Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Trnave sa body delili. Spokojnejší bol DAC

Futbalisti FC Spartak Trnava remizovali v nedeľnom zápase 20. kola Fortuna ligy doma s DAC Dunajská Streda 1:1 a z druhého miesta strácajú na lídra Slovan Bratislava už šesť bodov.

13.02.2022 19:54
SR Futbal FL Fortuna Liga 20. kolo TTX Bukata Foto: ,
Hráč Spartaka Martin Bukata a hráč DAC-u Sebastián Nebyla počas zápasu 20. kola Fortuna ligy FC Spartak Trnava - FC DAC 1904 Dunajská Streda.
debata (1)

Dunajská Streda je štvrtá, na Trnavu má manko desať bodov.

20. kolo Fortuna ligy

FC Spartak Trnava – FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (0:1)
Góly: 55. Savvidis – 23. Kružliak (z 11m). Rozhodovali: Glova – Poláček, Bednár, ŽK: Ciganiks, 2765 divákov
Trnava: Takáč – Koštrna, Škrtel, Kóša, Mikovič – Savvidis – Iván, Grič, Bukata (80. Ramadan), Bamidele Yusuf – Kozak (68. Azevedo)
DAC: Ferreira – Pinto, Kružliak, Muhamedbegovič, Ciganiks – Balič (87. Njie), Nebyla – Andzouana, Hahn (60. Sharani), Andrezinho (74. Veselovský) – Krstovič (87. Moumou)

Michal Gašparík, tréner Spartaka: „Myslím si, že sme videli veľmi dobrý futbal. Podali sme výborný výkon, toľko šancí ako dnes sme si ešte proti inému tímu hádam ani nevypracovali, toľko ich bolo. Od prvej minúty sme boli nebezpeční v každom útoku. Trochu nás pribrzdil VAR a penalta, potom sme sa znova dostali do zápasu a bolo otázkou času, kedy skórujeme. Napriek tomu, že DAC hral dosť defenzívne, chalani si s tým veľmi dobre poradili a dokázali prekonávať obrannú líniu súpera. Dnes nám chýbalo iba šťastie. Aj napriek tomu, že sme nemali vyložene hrotového útočníka, dostali sme sa do množstva zakončení. Tento zápas by si z našej strany zaslúžil oveľa viac gólov.“

Joao Janeiro, tréner Dunajskej Stredy: „Bol to dobrý zápas dvoch dobrých tímov. Som hrdý na svojich hráčov, odovzdali na ihrisku všetko. Snažili sme sa hrať inak ako Trnava, ktorá útočila dlhými loptami. Bojovať proti tímu ako je Spartak je veľmi ťažké, nedostáva góly, na jeseň inkasoval len osemkrát a my sme im dali dva. Jeden nám však neuznali. Každý si môže pozrieť v televízii, že išlo o minimálny ofsajd. VAR vstupoval do hry príliš často, boli tam dlhé prestoje. Musím na to asi pripraviť chlapcov na tréningu tým, že 5 minút budú stáť a nebudú hrať… V druhom polčase sme pokračovali v našej hre, Spartak veľmi dobre napádal, dostali sme gól po kontre súpera. Taký je ale futbal.“

SR Futbal Fortuna liga 20. kolo BAX Slovan weiss Čítajte viac Slovan začal jar suverénne. Senicu vyprevadil s päťkou

Na Štadióne Antona Malatinského v Trnave sa hralo pred diváckou kulisou po takmer štyroch mesiacoch. Do hľadiska si našlo cestu na úvodný jarný duel Spartaka a Dunajskej Stredy 2765 divákov a videli zaujímavý futbal.

Prvú vážnejšiu šancu zápasu si vypracoval trnavský Bamidele. Na polovici ihriska získal loptu, pri šestnástke volil prihrávku na stred na nabiehajúceho Griča, ktorý placírkou netrafil bránku. Vzápätí zvonilo brvno po individuálnom prieniku Ivána a prvú štvrťhodinu uzavrel Savvidis, keď z priameho kopu z dobrej parkety tesne prestrelil.

Andeli neuspeli ani po rane Mikoviča spoza pokutového územia. V čase silnejúceho trnavského náporu vstúpil do zápasu videorozhodca. Kontakt Mikoviča s Pintom v šestnástke posúdil rozhodca Glova po zhliadnutí záznamu ako faul trnavského obrancu, nariadil penaltu, z ktorej sa Kružliak v 23. minúte nemýlil – 0:1.

Vyrovnať mohol Bukata, preštrikoval sa do šestnástky, Fereiru ale neprekonal. Ofenzívny futbal pokračoval, na trnavskej strane sa neujali strely Griča a Mikoviča, na opačnom póle mierili nad Andzouana, Krstovič a Nebyla. Tutovku mal po centri Griča domáci Kozak, zo sedem metrov ale v gólovej šanci prestrelil.

V nadstavenom čase prvého polčasu zasiahol do duelu opäť VAR. Takáč neudržal strelu Andzouanu, Hahn loptu vrátil Ciganiksovi, ten posunul znovu Andzouanovi, ktorý už na druhý pokus umiestnil loptu po zemi do siete.

Po zhliadnutí videozáznamu ale gól neplatil pre ofsajd Hahna. Prvé dejstvo trvalo pre vstupy videorozhodcu do duelu až 54 minút, v nadstavenom čase mohli potešiť trnavské tribúny Kozak a Koštrna, prvý menovaný hlavou netrafil, druhému zblokovala zakončenie obrany žlto-modrých.

Po zmene strán mal gól na kopačke Bukata, z voleja ale mieril nad. Trnava vyrovnala v 55. minúte. Iván potiahol útok po pravej strane, prihrával Gričovi, ktorý ešte posunul loptu za seba, kde nabehol Savvidis a umiestnenou strelou k žrdi rozjasal trnavské publikum.

Misky váh na stranu Spartaka mohol nakloniť po Mikovičovom centri Grič, zo šestnástky namieril tesne vedľa. Trnava išla za troma bodmi, vypracovala si tlak, vo finálnej fáze útokov jej však chýbala presnosť.


Standings provided by SofaScore LiveScore
1 debata chyba