Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekvapenie v Moravciach. ViOn doma po šiestich rokoch zdolal DAC

Futbalisti ViOnu Zlaté Moravce zvíťazili v 21. kole Fortuna ligy nad FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:0.

18.02.2022 19:36
Tomáš Horák, Milan Dimun Foto: ,
Tomáš Horák zo Zlatých Moraviec v súboji s Milanom Dimunom z Dunajskej Stredy.
debata

FC ViOn Zlaté Moravce – DAC 1904 Dunajská Streda 2:0 (0:0)
Góly: 64. Jibril, 88. Sloboda. Rozhodovali: Ziemba – Pozor, Jekkel, ŽK: Sloboda, Kyziridis, Horák, Mondek – Moumou, Andzouana, Pinto, Balič, Njie, 683 divákov
ViOn: Lukáč – Čögley, Bednár, Menich, Suľa – Sloboda – Mondek (90.+ Haspra), Grozdanovski, Kyziridis (85. Chren) – Horák (68. Ďubek), Jibril (90.+ Švec)
Dunajská Streda: Ferreira – Pinto, Malý, Muhamedbegovič, Davis – Dimun (68. Njie), A. Balič – Andzouana, Moumou (56. Balogh) – Andrezinho (60. Sharani), Krstovič (46. Hahn)

V predohrávanom stretnutí 21. kola Fortuna ligy sa hral obojstranne opatrný futbal. Prvú streleckú šancu priniesla 3. minúta, keď Kyzidiris posunul Grozdanovského, ktorý z 8 metrov Ferreiru neprekvapil. To bolo na dlhé minúty všetko, i keď Jibril sa ocitol v dvoch šanciach, ale pri spracovávaní prihrávok si s loptou nepotykal.

V 28. minúte sa príležitosť núkala aj hosťom, ale Baličov center Pinto poslal ďaleko od pravej žrde Lukáčovej brány. Po polhodine prišiel šok, keď po zrážke Kyziridisa s Pintom rozhodca nariadil pokutový kop, ktorý napokon po konzultácii s VAR-om zrušil.

Víkendový program 21. kola

Sobota: 15.00 Liptovský Mikuláš – Ružomberok, Žilina – Michalovce, Trnava – Trenčín, Pohronie – Slovan, nedeľa: 17.00 Senica – Sereď (Dajto).

Do vedenia mohli ísť domáci v 39. minúte, keď po centri Mondeka sa v čistej šanci ocitol Jibril, jeho hlavičke chýbali centimentre. V závere prvého dejstva Baličova ďalekonosná strela len tesne preletela popri ľavej žrdi.

Do druhého dejstva vstúpili aktívnejšie domáci. V 48. minúte rozohral štandardku Kyziridis, hlavička Horáka tesne preletela vedľa ľavej žrde. Do vedenia išli domáci v 64. minúte, perfektná kombinácia Mondek-Čögley-Jibril skončila strelou za chrbátom bezmocného Ferreiru.

Benson Anang Čítajte aj V Ružomberku si podali Žilinu. V derby padlo veľa gólov

Už o minútu mohlo byť vyrovnané, keď Hahnovu strelu zastavila ľavá žrď Lukáčovej brány. V 70. minúte mal gól na kopačke Ďubek, v poslednej chvíli ratoval hostí Davis.

V 88. minúte Ďubek rozohral rohový kop a Sloboda prízemnou strelou spoza 16-ky nedal brankárovi šancu. A tak sa ViOn po šiestich rokoch dočkal domáceho víťazstva nad DAC.

Ľuboš Benkovský, tréner ViOn-u: „Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo, veľmi doležité tri body. Som na hráčov pyšný, snažíme sa tvrdo pracovať. Som rád, že máme v mužstve konkurenciu, to nás posúva o level vyššie. Jibril priniesol do mužstva niečo nové, adaptuje sa na nový spôsob hry, čo mu postupne prinesie pohodu a bude to ešte lepšie.“

Pedro de Oliveira Janeiro, tréner DAC-u: „Gratulujem súperovi k víťazstvu. Je to moja filozofia, kto dá viac gólov ten vyhrá. Aj ja som spravil chyby. Zápas nás ničím neprekvapil, očakávali sme takýto priebeh. Čo z toho, že máte držanie lopty a peknú hru, keď sa v koncovke nepresadíte, musíme sa nad tým zamyslieť.“


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #FC ViOn Zlaté Moravce