Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan druhýkrát v sezóne padol. Trnava opäť nedala gól Ružomberku

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v nedeľňajšom zápase 7. kola nadstavby Fortuna ligy v skupine o titul nad už istým majstrom Slovanom Bratislava 2:0. "Belasí" prehrali len druhý zápas v ligovom ročníku.

24.04.2022 19:21
SR Trnava šport FL rtitul 7. Ružomberok TTX Foto: ,
Mário Mrva z Ružomberka a Bamidele Yusuf z Trnavy v hlavičkovom súboji.
debata

FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava 2:0 (1:0)
Góly: 45.+1 Balogh, 70. Krstovič. Rozhodovali: Gemzický – Štrbo, Vitko, ŽK: Brunetti, Njie, Krstovič, Moumou – Lovat, Mustafič, 6290 divákov.
DAC: Veszelinov – Pinto, Kružliak, Brunetti, Ciganiks – Balogh (78. Muhamedbe­govič), Nebyla (90. Andrezinho), Njie, Verlinden (68. Moumou) – Szánthó (68. Sharani), Krstovič (90. Bögi)
Slovan: Chovan – Pauschek (66. Čavrič), Kašia (76. Holman), Božikov, Lovat – Hrnčár, Agbo (76. Adler), Kankava, Green (76. Da Silva) – Mustafič (66. Rabiu) –Šaponjič (75. Mráz)

Slovan mohol otvoriť skóre už v 6. minúte, keď Lovatov center z ľavej strany poslal Hrnčár na bránu z prvej, ale Veszelinov bravúrne zakročil. V 12. minúte pohrozil strelou z diaľky aj Green, ale loptu poslal nad. V 15. minúte mal ďalšiu šancu Pauschek, ktorý výborne nabehol na center Božikova a hlavou poslal loptu na bránu, ale Veszelinov bol opäť pripravený.

V prvej dvadsaťminútovke boli aktívnejší hostia, držali loptu viac na kopačkách, kým DAC sa viac zameriaval na defenzívu. Prvá strela Dunajskej Stredy prišla v 19. minúte, ale Ciganiksov pokus Chovan kryl. O dve minúty neskôr pohrozil opäť Slovan, keď po dlhej prihrávke mohol postupovať na bránu Green, popri Pintovi stihol aj vystreliť, ale brankár Veszelinov loptu kryl.

DAC, Slovan Čítajte viac Zápas DAC - Slovan sme sledovali ONLINE

V 36. minúte zahral Lovat priamy kop z 23 metrov, ale loptu poslal nad. O tri minúty neskôr po centri Balogha stiahli v pokutovom území. Rozhodca Gemzický po preskúmaní videa však pokutový kop nenariadil. Veľkú šancu na skórovanie mal v 44. minúte aj Krstovič, ale jeho strelu Chovan chytil.

V prvej minúte nadstaveného času udrela Dunajská Streda, keď po centri Verlindena poslal Balogh loptu hlavou do siete – 1:0. Hneď v ďalšej minúte mohol pridať druhý gól aj Ciganiks, ale jeho strela letela tesne vedľa.

Druhý polčas začali lepšie hostia, držali viac loptu na kopačkách, ale do vyloženej šance sa nedostali. V 51. minúte nastrelil Krstovič bočnú sieť, neskôr aj Szánthó poslal loptu vedľa. V 70. minúte viedol DAC už dvojgólovým rozdielom. Prihrávku Balogha pred bránu poslal na bránu Krstovič, Chovan ešte nohou vyrazil, následne však Krstovič poslal loptu do siete – 2:0.

SR Ružomberok futbal Slovnaft Cup weiss Čítajte aj Weiss má titul. Napriek tomu si možno bude hľadať novú robotu

Tréner Weiss reagoval ďalšími striedaniami, rovno troma hráčmi, ale Slovan bol naďalej bez šanci. Napokon sa výsledok nezmenil, DAC zdolal Slovan dvojgólovým rozdielom.

Joao Janeiro, tréner DAC: "V prvom rade by som chcel zagratulovať Slovanu k titulu. Keď niekto vyhrá titul štyri kolá pred koncom, treba mu gratulovať. Bol to ťažký zápas, proti excelentnému súperovi. Prvých 25–30 minút Slovan dominoval, ale to bola naša stratégia, potom sa nám podarilo do polčasu skórovať.

V druhom polčase sme išli s cieľom, aby sme podržali loptu na kopačkách a to sa nám podarilo. Hráči si dnes zaslúžili, aby triumfovali. Som presvedčený, že keď budú takto bojovať, budú lepší hráči. Z takýchto zápasov sa môžu učiť a dnes to dokázali. Chcel by som vyzdvihnúť fantastickú atmosféru, dnes sme hrali aj za fanúšikov.

Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Gratulujem domácim, dá sa povedať, že k zaslúženému víťazstvu. Ľudia videli výborný futbal. My sme hrali veľmi dobre v prvom polčase, mali sme aj štyri príležitostí, ale keď nedáme gól, nemôžeme myslieť na dobrý výsledok.

Potom dal súper gól do kabíny. V druhom polčase sme hrali rovnako, ale domáci mali systém v defenzíve. V prvom polčase sme s tým ešte vedeli poradiť, ale v druhom už nie a domáci skórovali aj druhýkrát. Gratulujem Dunajskej Strede k výkonu a víťazstvu. Po prvom polčase sme mali jednoznačne vyhrať, ale futbal je o góloch."

Súboj o 2. miesto bez gólov

Futbalisti Spartaka Trnava remizovali doma s MFK Ružomberok 0:0.

Tretí Spartak má na konte 54 bodov rovnako ako druhý Ružomberok.

