Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Služobne najstarší hráč Slovana bude hosťovať v Rotterdame

Dlhoročný člen zostavy slovenského futbalového majstra ŠK Slovan Bratislava Joeri de Kamps strávi zostávajúcu časť sezóny na hosťovaní v holandskom klube Sparta Rotterdam.

20.01.2022 17:13
SR Futbal FL 8. kolo Slovan Ružomberok BAX Foto: ,
Slovanisti Joeri De Kamps (vpravo) a Vasil Božikov.
debata

Pre čochvíľa 30-ročného stredopoliara bude Sparta Rotterdam štvrtým holandským klubom v kariére.

Odchovanec Ajaxu doma ešte nosil dres Heerenveenu a NAC Breda. V Sparte Rotterdam bude hosťovať do konca sezóny 2021/2022, súčasťou dohody je aj prípadná opcia.

"Uvedomujeme si, že na jar nás čaká menej zápasov než na jeseň, čomu prispôsobujeme naše kroky.

Joeri na jeseň neodohral taký počet zápasov ako v predchádzajúcich sezónach, a aj vzhľadom na to, čo už pre Slovan odviedol, sme mu chceli dopriať možnosť pravidelne hrávať a mať hernú prax.

Preto sme boli otvorení možnosti jeho hosťovania v Eredivisie,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. na klubom webe ŠK Slovan Bratislava.

Michal Gašparík, Martin Škrtel Čítajte viac Zobrať titul Slovanu? Uvidíme vo februári

Sparta Rotterdam sa v tabuľke holandskej Eredivisie nachádza na šestnástom mieste.

Klub z druhého najväčšieho mesta Holandska obsadil v uplynulej sezóne ôsmu priečku, jasným cieľom Sparty do ďalšieho priebehu sezóny bude udržanie sa v najvyššej súťaži.

Joeri de Kamps je služobne najstarším hráčom belasých, dres najúspešnejšieho slovenského klubu nosí od začiatku roka 2016.

Joeri De Kamps v zápasovom nasadení. Foto: TASR, Jakub Kotian
Slovan - Banská Bystrica Joeri De Kamps v zápasovom nasadení.

Za Slovan odohral v lige doteraz 130 zápasov, v ktorých strelil 4 góly. Má podiel na majstrovskom hetriku (2019, 2020, 2021) a štyroch Slovenských pohároch (2017, 2018, 2020, 2021).

Dvakrát hral so Slovanom v skupinovej fáze Európskej ligy, resp. Európskej konferenčnej ligy. Vo viacerých dueloch v uplynulých sezónach nastúpil pri neúčasti Vasila Božikova s kapitánskou páskou na rukáve.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Joeri de Kamps