Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neviem, čo mi to napadlo. Tréner Weiss vzal stratu na seba

Futbalisti Slovana Bratislava prišli v sobotnom zápase nadstavbovej časti Fortuna ligy o víťazstvo nad Ružomberkom v nadstavenom čase.

12.03.2022 22:18
SR futbal FL ŠK Slovan Bratislava TK jarná časť... Foto: ,
Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss.
debata

Ich tréner Vladimír Weiss st. vzal vinu za stratu bodov v šlágri 2. kola skupiny o titul na seba, keď mu podľa jeho slov nevyšli striedania v závere.

Hostia potvrdili, že sa „belasým“ proti nim hrá ťažko a z Tehelného poľa si po remíze 1:1 odviezli bod, ktorý môže mať pre nich cenu zlata v boji o druhé miesto.

"Nikdy som nešiel brániť, neviem, čo mi to napadlo. Moja chyba, pretože sme záver nezvládli. Pred gólom Rymarenka sme mali prerušiť hru. Prehrali sme tri súboje po sebe v priebehu jeden a pol sekundy.

Prišiel trest a stratili sme dva body," sypal si popol na hlavu tréner Slovana, ktorý v závere chcel brániť najtesnejší výsledok a z tohto dôvodu poslal na trávnik Lukáša Pauscheka s Guramom Kašiom.

Obhajca titulu sa ujal vedenia v 5. minúte, keď sa po rohu strelou z voleja presadil trénerov syn Vladimír Weiss ml. Na ďalšie góly domáceho tímu však trojtisícová návšteva čakala márne.

"V prvom polčase sme boli lepším mužstvom, mali sme 2–3 gólové pološance. Viedli sme po peknej štandardke, ale v takomto zápase treba dať druhý gól. Šancí na to bolo dosť, skórovať mohol Tigran, Jardo Zmrhal šiel sám na bránu, ale v druhom polčase sme neboli v útoku takí dôrazní.

Ružomberok získal bod, k čomu mu gratulujem. My sme boli málo efektívni, to je jediné, čo môžem mužstvu vyčítať," dodal Weiss st.

SR Futbal FL Nadstavba 2. kolo Skupina Titul BAX Čítajte viac Weiss strelil rýchly gól, Slovanu na výhru nestačil. Liptáci zvládli šesťbodový duel

Jeho zverenci majú na čele tabuľky 12-bodový náskok pred Trnavou a Ružomberkom, pričom Spartak môže skresať manko v nedeľnom krajskom derby v Dunajskej Strede.

Srdnato bojujúci Ružomberčania sa dočkali odmeny v nadstavenom čase. Akciu potiahol po pravej strane neúnavne bojujúci Martin Regáli a jeho menovec Rymarenko zblízka prekonal Adriána Chovana.

Regáli bol najlepší hráč hostí, pochvalu si vyslúžil aj od domáceho kouča: „Je to dobrý hráč, ktorý má srdce pre futbal. Je obojnohý, dynamický. Zmenil priebeh tohto zápasu v náš neprospech.“

Slovan prišiel už v 27. minúte o zraneného Jabu Kankavu, po hodine hry musel opustiť ihrisko z rovnakých príčin aj Ibrahim Rabiu.

Trenčín - Sereď Čítajte aj Mizéria Pohronia pokračuje. Trenčín rozhodol v 2. polčase

"Kankava je extratrieda na našu ligu, neprehral jediný súboj o loptu. Jeho silová hra je pre nás nenahraditeľná. Spolu s Vladom sú miláčikovia publika, dokazujú to svojimi výkonmi.

Jeho nástupca Agbo nehral zle, ale rieši situácie inak ako on. Potom sa zranil Ibi a prepadávali sme v strede, aj preto som sa snažil vzadu to zavrieť striedaniami," dodal kormidelník Slovana na margo zranenia skúseného Gruzínca, ktorého v lete priviedol do Bratislavy.

Kolega Weissa st. z ružomberskej lavičky Peter Struhár vyrukoval proti favoritovi so systémom 4–4–2 a táto taktika mu vyšla.

"Zámer, s ktorým sme išli na Tehelné pole, sa nám podarilo vykonať. Ku koncu zápasu sme zaslúžene strelili vyrovnávajúci gól. Do 15. minúty sme však hrali so strachom a nestalo sa to tu prvýkrát.

Za druhý polčas musím hráčov pochváliť. Išli sme za gólom, chceli sme získať bod a som rád, že sa nám to podarilo," uviedol Struhár.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #MFK Ružomberok