Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škrtel prvýkrát o vylúčení. Prečo tlieskal smerom k funkcionárom Slovana?

Išlo o rozhodujúci moment derby? Na pokyn videoasistenta rozhodcu (VAR) po súboji opôr Martina Škrtela a Vladimíra Weissa, ktoré mali v nedeľnom derby medzi Spartakom a Slovanom (0:1) zopár podobných, ba i ostrejších stretov, rozhodca Filip Glova vylúčil trnavského stopéra.

07.04.2022 18:03
Martin Škrtel Foto:
Martin Škrtel.
debata (3)

Škrtel pre denník Šport prvýkrát prehovoril o verdikte, ktorý komisia rozhodcov SFZ potvrdila a disciplinárka mu udelila trest na jeden ligový zápas.

„Bol som prekvapený, že rozhodca odpískal faul. V prvom momente som si totiž myslel, že som zasiahol loptu a nešlo o nedovolený zákrok. Zaskočilo ma, že to rozhodca odpískal. Chcem však podotknúť, že keď som si potom spätne pozrel video, uvedomil som si, že to bol faul.

Lopty som sa nedotkol ja, ani Vlado. V sklze som mu však prisadol či priľahol nohu, takže určite to bol faul. Vtedy, v zápale boja, som to tak necítil, ale teraz chlapsky priznávam, že som sa mýlil,“ uviedol v úvode veľkého rozhovoru Škrtel.

Rozhodca ho najskôr nepotrestal ani žltou kartou, no Škrtel mu niečo vysvetľoval.

„Iba som mu hovoril, že tam bola lopta. Tak som si to vtedy myslel. Samozrejme, teraz viem, že som faulom ovplyvnil Vladov pohyb. Kto hrával či stále hrá futbal, vie, že v niektorých momentoch je ťažké situáciu objektívne vyhodnotiť.

Ja som necítil, že by som ho kopol či inak zasiahol, ale je pravda, že som mu znemožnil pokračovať v hre. Aj vzhľadom na to, že lopta zostala na mojej nohe, som však vtedy reagoval inak. O to viac ma prekvapilo, čo sa dialo potom.“

Martin Škrtel. Čítajte aj Exhviezda Slovana sa zastala Trnavy: Vylúčenie Škrtela pokazilo derby

Podľa vysvetlenia išlo o zmarenie jasnej gólovej príležitosti.

„Dovolím si nesúhlasiť. Hrávam futbal dosť dlho na to, aby som dokázal posúdiť takéto situácie. Keby to bolo pred šestnástkou niekde na osi ihriska, určite by som nešiel do sklzu.

Vedel by som, že je to nebezpečné. Toto však bolo na rohu pokutového územia, dokonca bližšie k autovej čiare. Vyhodnotil som si to tak, že do zákroku môžem ísť aj s rizikom. Nevnímal som to totiž ako vyloženú šancu.

Vlado nemal bližšie k lopte, boli sme od nej rovnako vzdialení. A ak by si ju aj posúval, dával by si ju rovno, teda kolmo na čiaru smerujúcu od rohovej zástavky k pravej žrdi, a nie priamo na bránku.

Ďalšia vec je, že tam bol ešte aj Tumma, ktorý ho mohol v ďalšom priebehu akcie ak nie zastaviť, tak aspoň výrazne ovplyvniť.“

Vladimír Weiss. Čítajte viac Tréner Weiss kritizoval niektorých fanúšikov: Je to na zaplakanie

Škrtela mrzelo, že slovanisti neustále protestovali u rozhodcu a pýtali preňho kartu.

"Aj v predošlých stretnutiach proti iným tímom som veľakrát z úst protihráčov, trénerov či funkcionárov počul, že rozhodcovia sú voči mne benevolentnejší.

Doslova občas kričali na rozhodcov, že sú „pos…í“, lebo Škrtel… Hoci som známy tvrdšou hrou, nie každý môj súboj je predsa faul, alebo dokonca zákrok na kartu,“ povedal rodák z Handlovej.

Po tom, ako zišiel z ihriska, zatlieskal smerom k hlavnej tribúne.

"Boli to posledné záchvevy. Tlieskal som smerom k sky-boxom, kde boli funkcionári Slovana, ktorí prejavujú negatívne postoje nielen voči Trnave, ale aj konkrétne voči mne.

Tak som to vnímal z ich vyjadrení aj pred minulými zápasmi. Z mojej strany to nebolo nič neslušné. Skôr to bola naozaj taká irónia, že opäť môžu byť spokojní…

Ešte by som však chcel dodať, a to teraz nebudem hovoriť iba o Slovane, že funkcionári klubov patria na štadiónoch do reprezentatívnych priestorov a nie do miest, kde sa cez prestávku či po zápase zdržujú hráči.

V zahraničí som sa nikdy nestretol s tým, aby funkcionári išli do hráčskeho tunela, či dokonca na ihrisko. Je dosť nešťastné, ak majú akreditáciu do týchto priestorov. Zbytočne potom dostávajú pod tlak rozhodcov. Obzvlášť, keď vo funkcionárskych štruktúrach pôsobia aj bývalí arbitri…“

Slovanista Vladimír Weiss v súboji s Martinom... Foto: TASR, Lukáš Grinaj
SR Futbal FL 4. kolo o titul Trnava Slovan TTX Slovanista Vladimír Weiss v súboji s Martinom Škrtelom z Trnavy.

O vzťahu s Weissom ml. povedal:

"Sme dobrí kamaráti, manželky sú kamarátky, navštevujeme sa ako rodiny. Komunikovali sme pred zápasom, aj po ňom. Na ihrisku to možno medzi nami vyzerá ako nevraživosť, ale nie je to tak. Máme dohodu.

Sme kamaráti, z ktorých sa počas zápasu stávajú nezmieriteľní rivali. Po zápase si však vždy podáme ruky, pretože to, čo sa stane na trávniku, na ňom musí aj zostať.“

Weiss: Pravidlá sú pravidlá

Denník Šport oslovil aj Weissa ml.

„Ja som išiel smerom k bránke a v momente faulu bol Škrťo posledný brániaci hráč. Či by ma niekto potom stihol zakrižovať alebo nie, nehrá absolútne žiadnu rolu. Aj keby ma Škrťo len potiahol za dres a bol by posledný obranca, pravidlo hovorí tak, že to je červená karta," ozrejmil.

„Takisto to bolo v minulosti v zápase Slovan – Žilina, keď jeden zo súperových hráčov potiahol Hentyho a dostal červenú kartu. Aj keď to teraz nebol veľký faul, lopty sa Škrťo nedotkol. Až potom, keď ma kopol. Nech si hovorí, kto chce, čo chce, podľa pravidiel to mala byť červená karta,“ dodal Weiss ml.

Podľa svojich slov nechcel, aby bol Škrtel vylúčený, no dodal, že Trnava „môže byť rada, že červenú dostal len on“.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml.