Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Slovan nepotrebujete covid-pass. Na derby môže prísť až 11-tisíc ľudí

Sobotné 162. pokračovanie najslávnejšieho slovenského futbalového derby medzi Slovanom Bratislava a Spartakom Trnava na Tehelnom poli uvidí priamo na tribúnach viac fanúšikov.

23.02.2022 15:46
FUTBAL-FL: Bratislava - Trnava Slovan Foto:
Choreo fanúšikov Slovana pred zápasom s Trnavou.
debata (1)

Majstrovský Slovan Bratislava privítal stredajšie zmeny týkajúce sa podmienok pri organizácii hromadných podujatí. Na derby tak bude môcť byť sprístupnená 50-percentná kapacita štadióna oproti doterajšej 25-percentnej, a to v režime základ.

Pre fanúšikov sa teda ruší nutnosť preukazovať sa pri vstupe na štadión potvrdením o očkovaní či prekonaní ochorenia Covid-19. Sobota bude na Tehelnom poli symbolickým návratom do čias spred pandémie, keď na vstup na futbal či iné športové podujatie stačila „len“ permanentka alebo zápasová vstupenka.

Klub na tieto zmeny operatívne zareagoval a uvoľnil do predaja vyšší počet vstupeniek do maximálnej povolenej kapacity, ktorá je aktuálne 11 250 divákov.

Vstupenky sú naďalej v predaji prostredníctvom oficiálneho ticketingového partnera klubu, predávať sa budú aj v deň zápasu na pokladnici štadióna Tehelné pole.

Jakub Kadák Čítajte viac Zapamätal si plačúcich divákov. Ťahá ho to do Španielska

"Tešíme sa, že po takmer dvoch rokoch odohráme domáce derby opäť aj s fanúšikmi. Na dnešné zmeny týkajúce sa organizácie hromadných podujatí sme okamžite zareagovali. Spustili sme do predaja ďalšie vstupenky a pripravujeme sa na vyššiu návštevu než sme doteraz predpokladali. Fanúšikom odporúčame, aby neotáľali a zabezpečili si svoje miesto čo najskôr.

Po dlhých mesiacoch bez futbalu môžu prísť na najslávnejšie slovenské derby, ktoré je zároveň súbojom prvého s druhým. Všetci na derby bez obmedzení – tak pozývame fanúšikov v sobotu na Tehelné pole," povedal v oficiálnej tlačovej správe klubu jeho marketingový riaditeľ Tomáš Straka.

Adrián Kaprálik Čítajte viac Žilinský Kapo sa nehrá na šéfa. Bál sa, že s futbalom skončí

Chcú obmedziť chuligánov na tribúnach

Vládou schválená novela zákona o organizovaní verejných športových podujatí prinesie niekoľko noviniek. Po novom bude povinné overovať totožnosť diváka so vstupenkou na meno a priezvisko na rizikové podujatia.

Zakázané budú aj kukly. Na tlačovej konferencii to povedal Ivan Husár, štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR).

„Je to ďalší krok k boju s chuligánmi a k bezpečnosti na športových tribúnach,“ vyhlásil. Druhým schváleným zákonom je novela zákona o fonde na podporu športu, ktorý funguje od roku 2019 a už bol raz novelizovaný.

"Aktuálna novelizácia posúva účel fondu do stavania novej, respektíve rekonštrukcie športovej infraštruktúry,“ objasnil štátny tajomník. Prioritou je, aby sa peniaze vo fonde míňali primárne na infraštruktúru v športe.


Standings provided by SofaScore LiveScore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava