Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Miliónový hráč zabral aj v čase ramadánu. Má talent od Boha, vravel Weiss

Futbalisti Slovana Bratislava konečne zdolali aj Dunajskú Stredu (3:1). Bol to posledný súper, nad ktorým v tomto roku do nedele ešte nevyhrali.

11.04.2022 11:10
Radosť futbalistov Slovana po jednom z troch... Foto: ,
Radosť futbalistov Slovana po jednom z troch gólov v bráne DAC Dunajská Streda. V popredí Ibrahim Rabiu.
debata

Mal prsty vo všetkých góloch

Splnili tým prvú podmienku, aby sa mohli päť kôl pred koncom tešiť zo zisk štvrtého titulu v rade. Oslavy im zrušili Ružomberčania, ktorí zvíťazili nad Sereďou (3:1) a strácajú na lídra 14 bodov.

„Čakal som to, Ružomberok má dobré mužstvo,“ skonštatoval bratislavský tréner Vladimír Weiss.

Obhajca titulu v dvoch predchádzajúcich zápasoch na Tehelnom poli neprekonal dunajskostredského brankára (0:0 a 0:1).

V nedeľu mal vo všetkých góloch Slovana prsty Ibrahim Rabiu, najlepší muž na ihrisku, ktorý hýril aktivitou a nešetril krokom.

Najskôr centroval do šestnástky a odrazenú loptu poslal do siete Zmrhal. Hneď v úvode druhého polčasu prudkou strelou Rabiu zvýšil a do tretice po jeho akcii a prihrávke Mustafič spečatil víťazstvo.

Tréner Weiss pripomenul, že jeho výkon je o to cennejší, že ho predviedol v čase ramadánu, ktorý reprezentant Nigérie poctivo dodržiava.

„Ibi bol výborný. Je obdivuhodné, koľko vydržal bez jedla a vody. Dal krásny gól, perfektne trafil loptu, hoci nie je, čo sa týka sily, nijaký čarostrelec. Tretí gól krásne pripravil.“

SR Futbal FL Skupina Titul 5. kolo BAX Čítajte aj Slovan nedal šancu Dunajskej Strede. Jeho titul „držia“ Liptáci

Skúsený Rabiu minulý mesiac oslávil 31. narodeniny a na Slovensku pôsobí už osem rokov. Po takmer troch trenčianskych strávil rok v belgickom Gente a odtiaľ prestúpil do Bratislavy.

V lete 2017 spôsobil jeho príchod rozruch, v tom čase bol najdrahším hráčom, ktorý prišiel do slovenskej ligy, prestupová čiastka sa vyšplhala na milión eur.

Weiss: Rabiu je talent od Boha

Nigérijčan svoje kvality potvrdzoval a dlhodobo patrí k najlepším hráčom Slovana. V aktuálnom ročníku strelil štyri góly, teda rovnaký počet ako dovedna v štyroch rokoch predtým.

SR Ružomberok futbal Slovnaft Cup osemfinále ZAX Čítajte aj Preplo mu? Hviezda Slovana nechutne udrela brankára do citlivých miest

V tejto sezóne má na konte aj sedem gólových asistencií a v tejto ligovej štatistike vedie. V súčte gólov a asistencií je druhým najužitočnejším hráčom Slovana a patrí do prvej päťky v celej súťaži.

Rabiu po príchode zdôraznil, že vie do čoho ide, čo znamená a aké meno má Slovan v slovenskom futbale, pretože to zažil v čase pôsobenia v Trenčíne.

„Mám najvyššie ambície, chcem vyhrávať zápasy a trofeje v belasom drese,“ vyhlásil. To sa mu zatiaľ plní, pretože odvtedy prispel k trom titulom a štvrtý je na ceste.

Radosť hráčov Spartaka Trnava po strelení gólu do brány MŠK Žilina. Čítajte aj Spartak udrel v úvode Čurmom. Jeden gól na Žilinu stačil

V Trenčíne oslavoval dva tituly, takže už o niekoľko dní ich môže mať v zbierke šesť a touto bilanciou sa nemôže iný legionár pochváliť.

Futbalovo ho trochu limituje nižšia, útla postava. Napriek tomu patrí k obetavým bojovníkom, neúnavným bežcom s veľkým akčným rádiom a prehľadom a v slovenskej lige i nadpriemerne technicky vybaveným stredopoliarom.

„Má talent od Boha. Výborne vidí ihrisko, je síce útlej postavy, ale je to inteligentný futbalista,“ zdôraznil Weiss.

Rabiu sa z ďalšieho titulu so spoluhráčmi môže dočkať už v piatok. Belasí budú mať prvý z piatich majstrovských mečbolov. Symbolicky v priamom súboji na pôde druhého Ružomberka.

Gratulácie Valovičovi, Vittekovi a Weissovi

Na zápas Slovan – DAC organizátori pozvali v rámci programu Belasé srdce aj deti zo škôl a futbalových klubov, ktoré dostali bezplatne vstupenky. Do hľadiska štadióna na Tehelnom poli prišlo vyše 6-tisíc divákov a deti prispeli k dobrej atmosfére. Predstavitelia Slovana pred zápasom zablahoželali jubilantom: trénerovi a šéfovi akadémie Jozefovi Valovičovi k sedemdesiatke a bývalému hráčovi Róbertovi Vittekovi k štyridsiatke. Vladimír Weiss si prebral od šéfa ÚLK Ivana Kozáka cenu pre najlepšieho hráča Fortuna ligy 2021. (zn)

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ibrahim Rabiu