Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC je v mínuse. Ale v Ružomberku sa mu darí

Hneď v prvom stretnutí nadstavbovej časti najvyššej futbalovej súťaže pôjde o veľa. V priamom súboji o pohárovú miestenku Ružomberok hostí Dunajskú Stredu.

04.03.2022 10:00
SR Dunajská Streda futbal šport FL 19. kolo... Foto: ,
Ružomberčan Matej Madleňák a hráč Zuberu Sharani z Dunajskej Stredy na archívnej snímke.
debata

Domáci sa pokúsia urobiť významný krok do Konferenčnej ligy. Vedú pred DAC o päť bodov.

Oba tímy sa môžu prebojovať do európskej súťaže už len cez ligu. Ružomberčania tento utorok podľahli Slovanu a vypadli zo Slovenského pohára.

DAC sa s ním lúčil už v 3. kole, keď nestačil na Komárno. Pred dnešným súbojom to má nahnuté, pretože štvrté miesto účasť v pohárovej Európe nezabezpečuje.

SR Ružomberok futbal Slovnaft Cup osemfinále ZAX Čítajte aj Vyžrebovali štvrťfinále pohára. Slovan narazí na fortunaligistu

Pred rokom bol druhý, po základnej časti mal na konte 44 bodov. Momentálne je v hlbokom mínuse, získal o osem bodov menej a hrozí mu, že zostane bez účasti v medzinárodnej súťaži, čo sa mu naposledy stalo pred piatimi rokmi.

"V nadstavbe nás čakajú náročné stretnutia s kvalitnými súpermi, musíme ísť od zápasu k zápasu. Dúfam, že sa nám podarí dosiahnuť pohárové priečky,“ vraví kapitán dunajskostredského tímu Dominik Kružliak, ktorý prišiel na Žitný ostrov práve z Ružomberka pred necelými troma rokmi.

DAC Aréna Čítajte aj Potvrdené. Világi kúpil tradičný maďarský klub

Keď naposledy zdolal Ružomberok na domácom trávniku Dunajskú Stredu, Kružliak ešte hrával v ružomberských farbách. Bolo to v máji 2019.

V ďalších štyroch stretnutiach pod Čebraťom DAC neprehral. Dva zápasy sa skončili nerozhodne (0:0 a 1:1) a dvakrát vyhrali hostia (2:1 a 1:0).

Ružomberčania na rozdiel od DAC zvládli základnú časť súťaže nad očakávanie. Vlani bojovali iba v skupine o záchranu a teraz si pripísali až o 18 bodov viac ako pred rokom v tomto čase.

Program 1. kola nadstavby

Skupina o 1. – 6. miesto, dnes: 17.00 Ružomberok – Dunajská Streda (Nova Sport), sobota: 15.00 Trnava – Sereď, nedeľa: 17.00 Žilina – Slovan (Dajto).

Skupina o 7. – 12. miesto, sobota: 15.00 Pohronie – Zlaté Moravce-Vráble, Liptovský Mikuláš – Senica, Michalovce – Trenčín.

O čo sa hrá

Majster získa právo reprezentovať slovenský futbal v predkole Ligy majstrov, druhý a tretí tím sa predstaví v kvalifikácii Konferenčnej ligy. V prípade, že Slovenský pohár získa jeden z prvých troch tímov, o jednu miestenku v Konferenčnej lige sa stretnú mužstvá na 4. až 7. mieste (dve semifinálové barážové stretnutia a finálový súboj). Zo súťaže zostúpi do druhej ligy posledný tím. Na predposledný čaká baráž o účasť v najvyššej súťaži s druhým mužstvom druhej ligy.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #DAC Dunajská Streda