Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ani DAC nepózoval s transparentom proti vojne. Mal iný dôvod ako Slovan

Ako sme informovali, väčšina klubov najvyššej futbalovej súťaže pred víkendovými zápasmi rozvinuli transparenty na podporu Ukrajine, ktorá čelí agresii zo strany Ruska.

01.03.2022 10:27
Dunajská Streda Foto: ,
Zaplnené tribúny v Dunajskej Strede pred zápasom so Žilinou.
debata

Slovan a Dunajská Streda medzi nimi chýbali.

„Nerád by som politiku spájal s futbalom. Sú to ľudské tragédie, ktoré by sa nemali stávať. Žil som v Rusku, poznám mentalitu tamojších ľudí, ale nerád by som túto tému rozvíjal. Odsudzujem každé násilie, ale politika nepatrí do športu,“ vysvetľoval tréner Slovana Vladimír Weiss.

„Odsudzujeme akékoľvek násilie a straty na životoch a nerád by som túto tému rozvíjal ďalej. Ako klub sme apolitickí, no veríme v zlepšenie celkovej situácie,” uviedol hovorca bratislavského klubu krátko po derby s Trnavou (0:0).

SR futbal FL 22. kolo Slovan Spartak Trnava weiss Čítajte viac Prečo Slovan neodsúdil vojnu? Weiss ponúkol jasné vysvetlenie

Dunajská Streda, ktorá hostila Žilinu (3:1), prišla s reakciou k transparentu „Stop vojne“ až v pondelok. Prinášame ho v plnom znení.

"Samozrejme, všetci sme proti vojne a každej forme násilia, nech sa objaví kdekoľvek vo svete a veľmi nás mrzí, čo sa na Ukrajine deje. Stojíme na strane mieru a riešení, ktoré neničia ľudí a rodiny.

ÚLK zaslal pred zápasmi víkendového kola každému domácemu klubu transparent s nápisom „Stop vojne”.

Vedenie nášho klubu rozhodlo, že fotenie s transparentom vykonajú Žilina aj DAC samostatne, vo vlastnej réžii, pri obvyklom fotení mužstiev pred zápasom.

SR futbal FL 22. kolo Slovan Spartak Trnava Čítajte aj Derby gól neprinieslo. Slovan vyhral základnú časť s náskokom

Bohužiaľ, z našej strany to nebolo zvládnuté organizačne. Žilina sa ako hosťujúci tím s transparentom odfotila prvá a medzitým sa naši hráči rozmiestnili po ihrisku, pričom transparent im nebol včas odovzdaný.

Ani náš klub nesedí so založenými rukami a pomáha ako môže. Aj v tejto chvíli robíme na tom, aby sme z Kyjeva prepravili rodiny s deťmi, ktorým poskytneme ubytovanie v okolí Dunajskej Stredy a možnosť pokračovať v tréningovom procese v našej MOL Akadémii."


Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #vojna na Ukrajine