Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Ružomberku si podali Žilinu. V derby padlo veľa gólov

Futbalisti MFK Ružomberok deklasovali v pondelkovom dueli 20. kola Fortuna ligy doma MŠK Žilina 5:1, keď o hladkom triumfe rozhodli štyrmi gólmi v druhom polčase.

14.02.2022 17:10
Benson Anang Foto: ,
Na snímke vľavo Benson Anang zo Žiliny a Ružomberčan Lukáš Fabiš.
debata

Do streleckej listiny sa dvakrát zapísal útočník Tomáš Bobček. Ružomberok si upevnil tretiu priečku v tabuľke, na druhú Trnavu stráca päť bodov. Žilina je v tabuľke piata.

MFK Ružomberok – MŠK Žilina 5:1 (1:1)

Góly: 31. a 57. T. Bobček, 62. Lichý, 70. Boďa, 86. Rymarenko – 24. Kopas (z 11 m). Rozhodovali: Kráľovič – Jekkel, Zemko, 711 divákov
Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, Luka, Mojžiš, Madleňák – Luterán (46. Lichý), Kochan – Gerec (67. Ďungel), Domonkos (67. Boďa), Regáli (84. Múdry) – T. Bobček (84. Rymarenko)
Žilina: Belko – Rusnák, Kopas, Minárik, Anang (70. Owusu) – Sauer (70. Myslovič), Gono, Iľko – Addo (62. Slobodník), Paur, Ďuriš

Hneď v úvode Žilinčania dvakrát vážnejšie pohrozili. V 3. min. sa v nádejnej pozícii v domácej šestnástke ocitol Sauer a gólman MFK Krajčírik jeho strelu nohou vytesnil na roh.

O dve minúty na to sa na Krajčírika rútil Paur, lenže mieril iba vedľa. Vzápätí na druhej strane Belko vyrazil hlavičku T. Bobčeka. V 24. min po centri Paura rukou v páde zahral Luka a Kopas z nariadenej penalty s prehľadom otvoril skóre – 0:1.

V 31. min sa o vyrovnanie postaral T. Bobček, keď po Domonkosovom centri sa na malom priestore šikovne uvoľnil. O tri minúty na to Sauer mohol zase dostať hostí do vedenia, ale z prvej prestrelil.

Adrián Kaprálik Čítajte viac Žilinský Kapo sa nehrá na šéfa. Bál sa, že s futbalom skončí

Na začiatku druhej polovice Krajčírik včasným vybehnutím vyzmizíkoval Sauera, ktorý sa dostával k nebezpečnému ohrozeniu ružomberskej brány. V 57. min Regáli vnikol o žilinskej päťke, lopta sa potom párkrát poodrážala, no na konci bol T. Bobček, ktorý hlavou otočil sskóre – 2:1.

O päť minút neskôr Fabiš potiahol domácu akciu po pravej strane a Lichý zvýšil na 3:1. V 70. min Boďa, ktorý bol na ihrisku len tri minúty, pridal štvrtý gól Liptákov. V 86. min sa o futbalovú lahôdku postaral Rymarenko gólom na 5:1. Druhý polčas bol jednoznačnou záležitosťou družiny trénera Petra Struhára.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #MFK Ružomberok