Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kmotrík: Weissove vyjadrenia boli neprofesionálne. Klubu neprospievajú

Futbalová Fortuna liga má v nedeľu na programe tretie derby medzi Slovanom a Trnavou v tejto sezóne. Prvé sa nedohralo pre výtržnosti fanúšikov na štadióne Spartaka, druhé na Tehelnom poli sa skončilo bez gólov.

03.04.2022 06:35
Vladimír Weiss, Ivan Kmotrík ml. Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss a generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. na archívnej snímke.
debata (2)

Generálny riaditeľ bratislavského klubu Ivan Kmotrík ml. v rozhovore pre denník Šport zdôraznil, že Slovan ide do stretnutia – ako vždy – s najvyššími očakávaniami.

"Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať. Nič sa nemení ani pred duelom v Trnave. Chceme tam zvíťaziť a priblížiť sa k nášmu cieľu, čo je obhajoba majstrovského titulu,“ uviedol.

Fanúšikovia Slovana budú v hľadisku chýbať. „Samozrejme ma to veľmi mrzí. Od začiatku som bol proti tomu, aby sa trestala veľká skupina ľudí kvôli pár indivíduám, ktoré zapríčinili výtržnosti.

Nám nezostáva nič iné, ako rešpektovať rozhodnutie. Chcel by som dodať, že toto nie je cesta, akou by sme sa mali na Slovensku uberať. Fanúšikovia hostí patria na štadión. V akomkoľvek zápase, nielen v tomto," podotkol Kmotrík.

SR futbal FL 22. kolo Slovan Spartak Trnava Čítajte aj V Trnave otvoria brány. Slovanisti majú vstup zakázaný

"Žiaľ, v najvyššej súťaži nemáme veľa zápasov, ktoré lákajú na tribúny veľa fanúšikov. Keď si aj týchto pár stretnutí zničíme, liga bude mať ešte menšiu atraktivitu.

V zahraničí sú tiež bežné derby zápasy, ale vedia ich tam zvládnuť. Nikde na svete sa nejde smerom, že zakážme vstup hosťujúcich fanúšikov a bude pokoj, len na Slovensku,“ pokračoval.

Vyjadril sa tiež k takmer ročnému pôsobeniu Vladimíra Weissa st. na lavičke belasých:

„Výsledkovo sa ako klub nemáme na čo sťažovať. Sme prví, stále sme v hre o Slovenský pohár, účinkovali sme v skupine Konferenčnej ligy, kde sme odohrali dobré zápasy.

Vždy však budeme chcieť byť ešte lepší a posúvať sa. Aj po tomto úspešnom období vieme, kde nás tlačí topánka a kde je priestor na zlepšenie. Vo všetkých aspektoch, v hernom prejave, u trénera, vo vedení klubu, a tak ďalej.“

Tréner Slovana Vladimír Weiss st. Foto: TASR, Pavel Neubauer
SR futbal FL 22. kolo Slovan Spartak Trnava weiss Tréner Slovana Vladimír Weiss st.

Reagoval aj na otázku, či je Weiss tým pravým mužom na pozíciu šéfa lavičky.

„Každý tréner má plusy aj mínusy. Dnes je tu tréner Weiss, má našu plnú podporu a urobíme všetko, aby sme boli spoločne úspešní. Či je on ten pravý, či sme my všetci tí praví, nám ukáže budúcnosť.

Keby bolo také jednoduché nájsť toho pravého kouča, tak ani veľké kluby by nemenili trénerov. Tiež by zobrali jedného a povedali, on je ten pravý a s ním to bude fungovať,“ povedal.

Obšírnejšie rozobral otázku Weissových úprimných pozápasových výrokov o hráčoch Slovana o tom, že niektorí dostali zbytočne dlhodobé kontrakty alebo nemajú čo robiť v klube. Na druhej strane dokáže hráčov po prehrách aj brániť.

Vladimír Weiss Čítajte aj Weiss sa hneval: Hanebný výkon, katastrofa, hazard

„Považujem ich (tvrdé vyjadrenia, pozn. red.) za neobvyklé a z môjho pohľadu za neprofesionálne. Toto sú veci, ktoré by nemali vychádzať z našej kuchyne.

Môžeme mať rôzne pohľady, môžeme sa o nich navzájom baviť, ale mali by zostať vnútri klubu. Tréner musí vedieť byť aj diplomat. Emotívne vyhlásenie po zápase v Žiari nad Hronom podľa môjho názoru nebolo správne. Na takéto vyhlásenia reaguje verejnosť a fanúšikovia citlivo."

Upozorňuje na pozíciu klubu z pohľadu verejnosti.

Ivan Kmotrík ml. Foto: TASR, Pavel Neubauer
SR Bratislava Slovan futbal Kmotrík Ivan Kmotrík ml.

„Chápem, že niekedy je ťažké zachovať si chladnú hlavu, najmä po zlom výkone, ako to z našej strany bolo v prvom polčase tomto zápase. Sme veľký klub a máme určitú spoločenskú zodpovednosť. Preto musíme voči verejnosti vystupovať profesionálne a konzistentne, za tým si stojím,“ vraví Kmotrík ml..

O tejto téme s Weissom diskutoval:

„Samozrejme, diskutovali sme a s trénerom aj vždy komunikujeme či už o dobrých, alebo o zlých veciach. Každý jeden z nás má svoje chyby a nedostatky, všetci sa snažíme zlepšovať.

Spomínané vyhlásenia boli pod vplyvom emócií. A tie je niekedy ťažké kontrolovať. Som si istý, že hodinu po zápase, alebo o deň neskôr, skrátka, nie hneď po zápase na tlačovej konferencii, by tréner reagoval inak."

SR futbal FL ŠK Slovan Bratislava TK jarná časť BAX Čítajte aj Neviem, čo mi to napadlo. Tréner Weiss vzal stratu na seba

"Klubu takéto slová neprospievajú, dobre vieme, ako sa môžu šíriť cez sociálne siete a vzbudzovať rozličné vášne. Zbytočne dávame príležitosť našim neprajníkom. Ešte raz si musíme uvedomiť, že máme zodpovednosť voči množstvu našich fanúšikov a celej verejnosti,“ dodal Kmotrík ml.

Zápas na Štadióne Antona Malatinského má výkop o 17.00, budeme ho sledovať v online prenose.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Ivan Kmotrík ml.