Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan otočil za štvrťhodinu z 0:3. Trnava doma neskórovala

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v 21. kole Fortuna ligy na pôde FK Pohronie 4:3, hoci po polčase prehrávali 0:3.

19.02.2022 17:25 , aktualizované: 18:42
David Bangala Foto: ,
Futbalista Pohronia David Bangala v debate s Vladimírom Weissom ml. zo Slovana.
debata

FK Pohronie – ŠK Slovan Bratislava 3:4 (3:0)
Gól: 3. Ožvolda, 18. a 41. J. Mihálik (oba z 11m) – 49. Green, 54. Šaponjić, 62. Kashia, 64. Weiss. Rozhodovali: Prešinský – Vorel, Kmec. ŽK: Pajer, Fofana – Abena, Pauschek, Weiss st. (tréner). Diváci: 570.
Pohronie: Slančík – Štrba, Kapor, Klabník, Šimčák – Pajer – Blahút, Ožvolda (84. Ladji), Bangala (59. Steinhübel), J. Mihalík (67. Šmatlák) –Fofana
Slovan: Ružinský – Pauschek, Kashia, Abena (46. De Marco), Vojtko – Rabiu, Agbo (46. Mustafič) – Barseghjan (46. D. Hrnčár), Adler Da Silva (46. Green), Weiss ml. (90+1 Božikov) – Šaponjić.

Úvod stretnutia vyšiel domácim hráčom nad očakávanie. Do vedenia išli v tretej minúte po akcii Blahúta z pravej strany, keď z vnútra šestnástky zakončoval pohodlne voľný Ožvolda. Hostia nevedeli smerom dopredu nič účinné vymyslieť a v osemnástej minúte inkasovali druhýkrát.

Po faule Kashiu na aktívneho Blahúta premenil nariadenú penaltu bezpečne Mihálik a bolo 2:0. Slovan potom ožil smerom dopredu, ale nevyťažil šancu z viacerých rohových kopov. V dvoch dobrých možnostiach sa ocitol iba Adler Da Silva, no prvú jeho strelu Slančík pokryl a druhú nasmeroval exhráč Pohronia v belasom drese vedľa.

A prišiel trest. V 41. minúte bol faulovaný v šanci opäť Blahút, stiahol ho brankár Ružinský a druhú penaltu znovu premenil Mihálik – 3:0.

Slovan poslal do druhého polčasu až štyroch nových hráčov, zvýšil aktivitu a po nepresnej hlavičke domáceho Klabníka ovládol hru. Znižujúci zásah zaznamenal po strele Vojtka z rohu šestnástky na dorážke číhajúc Green – 3:1. O päť minút na to znížil na rozdiel gólu Šaponjič, keď sa najlepšie zorientoval v pokutovom území a po centri z pravej strany prekonal Slančíka.

Na opačnej strane v dobrých možnostiach neuspeli Ožvolda, hlavičkoval vedľa a Mihálik z dobrej pozície iba slabo vystrelil. Tu sa duel zlomil. Vyrovnávajúci gól zaznamenal následne po hodine hry Kashia. Nabehol si na prihrávku Hrnčára a dotlačil loptu do bránky. A to nebolo všetko, za krátky čas dokonal obrat na 3:4 Vladimír Weiss ml.

Tomáš Horák, Milan Dimun Čítajte aj Prekvapenie v Moravciach. ViOn doma po šiestich rokoch zdolal DAC

Nabehol si za obranu Pohronia, skvelým dotykom si loptu spracoval a posunul ju za chrbát bezmocného Slančíka. Piaty gól mal na kopačke v 70. minúte Green. Ten po centri z ľavej strany zakončoval v ťažkej pozícii pätičkou, žiarsky gólman napokon jeho pokus zneškodnil.

V závere Slovan kontroloval hru, Mustafič sa ešte dostal do dobrej možnosti, ale prestrelil bránku. V nadstavenom čase sa dostával do koncovky Fofana, ale Ružinský si dal na neho pozor.

Martin Bittengl, tréner FK Pohronie: „Tento zápas sa nehodnotí jednoducho vzhľadom k priebehu druhého polčasu a konečného výsledku. Ak vyhrávate nad najlepším mužstvom na Slovensku po polčase 3:0, tak všetci sú vo hviezdach, natešení na druhý polčas. Verili sme si, že to zvládneme. Zhruba pätnásť minút v druhom polčase však rozhodlo o celom stretnutí.

