Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Trnava vyrovnala v posledných sekundách. Gašparík: Môže to byť zlomový bod

Futbalisti domácej Dunajskej Stredy remizovali v nedeľnom 2. kole nadstavby Fortuna ligy v skupine o titul s Trnavou 1:1.

13.03.2022 19:11 , aktualizované: 20:17
SR Futbal FL Nadstavba Skupina Titul 2. kolo TTX Foto: ,
Kapitán Dunajskej Stredy Dominik Kružliak hlavičkuje pred Trnavčanom Martinom Bukatom.
debata

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FC Spartak Trnava 1:1 (1:0)
Góly: 38. Balogh – 90.+4 Ristovski. Rozhodovali: Ziemba – Hancko, Poláček, ŽK: Balogh, Andrezinho, Verlinden, Pinto, Andzouana – Koštrna, Bamidele, Grič, 4668 divákov.
FC DAC: Ricardo – Pinto, Kružliak, Muhamedbegovič, Davis–Nebyla (79. Bögi), Njie – Balogh (59. Sharani, 79. Andzouana), Andrezinho, Verlinden (68. Ciganiks) – Krstovič
Spartak: Takáč – Koštrna (63. Iván), Čurma, Tumma, Mikovič (46. Ramadan)- Savvidis – Azevedo (63. Olejník), Bukata, Grič, Yusuf (75. Kozak) – Ristovski

Trnava musela naďalej nastúpiť bez zraneného Škrtela, domácim pre trest chýbal stredopoliar Balič. Úvodné minúty patrili hosťom, Trnavčania vysoko napádali domácich, snažili získať lopty už na polovice súpera, čo sa im sčasti aj darilo.

V 13. minúte Krstovič pohrozil z hranice šestnástky, ale Takáč bol na mieste. Veľkú šancu spálil v 21. minúty Grič, ktorý po prihrávke Bamideleho z 15 metrov vystrelil vedľa. Spartak zostal naďalej v útoku, avšak bez výraznejších šancí alebo striel na bránu.

SR futbal FL ŠK Slovan Bratislava TK jarná časť BAX Čítajte aj Neviem, čo mi to napadlo. Tréner Weiss vzal stratu na seba

Derby zápasu však nechýbalo dobré tempo, ani atmosféra. V 38. minúte DAC išiel do vedenia. Andrezinho poslal pred bránu center z ľavej strany, Krstovič hlavou ešte predĺžil a Balogh z päťky poslal loptu do siete – 1:0. V 42. minúte mohlo byť vyrovnané, Bukatovu strelu však Ricardo bravúrne vyrazil na roh.

Spartak aj v druhom polčase pokračoval v útočných aktivitách, ale ďalší gól mohli pridať domáci. V 54. minúte sa Pinto odhodlal k sólu, prešiel v strede ihriska, poslal výbornú prihrávku na Krstoviča, ktorý z pravej strany postupoval na bránu a jeho strelu Takáč bravúrne vyrazil.

Trnavčania chceli vyrovnať, ale do šanci sa nedostali. V 62. minúte strelou pohrozil Grič, ale Ricardo loptu kryl. V 68. minúte Iván perfektne vysunul Ramadana, ktorý zostal pred bránou, ale jeho strelu Ricardo vyrazil na roh. V 75. minúte Sharani sa rútil do pokutového územia, ale skvelým zákrokom ho zastavil Tumma.

SR futbal FL 22. kolo Michalovce Senica KEX Čítajte aj Seničania hrajú zadarmo. Hrozí, že súťaž nedokončia

Domáca obrana fungovala výborne, keďže neustále odolávala trnavským útokom až do poslednej minúty nadstaveného času. Pri poslednom útoku Ristovski dostal prihrávku z ľavej strany a poslal loptu do siete – 1:1.

Situácii predchádzalo prečíslenie domácich do otvoreného priestoru, Krstovič vysunul na pravú stranu Andrezinha, ktorý pokazil ľahkú prihrávku. Taktická chyba domácich viedla k vyrovnaniu.

Joao Janeiro, tréner DAC: „Som veľmi smutný za mojich hráčov, lebo v zápase tvrdo bojovali. Ale taký je futbal. Stačilo uhrať už len pár sekúnd do konca zápasu. Z pohľadu prístupu im nemám čo vyčítať. Pracujete celý týždeň a potom na konci dostanete gól. Sme z toho smutní.“

Michal Gašparík, tréner Trnavy: „Veľmi ma teší, že sme dali gól, aj keď v poslednej minúte. Bolo to vyústenie našej prevahy. Dostali sme Dunajskú Stredu do hlbokého bloku, mali sme vyše dvadsať striel. Nevedeli sme sa presadiť v koncovke. Som rád, že mužstvo verilo do poslednej minúty. Môže to byť zlomový bod, že sme v Dunajskej Strede vyrovnali.“

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #DAC Dunajská Streda