Trnava nedala Ružomberku v tejto sezóne ani gól. V štyroch stretnutiach sa trikrát zrodila bezgólová remíza a v prvom zápase v Trnave vyhrali hostia 3:0.

FC Spartak Trnava – MFK Ružomberok 0:0
ŽK: Škrtel, Procházka, Savvidis, Mikovič – Madleňák, Regáli, Lichý, Luterán, Mrva, rozhodovali: Ziemba – Hancko, Ferenc, 3138 divákov.
Spartak: Takáč – Koštrna, Čurma (17. Tumma), Škrtel, Mikovič – Savvidis – Azevedo (77. Iván), Grič (70. Ramadan), Procházka (70. Bukata), Bamidele Yusuf – Ristovski (70. Olejník)
Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, Mrva, Mojžiš, Madleňák – Luterán, Múdry (57. Bobček) – Rymarenko (57. Gerec), Lichý, Regáli (70. Macejko) – Boďa (74. Úradník)

Spartak začal proti Ružomberku aktívne a do desiatej minúty mal tri dobré šance. Najprv Procházka zo šestnástky netrafil dobre loptu a poslal ju veľmi nepresne, potom Bamidele zaštrikoval v šestnástke a trafil do bočnej siete.

Neskôr hľadal africký krídelník prudkým centrom Ristovskeho, ktorý však na loptu nedosiahol. Posledná spomínaná akcia bola výpovedná pre celý prvý polčas z pohľadu Trnavy, podobných momentov, keď domácim chýbal k lepšiemu zakončeniu krok či lepšie postavenie, bolo viacero.

Trnava, Ružomberok Čítajte aj Zápas Trnava - Ružomberok sme sledovali ONLINE

Trnavský tréner Michal Gašparík musel urobiť prvé striedanie už v 17. minúte, keď zraneného Čurmu nahradil Tumma. V 21. minúte mohli z ničoho nič udrieť hostia. Regáli získal loptu v strede ihriska, vysunul kolmicou do zakončenia Boďu, ktorého strelu odvrátil na bránkovej čiare Škrtel priamo pred Regáliho a ten z päťky prestrelil bránku.

Hluché obdobie, keď sa hralo medzi šestnástkami, preťal v 37. minúte prudkou ranou z 20 metrov Grič, Krajčírik vyrazil na roh, po ktorom hlavičkoval nepresne Ristovski.

SR Futbal FL 6. kolo udržanie Zlaté Moravce Michalovce NRX Čítajte aj Žilina opäť nevyhrala a rozlúčila sa s trénerom. ViOn je bližšie k baráži

Spartak sa tlačil dopredu aj po zmene strán, nevychádzala mu však finálna fáza. Obrana Liptákov buď zblokovala prihrávky z krídla, alebo strelecké pokusy Procházku či Mikoviča nemali dôraz ani presnosť.

Ružomberok mohol zmeniť vývoj zápasu striedajúcim Bobčekom, Takáč jeho zakončenie z uhla vyrazil nohou. Cestu do siete si nenašla ani Savvidisova hlavička po Bukatovom rohovom kope, ani Lichého pokus zo strednej vzdialenosti na opačnej strane.

Po akcii Mikoviča a strele Bamideleho sa lopta odrazila na päťku pred Ramadana, ktorý však v chvate poslal loptu vedľa bránky. Sýrskemu legionárovi nebolo súdené ani po rohovom kope, keď síce najlepšie vyskočil, no trafil hlavou nad. Trnavu mohol v závere uzemniť Lichý, jeho „jedovka“ však len tesne minula konštrukciu bránky.

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Predpokladali sme, že zápas bude nejako takto vyzerať, bolo to o celozápasovom dobýjaní ružomberského bloku. Celkom dobre sme kombinovali, vedeli sme sa tam dostať hlavne cez kraje. Lietalo tam strašne veľa centrov, ktoré sme mali dotlačiť, alebo aspoň zakončiť.

Absolútne sme neboli efektívni. V prvom polčase sme si protiútoky strážili až na jednu situáciu, Ružomberok príliš pri našej bránke nebol. V druhom dejstve sme to už viac otvárali.

Svedčal by tomu gól, ktorý by otvoril Ružomberok a futbal by vyzeral ešte lepšie a bol by zaujímavejší pre ľudí. Takto sa zrodila bezgólová remíza, s ktorou spokojní nie sme."

Peter Struhár, tréner Ružomberka: "Vedeli sme, že dnešný zápas je veľmi dôležitý a nečaká nás nič ľahké. Od začiatku bol bojovný, s množstvom súbojom, korunovaný asi deviatimi kartami, či z jednej či druhej strany.

Až tak futbalovosti tam nebolo, ako som však hovoril, bude to o prvom góle, ktorý by prospel hre. Mali sme prví stopercentnú šancu, ktorú sme žiaľ nepremenili. Potom mal Spartak zaujímavé veci vo vertikálach, kam sa dostával po našich stratách, odkiaľ to prudko centroval do pokutového územia.

Musím pochváliť chalanov, že odblokovali hráčov, nenechali ich zakončovať a v niektorých prípadoch sme mali aj šťastie, že sa tam nedostali. Keď však vezmem, s akými hráčmi a akými problémami sme išli do zápasu, musíme byť spokojný s bodom. Náš zámer nám vyšiel.

Teší ma tiež, že pri striedaniach dobre zapadli naši mladí hráči z juniorky. Včera niektorí hrali zápas, dnes takmer polčas odohrali za áčko. To je prísľub do budúcna. V závere mal Filip Lichý dve krásne strely, kde sme ešte mohli streliť gól."

Aktualizujeme…


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FC DAC 1904 Dunajská Streda