Veľmi nás to mrzí, musíme si zhodnotiť, čo sme mali urobiť inak. Je to pre mňa i pre hráčov dvojsečné, na jednej strane panovala obrovský radosť a potom obrovské sklamanie. Musím si vziať do ďalších duelov to pozitívne, čo sa udialo v prvom polčase. A rozobrať si aj chyby z druhého dejstva, aby sa už nezopakovali.“

Vladimír Weiss, tréner Slovana: „Prvý polčas bol z našej strany katastrofálny. Predviedli sme hanebný výkon. V druhom polčase sme zvrátili v podstate už prehratý zápas, mužstvo bojovalo, chcelo zvrátiť vývoj, čo sa podarilo. Odchádzame s tromi bodmi, čo je najdôležitejšie. Niektorí hráči v tomto tíme nemajú čo hľadať.

To, čo predviedli v prvom polčase nemá nič so Slovanom spoločné. Bol to pre mňa i pre klub poučný zápas, z ktorého sa musia vyvodiť dôsledky. Súperovi gratulujem k prvopolčasovému výkonu, bojoval, bol aktívny, ale my sme hrali tragicky. Pre mňa ako trénera je to možno najpoučnejší zápas v kariére. Musíme po ňom urobiť razantné rezy.

Niektorí hráči si myslia, že klub je tu pre nich a nie oni pre klub. Nemôže tu vládnuť hráčska anarchia. Niektorí hráči teda odídu, aj keď podpísali troj- či štvorročné zmluvy. Budeme sa ich snažiť predať. Ak sa ich klub rozhodne v mužstve ponechať, tak odídem ja.“

Trnava remizovala s Trenčínom

Futbalisti Spartaka Trnava remizovali s AS Trenčín 0:0.

FC Spartak Trnava – AS Trenčín 0:0
ŽK: Koštrna – Azango, Zubairu, Bainovič, Slávik Rozhodovali: Očenáš – Hrmo, Jánošík, 1533 divákov
Spartak: Takáč – Koštrna, Grič, Tumma, Mikovič – Savvidis – Iván (69. Azevedo), Kozak (60. Procházka), Bukata, Bamidele Yusuf (78. Ramadan) – Ristovski. Tréner: Gašparík
Trenčín: Kukučka – Slávik (66. Yem), Pires, Pirinen, Madu – Kadák, Bainovič, Zubairu – Tučný (66. Soares), Ikoba (78. Letenay), Azango. Tréner: Ančič

Spartak Trnava remizoval s Trenčínom 0:0, diváci v zápase plnom nepresností gól nevideli. Tréner trnavského Spartaka Michal Gašparík musel na zápas s Trenčínom zložiť novú stopérsku dvojicu. Pre zranenie vynechali duel Škrtel s Kóšom, stred obrany tak držali Tumma a Grič.

Trenčania zase prišli o zraneného hrotového útočníka Jendrišeka, jeho post zaujal Ikoba. Prvú veľkú šancu zápasu mal Ristovski, keď sa po Mikovičovom odkope dostal za stopérsku dvojicu, Pires mu však v poslednej chvíli stihol odkopnúť loptu. Ďalšiu príležitosť pre Ristovskeho vymyslel Iván, ktorý prešiel cez Maduho, trnavský útočník tiesnený Pirinenom nedokázal zakončiť dostatočne dôrazne.

Trnava, Trenčín Čítajte viac Zápas Trnava - Trenčín sme sledovali ONLINE

Ristovskemu to nevyšlo ani do tretice, po výbornom centri Ivána z pravej strany hlavičkoval z päťky tesne vedľa. Postupne sa hra vyrovnala a dej sa odvíjal prevažne medzi šestnástkami. Dve trenčianske možnosti na skórovanie mal Azango. Pri jednej preváhal správny moment na streľbu, pri druhej jeho pokus poľahky chytil Takáč.

Gólovú šancu mal po zmene strán Ikoba. Po centri z pravej strany hlavičkoval do žrde. Po následnom rohu zlikvidoval Maduho hlavičku Takáč. Trnava hrala v druhom polčase v kŕči, nedarili sa jej kombinácie a nepomohli ani striedania.

V druhom dejstve si nevypracovala vyloženú príležitosť. Misky váh na stranu Trenčína sa snažil nakloniť Kadák, z hranice šestnástky trafil vedľa a ďalšiu chytil Takáč. V platnosti zostalo 0:0.

Juraj Ančic, tréner Trenčína: „Videli sme taký remízový zápas, hlavne prvý polčas bola Trnava o niečo lepšia, v druhom sme sa my trochu dvihli aj smerom do ofenzívy, dobre sme už pracovali vzadu. Vzhľadom na priebehu stretnutia musím skonštatovať, že remíza je maximum, čo sme dnes mohli dosiahnuť. V prvom dejstve som nebol spokojný s našou ofenzívnou časťou.“

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Súhlasím, že to bol taký remízový zápas. Nemali sme dnes potrebnú kvalitu v ofenzívnej časti, aby sme sa presadili. V prvom polčase sme mali jednu dobrú príležitosť, Ristovski hlavou minul. Po zmene strán sme mali šťastie, keď Ikoba trafil tyč. Bolo to také bojovné, ani jedno mužstvo nebolo výrazne lepšie. Remíza je zaslúžená.

