ďuriš – Iľko
Trnava: Takáč – Koštrna, Tumma, Kóša, Kozák – Procházka – Iván (65. Bamidele), Bukata, Vlasko (77. Mikovič), Azevedo – Olejník (86. Ristovski)

Ivan Belák, tréner Žiliny: "Chcem kolegovi a celej Trnave pogratulovať k zisku pohára aj k dnešnému víťazstvu. Čo sa týka zápasu, začiatok bol z našej strany opatrný, súper to využil, dostal sa do vedenia, mal niekoľko príležitostí, ale takisto aj my.

V prvom polčase, sme vyrovnali a boli tam 2–3 nedotiahnuté šance. Aj pre diváka to bolo hore-dole, bolo sa na čo pozrieť. Do druhého polčasu sme vstúpili zle, alebo slabo, alebo súper dobre. 10 minút sme mali hluchých, v tej desaťminútovke sme dostali gól na 2:1, potom mal súper po štandardke nejakú príležitosť, ale odvtedy si už väčšiu šancu súper nevytvoril.

Škoda, že sme nemali kúsok šťastia pri strelách, ktoré skončili vedľa brány, alebo pri Jamborovej nastrelenej tyči v závere. My by sme sa dnes tešili aj z bodu. Znova to víťazstvo neprišlo, chalanom nemám čo vyčítať, chceli, hrali sme s kvalitným súperom, ktorý pred týždňom vyhral pohár. Na ihrisku sme odohrali maximum, musíme ísť ďalej a skúsime to o týždeň."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Dnes ma chalani veľmi potešili, pretože po viacdňových oslavách mali výborný prístup. Mali sme ofenzívne ladenú zostavu a boli sme kvalitní v ofenzíve, škoda, že sme sa v prvom polčase nedostali do dvojgólového vedenia, to by sa nám potom hralo ľahšie.

Aj Žilina aj my sme prispeli k dobrému futbalu. Na počudovanie, aj fyzické parametre na GPS sme mali jedny z najlepších v sezóne, takže oslavy na chalanoch nezanechali stopu. Som rád, že sme zvíťazili a že stále živíme nádej na druhé miesto."

ŠKF ORION TIP Sereď – ŠK Slovan Bratislava 0:3 (0:1)
Góly: 34. a 65. Barseghjan, 78. Mráz. ŽK: Jureškin, Ljubičič (obaja Sereď). Rozhodovali: Micheľ – Hancko, Jánošík
Sereď: Chudý – Morong, Dias (46. Todoroski), Šulek, Ljubičič – Potoma, Iglesias, Fábry (46. Haša) – Yao (46. Košťál), Cobnan (74. Sanusi), Jureškin
Slovan: Hrdina – Pauschek, Abena, Lovat, Vojtko (80. Medveděv) – Agbo, Holman (70. Hrnčár), Mustafič (83. Schlossár) – Barseghjan (70. Zmrhal), Da Silva (70. Mráz), Green

O udržanie sa:

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 1:3 (1:1)
Góly: 13. Menich – 16. Tóth (vlastný), 70. Klabník, 74. Sandal. Rozhodovali: Kišš – Zemko, Halíček, ŽK: Mondek, Tóth, Pintér (všetci ViOn), 350 divákov
ViOn: Lukáč – Čögley, Tóth, Menich, Čoka – Mondek (46. Kyziridis), Grozdanovski, Duga (67. Kolesár), Suľa (67. Neofytidis) – Ďubek (74. Pintér), Jibril (46. T. Horák)
Pohronie: Le Giang – Sanneh, Pajer, Klabník (85. Štrba), Šimčák – Ožvolda, Hašek (64. Sandal) – Blahút, Chrien (82. Šmatlák), Steinhübel (64. Bangala) – Lačný (82. Prachar)

Ján Kocian, tréner ViOnu: „Gratulujem súperovi k výhre. Blok v hlavách našich hráčov je silnejší, než som si predstavoval. Čaká nás ešte pred barážou veľa roboty, chceme sa zachrániť športovo, nečakáme na žiadne zakulisné ťahy.“

Peter Lérant, tréner Pohronia: „Sme veľmi radi, že sme získali tri body, ktoré sme už veľmi potrebovali. Stretnutie bolo vcelku vyrovnané, dnes sa k nám priklonilo konečne aj to futbalové šťastie.“

FK Senica – AS Trenčín 0:3 (0:3)
Góly: 37. Tučný, 40. Kupusovič, 45. Azango. Rozhodovali: Dzivjak – Košecký, Štofík, ŽK: Totka – Pirinen, 323 divákov
Senica: Chropovský – Koprna, Mašulovič (71. Ladislav), Mihal, Totka – Bíly, Halabrín – J. Buchel, Duda (20. Vrablic), Kudláč (61. Škodáček) – Macho (51. Bogdalík)
Trenčín: Iliev – Yem, Pirinen, Stojsavljevič, Madu (81. Kozlovský) – Bainović – Azango, Hollý (46. Kmeť), Lavrinčík (74. Kadák), Tučný (63. Gaži) – Kupusović (63. Ikoba)

Aktualizujeme…


Standings provided by SofaScore LiveScore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #FC ViOn Zlaté Moravce