Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do hry vstúpil koronavírus. Ružomberok si so Žilinou nezahrá

Zápas 8. kola nadstavbovej časti futbalovej Fortuna ligy v skupine o titul MFK Ružomberok - MŠK Žilina sa v piatok neodohrá.

28.04.2022 08:13
SR Žilina šport futbal FL 4. kolo o titul... Foto: ,
Futbalisti Ružomberka Alexander Mojžiš a Martin Rymarenko v zápase proti Žiline.
debata

Z dôvodu nedostatočného počtu hráčov domáceho tímu ho v zmysle usmernenia Únie ligových klubov (ÚLK) odložili na stredu 4. mája (17.00 h).

Káder Ružomberka zasiahlo ochorenie Covid-19 a mužstvo išlo do karantény. MFK nemá v zmysle usmernenia ÚLK dostatočný počet hráčov na odohratie zápasu, súboj sa preto odkladá na nový termín.

"Po intenzívnej komunikácii počas uplynulých dní s oboma klubmi a televíznym vysielateľom sme našli nový termín zápasu, ktorým je streda o 17.00 hod.

národný futbalový štadión tehelné pole Čítajte viac Bratislavské finále v ohrození? Polícia žiada zakázať pohárové derby

Zápas bude vysielaný v TV na stanici Nova Sport tak, ako to bolo malo byť v piatok. Samozrejme, bude dostupný aj na platforme VOYO," uviedol pre web fortunaliga.sk výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.

Na základe nepriaznivej pandemickej situácie v tíme Ružomberka sa neuskutoční už druhý jarný súboj MFK so Žilinou.

Pre karanténu domáceho mužstva odložili už februárové vzájomné stretnutie v rámci 20. kola Fortuna ligy.

"Dozvedeli sme sa o nepriaznivej situácii v tábore súpera počas týždňa. Znova nám nezostáva nič iné ako akceptovať stanovisko a rozhodnutie ÚLK.

Rabiu Ibrahim Čítajte viac Musíš ešte hrať, musíš. Ďubeka dotlačil k rekordu syn, čakať na neho nebude

S Ružomberkom sme sa zhodli na stredajšom náhradnom termíne s výkopom o 17.00 hod., kedy by už mali mať dostatok hráčov na odohratie duelu podľa Usmernenia ÚLK.

Nečakané voľno sa budeme snažiť využiť víkendovým zápasom B-tímu, v ktorom môžu nastúpiť niektorí naši hráči," povedal pre web „šošonov“ športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #MFK Ružomberok #koronavírus