Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Seničania hrajú zadarmo. Hrozí, že súťaž nedokončia

Senický futbalový klub je v rozklade a hrozí, že mužstvo nedokončí sezónu.

13.03.2022 16:04
SR futbal FL 22. kolo Michalovce Senica KEX Foto: ,
Futbalisti Senice.
debata (1)

Bojovú zástavu držia zatiaľ hráči a oklieštený realizačný tím s trénerom Pavlom Šustrom.

„Ukázali sme srdce, futbal robíme s láskou. Bolo by smutné, keby u nás skončil, najmä kvôli deťom, ktoré tu sú,“ vravel po zápase s Michalovcami (2:1) kapitán Juraj Piroska.

Vyhlásil, že hanbiť by sa mali ľudia, ktorí už v klube nepôsobia. Nechcel byť zatiaľ konkrétny. „Všetko sa včas dozviete,“ dodal.

SR futbal FL ŠK Slovan Bratislava TK jarná časť BAX Čítajte aj Neviem, čo mi to napadlo. Tréner Weiss vzal stratu na seba

Kompetentní opúšťajú senickú potápajúcu sa loď. Už v decembri došlo k zmene vo vlastníckej štruktúre. Novými vlastníkmi akciovej spoločnosti FK Senica sa stala skupina podnikateľov.

Nahradili dovtedajšieho majiteľa FK Oldřicha Dudu, ktorý v klube pôsobil rok a pol. V máji 2020 odkúpil klub od venezuelských majiteľov.

Napriek prísľubom sa nepodarilo stabilizovať finančnú situáciu. Klub má dlžoby vo výške asi milión eur a hráči už pol roka nedostali výplaty, niektorí i dlhšie.

Najbližšie by sa mali v lige predstaviť v Trenčíne, no hrozí, že pohár trpezlivosti pretečie a väčšina hráčov môže čoskoro klub opustiť.

Trenčín - Sereď Čítajte aj Mizéria Pohronia pokračuje. Trenčín rozhodol v 2. polčase

Obrancu Václava Svobodu drží v Senici už len dobrá partia.

„Nemám už inú motiváciu. Živia ma rodičia, je to ťažká situácia. Majitelia ju neriešia, ešte sme ich nevideli, je im to jedno,“ vravel strelec vedúceho gólu v súboji s Michalovcami.

Seničania napriek existenčným problémom do poslednej chvíle bojovali o účasť v prvej šestke a teraz sú na čele skupiny, v ktorej sa bojuje o záchranu. Získali o dvadsať bodov viac ako posledné Pohronie.

„Máme problémy, postavili sme to na hráčoch, ktorí majú ku klubu nejaký vzťah,“ tvrdí tréner Šustr.

Michalovčan Miroslav Nemec neskrýval sklamanie: „Obdivujem Seničanov, hrajú futbal, lebo ho milujú. My máme všetko, výplaty načas, prídeme do Senice a hanbím sa, ako sme hrali, ako niektorí hráči pôsobili na ihrisku.“

Piroska odpoveď na otázku, či Senica ligu dohrá, nepozná: „Neviem na to, bohužiaľ, odpovedať.“

Jasnejšie môže byť už v stredu, keď Seničanov čaká štvrťfinálový zápas Slovenského pohára s Pohroním.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #FK Senica