Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stačilo 18 sekúnd. Najslávnejšie derby pre Slovan vystrelil Čavrič

Futbalisti majstrovského Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľnom 164. derby v 8. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul nad Spartakom Trnava 1:0.

01.05.2022 22:01
Slovan vs Trnava Foto: ,
Na snímke vlavo Alexandar Čavrič (Slovan) a Matej Čurma (Trnava) v zápase 8. kola nadstavbovej časti futbalovej Fortuna ligy v skupine o titul medzi ŠK Slovan Bratislava - Spartak Trnava.
debata

Na Tehelnom poli otvoril skóre už po 18 sekundách Aleksandar Čavrič a bol to jediný gól. „Belasí“ majú na čele tabuľky pred tretími „andelmi“ 16-bodový náskok.

Už o týždeň by sa mali obaja rivali stretnúť opäť na NFŠ vo finále 53. ročníka Slovenského pohára – Slovnaft Cupu, ak kompetentní nerozhodnú inak.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10.
Dávid Hancko
AC Sparta Praha
867 000 eur

Diváci sa nestihli ani poriadne usadiť a hráči rozostaviť a padol prvý gól. Slovan predviedol do nekoncentrovanej obrany hostí rýchly výpad, po prihrávke Holmana obišiel Čavrič aj trnavského brankára Takáča a po 18 sekundách otvoril skóre.

Slovan bez väčších problémov kontroloval hru, tlmil platonickú snahu „andelov“. V 17. minúte ukázal peknú akciu Barseghjan, bol na jej začiatku aj konci a utešenou strelou poriadne natiahol Takáča.

Trnava zahrozila v 24. minúte, de Azevedo sa dostal do nádejnej pozície, ale Chovan ukázal dobrý zákrok.

SR Hokej TEL finále extraliga play off  3. Nitra Slovan NRX Čítajte viac V Nitre fandili aj Škrtel a Weiss, ktorý si musel vyzliecť dres. Buly vhodila Vlhová

V druhom polčase prvú vážnejšiu snahu znamenala nepresná strela hosťujúceho Savvidisa v 54. minúte. Trnava sa na útočnej polovici snažila kombinovať do koncentrovanej domácej obrany, Slovan čakal na brejky.

Obraz hry sa v ďalších fázach veľmi nemenil, hostia sa snažili, ale chýbala im kvalitnejšia finálna prihrávka. To platilo aj naopak a tak sa 5601 prítomných divákov už gólu v inak zaujímavom súboji nedočkalo.

ŠK Slovan Bratislava – Spartak Trnava 1:0 (1:0)

Gól: 1. Čavrič. Rozhodovali: Gemzický – Poláček, Vitko, ŽK: Šaponjič, De Marco – Čurma, 5601 divákov.

Slovan: Chovan – Hrnčár, Abena, Božikov (46. Kašija), De Marco – Mustafič, Agbo – Barseghjan (88. Lovat), Holman (82. Kankava), Čavrič (83. Adler) – Šaponjič (71. Green)

Trnava: Takáč – Koštrna, Čurma (46. Tumma), Škrtel, Mikovič (60. Kozák) – Savvidis – de Azevedo (71. Iván), Grič (46. Procházka), Bukata (71. Ramadan), Bamidele Isa – Ristovski

Výsledok 2. liga:

FC ŠTK 1914 Šamorín – FC Petržalka 2:0 (0:0)
Góly: 79. Nagy, 84. Vrábel, Rozhodoval: Batiz, ŽK: Vrábel, Boateng, Oinkonomou – Kohút, Riznič

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovan #Trnava #Fortuna liga