Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružomberok predĺžil žilinskú sériu bez výhry a preskočil Trnavu

Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v piatkovom stretnutí 4. kola skupiny o titul v nadstavbovej časti Fortuna ligy na ihrisku MFK Ružomberok 2:0.

01.04.2022 19:09
SR Žilina šport futbal FL 4. kolo o titul... Foto: ,
Futbalisti Ružomberka Alexander Mojžiš a Martin Rymarenko v zápase proti Žiline.
debata (1)

Góly hostí strelili v druhom polčase Martin Boďa a Martin Regáli. Ružomberčania sa posunuli v tabuľke na druhé miesto o dva body pred Trnavu, ktorú v nedeľu čaká derby s vedúcim Slovanom Bratislava.

Žilina čaká na výhru už päť zápasov, zostáva na šiestom mieste.

MŠK Žilina – MFK Ružomberok 0:2 (0:0)
Góly: 55. Boďa, 90.+2 Regáli. Rozhodovali: Kružliak – Štrbo, Jekkel, ŽK: Leitner, Paur – Luterán,
MŠK Žilina: Belko – Minárik, Kopas, Leitner (46. Anang) – Ďuriš, Mráz, Gono (46. Myslovič), Sauer (84. Owusu), Paur (84. Jambor) – Jánošík (46. Kaprálik), Rusnák
MFK Ružomberok: Krajčírik – Madleňák, Mojžiš, Maslo (62. Mrva), Fabiš – Luterán – Rymarenko (81. Ďungel), Kochan, Domonkos (46. Múdry), Regáli – Boďa (68. Gerec)

Do zápasu lepšie vstúpili Ružomberčania a brankár MŠK Belko mal od úvodu plné ruky práce. V 3. minúte si poradil s hlavičkou Domonkosa, po štvrťhodine hry vytlačil aj výstavnú strelu kapitána hostí Masla, ktoré smerovala do ľavého horného rohu.

Až v 20. min dokázali pohroziť aj domáci, Maslo v poslednej chvíli zakročil po centri Rusnáka na nabiehajúceho Paura. Ružomberok bol v prvom polčase jednoznačne lepší tím, no chýbala mu efektivita v koncovke.

SR Senica šport futbal FL 16. kolo Žilina TTX Čítajte aj Seničania pokračujú. Klub im vyplatil časť dlžôb

V 25. min sa Boďa dostal k odrazenej lopte a strelou zvnútra šestnástky len o milimetre minul žilinskú bránu. V 30. min zahodili hostia tutovku, keď Regáli prihral pred bránu Domonkosovi a ten netrafil ideálne loptu.

„Šošoni“ v závere prvého a na začiatku druhého polčasu ožili, no ich ofenzívna snaha bola jalová. V 55. min sa dočkali gólu Ružomberčania, obranca Kopas spravil v obrane obrovskú chybu a dal možnosť Boďovi, ktorý strelou spoza šestnástky zakončil presne k žrdi – 0:1.

Žilina, Ružomberok Čítajte aj Zápas Žilina - Ružomberok sme sledovali ONLINE

Žilina odpovedala šancou Kaprálika, ktorý hlavičkou tesne minul bránu hostí. V 65. min sa ocitol v sľubnej pozícii Paur, no preváhal správny moment na strelu. Hostia mohli zvýšiť náskok v 73. min, keď striedajúci Gerec dvakrát zakončil a jeho druhá strela sa obtrela o brvno.

Domáci v závere v snahe vyrovnať vsadili všetko vabank, v nadstavenom čase však prepadli vzadu a „Ruža“ zvládla prečíslenie 3 na 2 na jednotku, keď víťazstvo spečatil Regáli – 0:2.


Standings provided by SofaScore LiveScore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #MFK Ružomberok