Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina opäť nevyhrala a rozlúčila sa s trénerom. ViOn je bližšie k baráži

Futbalisti MŠK Žilina remizovali v sobotnom zápase 7. kola nadstavbovej skupiny o titul vo Fortuna lige s ŠKF Sereď 1:1.

23.04.2022 20:40 , aktualizované: 24.04.2022 08:27
SR Futbal FL 6. kolo udržanie Zlaté Moravce... Foto: ,
Futbalisti Michaloviec na archívnej snímke.
debata

S vedením Žiliny sa dohodol o ukončení spolupráce tréner Peter Černák. „Žltozelených“ v zostávajúcich zápasoch ročníka dočasne povedie doterajší asistent Ivan Belák, nový hlavný kormidelník bude známy na začiatku sezóny 2022/2023.

Černák už pred duelom vedel, že bude rozlúčkový. V poradí 74. tréner histórie viedol Žilinu po odvolaní Pavla Staňa od októbra minulého roka a v 22 zápasoch dosiahol bilanciou 6 víťazstiev, 7 remíz a 9 prehier.

„Keď robíte zmenu, očakávate, že sa to zlepší. Boli sme trpezliví, dali sme Petrovi priestor počas zimnej prípravy, no výsledky nás prinútili reagovať a konať,“ uviedol pre klubový web športový manažér MŠK Karol Belaník.

„Po zvyšok sezóny povedie tím Ivan Belák s Viktorom Pečovským. Petrovi ďakujeme za odvedené služby a prajeme do ďalšej kariéry veľa úspechov. Pôsobil u nás šesť rokov a pričinil sa k množstvu mládežníckych úspechov i výchove viacerých talentov.“

Černák bude na pôsobenie v úlohe hlavného trénera MŠK spomínať iba v dobrom.

"Nie je to jednoduché, pretože v Žiline som už šiestu sezónu. Prešiel som si viacerými postami v mládeži, pracoval som na tom, aby som sa dostal do A-tímu.

Najprv ako asistent a následne ako hlavný tréner som si to splnil. Moje očakávania na trénerskej stoličke Šošonov boli určite väčšie. Je mi ľúto, že sme nedokázali byť úspešnejší," vyjadril sa Černák.

SR Ružomberok futbal Slovnaft Cup weiss Čítajte aj Weiss má titul. Napriek tomu si možno bude hľadať novú robotu

Žiline patrí šiesta priečka v skupine o titul, na piatu Sereď stráca päť bodov:

"Výsledky neboli ideálne a som presvedčený, že chalani majú na viac a zaslúžia si väčší rešpekt verejnosti.

Hoci sme splnili cieľ postupom do prvej šestky, pri momentálnej prestavbe tímu s minimálnymi skúsenosťami bolo ťažké spraviť aj výsledok na tabuli pri súperení s najlepšími tímami v skupine o titul.

Verím však, že tieto postupne narastajúce skúsenosti zúročia chalani v blízkej budúcnosti do výsledkov a úspechov.

Trenčín vyhral v Moravciach

V zápase v skupine o udržanie zvíťazil AS Trenčín na ihrisku FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 2:0. Domáci sa priblížili k baráži o zotrvanie, pretože už budú potrebovať aj šťastie, aby sa odlepili z predposledného miesta.

SR Futbal FL 6. kolo udržanie Zlaté Moravce Michalovce NRX Čítajte aj Žilina opäť nevyhrala a rozlúčila sa s trénerom. ViOn je bližšie k baráži

MFK Tatran Liptovský Mikuláš vyhral nad FK Pohronie 1:0 po góle striedajúceho Kristiána Flaka.

MFK Zemplín Michalovce si poradil s FK Senica 1:0. O osude duelu rozhodol vlastný gól Mária Mihála zo 63. minúty.

7. kolo skupiny o titul

MŠK Žilina – ŠKF Sereď 1:1 (0:1)
Góly: 46. Ďuriš – 34. Cobnan. Rozhodovali: Sedlák – Halíček, Vass, ŽK: Nemčík – Ljubičič, Matheus, Šulek, Iglesias, 347 divákov
Žilina: Belko – Rusnák (58. Owusu), Minárik, Nemčík, Anang – Slobodník, Mráz (59. Myslovič), Iľko – Kaprálik, Jambor (59. Sauer), Ďuriš
Sereď: Chudý – Ljubičič, Popovič, Šulek – Potoma (84. Matheus), Fábry (70. Haša), Morong, Cobnan (78. Todoroski), Jureškin – Yao (69. Radič), Iglesias

7. kolo o udržanie sa

MFK Zemplín Michalovce – FK Senica 1:0 (0:0)
Gól: 63. Mihál (vlastný). Rozhodoval: Prešinský – Poláček, Straka, ŽK: Mašulovič, Osvald (obaja Senica)
Michalovce: Kožuchar – Kotula, Artabe, Ranko, Magda (61. Peňa) – Kanu (90. Záhradník), Begala, Ošima, Žofčák – Popovits (61. Toševski), Marcin
Senica: Chropovský – Koprna, Mihál, Mašulovič, Prelec (84. Barcaj) – Duda, Osvald (78. Stachovič) – Macho, Bílý, Kudláč – Vrablic (78. Surový)

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FK Pohronie 1:0 (0:0)
Gól: 60. Flak. Rozhodovali: Ochotnický – Zemko, Čajka, ŽK: Pinte – Ladji, Kapor, Šimčák, Pajer, 390 divákov.
Lipt. Mikuláš: Sváček – A. Krčík, Šindelář, Nagy, Pavúk – Václavik (89. Bielák), Gerát – Pinte (89. Diviš), Staš (57. Flak), Švec (75. Voško) – Andrič (75. Káčerík)
Pohronie: Le Giang – Štrba, Klabník, Kapor (72. Prachar), Šimčák – Ožvolda (86. Sandal), Šmatlák (46. Pajer) – Blahút, Ladji (46. Chrien), Mihalík – Lačný

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – AS Trenčín 0:2 (0:2)
Góly: 33. Hollý, 42. Yem. Rozhodovali: Smolák – Pozor, Košecký, ŽK: Hollý, Azango (obaja Trenčín), 478 divákov
ViOn: Lukáč – Čonka (66. Švec), Bednár, Tóth, Suľa (46. Pintér) – Grozdanovski, Čögley – Mondek (81. Kolesár), Ďubek, Kyziridis – Horák (60. Jibril)
Trenčín: Kukučka – Yem, Pirinen, Stojsavljevič, Madu – Bainovič – Gaži (81. Tučný), Gajdoš (68. Lavrinčík), Hollý (68. Letenay), Soares (57. Azango) – Kupusovič (58. Ibrahim)


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #FC ViOn Zlaté Moravce #ŠKF Sereď