Na poslednú chvíľu nám vypadli Škrtel s Kóšom. Prvý menovaný má problém s chrbtom, druhého trápia svalové problémy. Improvizovali sme aj systémovo a nesedelo nám to. Išli sme do 4–2–3–1 a nemali sme taký poriadok na ihrisku ako pred týždňom.

Nemali sme ani svoj deň, mali sme tam veľa strát, situácie sa dali aj lepšie riešiť. Možno keby padol gól, zápas sa trochu otvorí a bol by zaujímavejší. Nesadli nám ani striedania. Ďalšia vec, ktorá nám nesadala bola, že hráči, ktorí prišli ako striedajúci, nezmenili priebeh zápasu a v podstate zapadli do nevýrazného priebehu."

Žilina si poradila s Michalovcami

Futbalisti Žiliny zvíťazili v dôležitom zápase o prvú šestku nad Michalovcami 2:1.

MŠK Žilina – MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:1)
Góly: 14. Sauer, 51. Nemčík – 23. Yilmaz. Rozhodovali: Kružliak – Straka, Halíček, ŽK: Mashike, Slebodník – Marcin, Toševski, 335 divákov.
MŠK Žilina: Belko – Rusnák, Minárik, Nemčík, Owusu – Gono, Sauer (76. Myslovič), Iľko (86. Mashike) – Jánošík (77. Addo), Paur (46. Slebodník), Ďuriš (90.+2 Kopas)
MFK Zemplín Michalovce: Kožuchar – Kotula, Ranko, Mendez, Artabe – Kanu (81. Ntosis, Ošima, Begala (72. Magda) – Yilmaz (81. Gembický), Marcin (64. Pena), Popovits (72. Toševski)

Domáci mohli ísť do vedenia v 9. minúte, Sauer sa po centri Jánošíka z hranice šestnástky ešte len zastreľoval a minul. No v 14. minúte sa lopta k nemu dostala od Gona a zvnútra šestnástky sa mu už reparát podaril.

Michalovce dokázali vyrovnať v 23. minúte, keď v pokutovom území domách najvyššie vyskočil Yilmaz a preloboval brankára Belka. Žilina bola aktívnejšia a vytvorila si aj príležitosti. Hlavička Nemčíka v 37. minúte ale išla len do brankára Kožuchara a tvrdá strela Ďuriša v 44. minúte tesne minula.

Do druhého polčasu už nenastúpil domáci kapitán Paur, Michalovce zahrozili v 50. minúte, ale Marcinova hlavička do siete nespadla. Už o minútu sa domáci opäť ujali vedenia, po rohu odvrátili hostia loptu k Nemčíkovi, ktorého tečovaná strela sa dostala do siete.

Povzbudení „šošoni“ mali potom dve šance vďaka Ďurišovi, skóre sa nezmenilo. Ani v 70. minúte po strele Jánošíka, ktorú Kožuchar vyrazil na tyč. V závere mohol vyrovnať striedajúci Gembický, tiesnený ale trafil len do nôh Belka.

Miroslav Nemec, tréner Michaloviec: „Hodnotí sa mi ťažko, keďže sme prehrali. Videli sme celkom dobrý zápas. V prvom polčase sme dostali lacný gól, ale vyrovnali sme. Zápasový plán nám v prvom polčase vyšiel, v druhom sme opäť inkasovali lacnejší gól. Robili sme čo sme mohli, prestriedali sme, prišli noví hráči, ale v tejto sezóne nestrieľame góly.“

Peter Černák, tréner Žiliny: "Spolu s chalanmi sme pred stretnutím cítili veľkú zodpovednosť za to, čo sme si dali ako cieľ a chceli sme to splniť. Naozaj sa nám po záverečnom hvizde uľavilo. Dúfam, že sa nám teraz uvoľnia aj nohy a ukážeme potenciál, ktorý v nás je.

Bola to ťažká situácia, niektorí chalani ju zažili prvýkrát a zodpovednosť nám občas zväzovala nohy. Všetci však chceli a robili to, čo sme si povedali, aby sme to dotiahli do víťazného konca. Podarilo sa nám to, i keď to vôbec nebolo jednoduché. Vstup do duelu sa nám vydaril, ujali sme sa vedenia, no súper nás schladil zbytočným inkasovaným gólom.

V druhom dejstve sme chceli niektoré veci zmeniť a našťastie sa nám podarilo streliť aj druhý gól po štandardnej situácií. Verím tomu, že táto výhra nám pomôže aj v ďalších dueloch. Som rád, že chalani, ktorí strelili premiérové góly, boli odmenení za svoje úsilie."

