Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss prosí fanúšikov. Dúfa, že vyhrá rozum

Najrýchlejší gól a najnižšia návšteva. Stretnutie Slovana a Trnavy lámalo novodobé rekordy najprestížnejšieho derby. Ale chýbala mu šťava, iskra, napätie, gradácia.

02.05.2022 09:25
Slovan, Trnava Foto: ,
Fanúšikovia Slovana počas zápasu proti Trnave.
debata (1)

Akoby všetci aktéri boli mysľou už o týždeň neskôr, keď čaká oba tímy zápas jari – finále Slovenského pohára/Slovnaf­t Cupu.

Rozhodnutie v 16. sekunde

Zápas tradičných súperov symbolicky otváral nový štadión na Tehelnom poli 3. marca 2019 a v hľadisku bolo 22 500 divákov. Odvtedy návšteva neustále klesá a s výnimkou jedného derby, na ktoré nepustil fanúšikov do hľadiska covid, prišlo na tribúny najmenej divákov, len 5601.

Veľkú časť z nich tvorili deti, ktoré mali k dispozícii bezplatne 5000 vstupeniek, ale využili ich len čiastočne. Akiste aj preto, že sa hralo v nedeľu neskoro večer, čo nebol ideálny termín. Najmä pre malých školákov, ktorí sa vracali domov pred polnocou.

Vrchol zápasu prišiel už po 16 sekundách. Zrodila sa najkrajšia i najdôležitejšia akcia, ktorá rozhodla o víťazovi. „Katastrofálny úvod nás stál pravdepodobne druhé miesto v lige aj lepší výsledok v zápase,“ komentoval situáciu trnavský tréner Michal Gašparík.

„Mali sme výborný úvod, ukázali sme peknú akciu na dotyk za obranu súpera, kde to Čavrič výborne dotiahol a rozhodol zápas,“ hodnotil bratislavský tréner Vladimír Weiss.

Bol to najrýchlejší gól v derby, ale nie v aktuálnom ročníku. Didier Lamkel Zé z Dunajskej Stredy vlani 16. októbra skóroval v zápase v Žiline ešte o dve sekundy skôr.

Strelou z diaľky prekonal brankára Petráša. Rekordérmi v histórii ligy sú Ružomberčan Mário Adamčík a Trenčan Lukáš Hricov, ktorí skórovali v 10. sekunde.

Slovan vs Trnava Čítajte aj Stačilo 18 sekúnd. Najslávnejšie derby pre Slovan vystrelil Čavrič

Gašparík: Dalo sa tomu predísť

Trnavčania podali najslabší výkon proti Slovanu v aktuálnom ročníku. Boli síce aktívnejší, viac držali loptu, ale šance si nevypracovali.

„Pokiaľ chcete mať šance proti Slovanu a streliť mu nejaký gól, musíte ukázať výrazne vyššiu kvalitu v ofenzíve,“ skonštatoval Gašparík. „Za týždeň musí byť náš výkon diametrálne odlišný,“ dodal.

Tréneri sa vyjadrili aj k nedôstojným ťahaniciam pred pohárovým vyvrcholením. V nedeľu večer ešte nebolo jasné, kde a či vôbec sa bude hrať, či s divákmi alebo bez nich.

Futbalový zväz rozhodol, že finále sa má hrať na Tehelnom poli. Čítajte aj Zväz chce Bratislavu, policajti nie. Chaos okolo pohára pokračuje

„Je nešťastné, ako sa situácia vyvinula, dalo sa tomu určite predísť. Teraz už len verím, že sa bude hrať pred fanúšikmi a bude ich čo najviac, lebo tento zápas by si to zaslúžil,“ vyjadril sa Gašparík.

Podľa Weissa už so žiadnym riešením nebudú všetci spokojní.

"Či by sa hralo na Tehelnom poli alebo v Trnave či inde. Ak mám byť spravodlivý, ja by som hral najradšej na neutrálnom ihrisku, napríklad v Dunajskej Strede alebo aj niekde inde.

Keď sa dejisko neurčilo už skôr, pred pol rokom, ale na poslednú chvíľu. Kto hrá doma, má výhodu. Prial by som si, aby vyhral futbal, nie brutalita. Poprosil som už fanúšikov – našich i Trnavy – aby boli slušní. Verím, že zvíťazí zdravý rozum."


Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava