Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kadák môže byť nečakaný kráľ. Za ním góly nepadajú

Na začiatku tohto roka sa netajil tým, že sa pokúsi získať korunu kráľa strelcov v najvyššej slovenskej súťaži. Jakub Kadák kráča krok za krokom k tomuto cieľu.

03.04.2022 13:13
Jakub Kadák Foto: ,
Jakub Kadák (úplne vpravo) so spoluhráčmi z Trenčína.
debata

„Je to silná motivácia. Ak by som vyhral súťaž kanonierov, bolo by to zaujímavé, nie som útočník,“ tvrdil na začiatku jarnej časti.

Piaty rok je členom prvoligového trenčianskeho kádra, ale až teraz sa prejavil aj ako šikovný zakončovateľ. Už na jeseň dal viac gólov, ako vo všetkých predchádzajúcich sezónach dovedna.

„Ale aj v mládežníckych tímoch som vždy góly dával. V mužskom futbale som potreboval čas,“ pripomína.

K prvenstvu medzi strelcami urobil výrazný krok v uplynulom kole. Trenčianski futbalisti vyhrali nad Liptovským Mikulášom 3:0 a kapitán hostí strelil dva góly, prvý z penalty.

SR futbal nadstavba FL Liptovský Mikuláš Trenčín POX Čítajte aj DAC opäť nezvíťazil, Moravce sa priblížili k Liptákom

„Tešia ma najmä tri body, ktoré sme získali. Ale mám radosť aj z každého gólu a verím, že ešte nejaké pridám,“ vravel Kadák, ktorý týždeň predtým skóroval aj v národnom tíme do 21 rokov v kvalifikácii so Severným Írskom.

Po jeseni viedol tabuľku s deviatimi gólmi, k nim pridal štyri. Jeho prenasledovatelia sa ešte nezobudili zo zimného spánku, aj preto má už päťgólový náskok.

Šesť kôl pred koncom v súčasnej streleckej forme jeho súperov môže byť rozhodujúci.

Jakub Kadák. Foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia
Jakub Kadák Jakub Kadák.

Naposledy vyhral streleckú súťaž Slovák pred štyrmi rokmi. V ročníku 2017/18 dal Samuel Mráz, vtedy útočník Žiliny, 21 gólov a mal podobne ako teraz Kadák 21 rokov.

Do slovenskej ligy sa vrátil vlani v lete, ale v drese Slovana zatiaľ strelecké očakávania nenaplnil.

Kadákove góly pomáhajú trenčianskemu tímu, vyhral tretí zápas po sebe a vedie skupinu o záchranu.

Jeho súper Liptovský Mikuláš si vybral v 4. kole nadstavby slabší deň a v tomto roku prvý raz podľahol – po sérii siedmich zápasov bez prehry.

Vladimír Weiss, Ivan Kmotrík ml. Čítajte aj Kmotrík: Weissove vyjadrenia boli neprofesionálne. Klubu neprospievajú

„Výsledok je pre nás možno krutý. Zápas sa lámal v závere prvého polčasu, keď sme inkasovali dva góly. Dovtedy bol vyrovnaný. Mali sme tri stopercentné šance, nevyužili sme ich, nezaslúžili sme si vyhrať,“ hodnotil tréner nováčika Marek Petruš.

Jeho tímu aktuálne chýba strelec, akým je Kadák. Liptovský kapitán Richard Bartoš mu na jar mohol dýchať na chrbát, na konte mal šesť presných zásahov, ale skúsený stredopoliar sa hneď v prvom tohtoročnom zápase zranil a absolvoval operáciu kolena…


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Jakub Kadák