Liptovský Mikuláš zdolal Ružomberok

Futbalisti MFK Liptovský Mikuláš zvíťazili nad MFK Ružomberok 3:2.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MFK Ružomberok 3:2 (0:2)
Góly: 64. Bartoš, 66., 76. Staš (oba z 11 m) – – 4., 30. Kochan (druhý z 11 m). ŽK: Pavúk, Staš, Pinte, Bartoš, Sváček – Krajčírik. Rozhodovali: Dohál – Roszbeck, Kuba, 1000 divákov
Liptovský Mikuláš: Sváček – Kotora, Šindelář, Nagy, Pavúk – Gerát ©, Bielák (Bartoš) – Pinte (Švec), Staš, Káčerík (Laura) – Voško (Václavik)
Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, Luka, Mojžiš, Madleňák – Lichý, Kochan ©, Boďa (Bobček), Domonkos (Gerec), Regáli – Rymarenko

Tradičné liptovské derby sa hralo netradične v Poprade. Hneď v prvej minúte sa dostal do gólovej príležitosti domáci Voško, ale Krajčirík výborne zasiahol. Zahrmelo tak na opačnej strane. V 4. minúte poslal do šestnástky center hosťujúci kapitán Kochan a lopta skončila v domácej sieti – 0:1.

Ďalší gól Ružomberčanov prišiel po odpískanom faule v pokutovom území. Domáci stratili loptu pri rohovej zastávke. Na centrovanú loptu nabiehal Rymarenko, ktorého stiahol Pavúk, za čo videl aj žltú kartu.

Nariadenú penaltu s prehľadom premenil Kochan, pre ktorého to bol už druhý gól v zápase. Ešte do prestávky mohol skórovať hosťujúci Boďa, jeho hlavička letela tesne vedľa Sváčekovej brány.

Domáca lavička siahla po prestávke k dvojnásobnému striedaniu. Na ihrisko prišiel spoločne s Laurom aj Richard Bartoš s jasnými pokynmi smerom do útoku Liptovského Mikuláša. Liptáci sa zníženia dočkali v 64. minúte po akcii striedajúcich hráčov.

Švec vystrelil spoza bieleho vápna. Jeho strelu Krajčírik vyrazil pred dobiehajúceho Bartoša, ktorý rozvlnil sieť – 1:2. Už o minútu rozhodca nariadil ďalšiu penaltu, tentoraz v prospech domácich. K lopte sa postavil Staš a s prehľadom ju premenil – 2:2. To ale zo strany Liptákov nebolo všetko. Zhruba o 10 minút sa situácia pred bránkou Ružomberku opakovala.

Centrovaná lopta prepadla za chrbát brankára hostí a stopér Luka iba s pomocou faulu hasil nebezpečnú situáciu. V Poprade sa tak kopala tentoraz už tretia penalta v poradí. Loptu si na biely bod postavil opäť Staš a Liptovský Mikuláš dokonal obrat – 3:2.

Vyrovnanie mal na kopačke tri minúty pred koncom riadnej hracej doby hosťujúci Regáli. Jeho zakončenie tesne minulo tri žrde Sváčekovej bránky. V nervóznom závere videli ešte žlté karty obaja brankári – domáci za zdržovanie hry a hosťujúci za nešportové správanie.

Marek Petruš, tréner L. Mikuláša: „Hneď v úvodnej minúte mal Voško šancu, ale nedal. Naopak súper svoju premenil. Bolo to o psychologickej výhode. Tú po góle získal súper a v prvom polčase bol Ružomberok lepší, dominoval.

Po dvoch inkasovaných góloch sme hrali bez väčšej emócie. O záchranu sa tak nehrá. Chlapci ale dodržali, čo sme si povedali v kabíne po polčase. Dali sme kontaktný gól a proti silnému Ružomberku, ktorý mohol zápas ukončiť ďalším gólom na začiatku druhého polčasu, sme predviedli parádny obrat. Hráčom za predvedený výkon ďakujem."

Peter Struhár, tréner Ružomberka: „Využili sme hneď prvú príležitosť. Chlapci boli v priebehu prvého polčasu aktívni. Získavali sme odrazené lopty. Prvých 15 minút druhého polčasu bolo z našej strany dobrých, ďalší gól sme ale nepridali.

Budem na chlapcov apelovať, aby v našej hre vydržali počas celého zápasu. Dostali sme dva smolné a rýchle góly. Domácich sme tak posilnili v ich morálke. Odrazené lopty zbierali domáci, z čoho pramenili všetky ich šance. Nešťastné góly a penalty mojim hráčom zväzovali nohy. Zápasu by sa hodila skôr remíza."


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FK Pohronie