Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan v Žiline nevyhral. Líder bude zimovať so štvorbodovým náskokom

Futbalisti majstrovského Slovana Bratislava prezimujú na čele tabuľky po 19. kolách jesennej časti Fortuna ligy 2021/2022 so štvorbodovým náskokom.

19.12.2021 19:02 , aktualizované: 19:38
SR futbal FL 19. kolo Žilina Slovan Bratislava ZAX Foto: ,
Slovanista Vladimír Weiss ml. a Miroslav Gono s Adamom Kopasom zo Žiliny.
debata

V nedeľnom záverečnom zápase záverečného jesenného kola remizovali na pôde Žiliny 1:1 a pred druhým Spartakom Trnava ho budú hájiť na začiatku jarnej časti (od 12. februára).

Slovan v lige ťahá 11-zápasovú šnúru bez prehry (9 výhier, 2 remízy). So Žilinou v lige neprehral 14 duelov za sebou, túto sériu Slovan začal domácim triumfom 3:2 v máji 2018.

Belasí odohrali v tejto sezóne už 36 súťažných zápasov. Účinkovali v Lige majstrov, Európskej lige aj novej Európskej konferenčnej lige, v skupine EKL skončil na treťom mieste a nepostúpili do jarnej play off fázy.

Tehelné pole. Čítajte viac Posila za dva milióny. Slovan má vraj v hľadáčiku ofenzívneho univerzála

Vo FL zverenci trénera Vladimíra Weissa st. v tejto sezóne prehrali len raz a na jar budú favoritom na obhajobu titulu.

Na druhom mieste prezimuje trnavský Spartak, ktorý po návrate Martina Škrtela do slovenskej najvyššej súťaže inkasoval na jeseň najmenej gólov (11). Príjemným prekvapením je tretie miesto MFK Ružomberok, ktorý pod vedením trénera Petra Struhára dal 31 gólov, inkasoval len 13-krát a pred štvrtou Dunajskou Stredou má trojbodový náskok.

V prvej šestke, ktorá po 22 kolách bude bojovať v skupine o titul, sú ešte piata Žilina a šiesta Senica. Záhoráci pod vedením kouča Pavla Šustera majú jednobodový náskok pred siedmou Sereďou, resp. ôsmym Trenčínom.

SR futbal FL 19. kolo Sereď Spartak Trnava TTX Čítajte viac Rozhodol vlastenec v úvode. Trnava ukončila jesennú časť víťazne

O postup medzi elitné sexteto sa v úvodných troch jarných kolách skúsi pobiť aj deviaty Trenčín, ktorý na Senicu stráca štyri body.

Na spodných poschodiach tabuľky je zatiaľ desiaty nováčik z Liptovského Mikuláša, ktorý má so 16 bodmi o jeden viac ako predposledné Zlaté Moravce. Na zostupovej poslednej priečke je FK Pohronie, ktoré na jedenástu barážovú pozíciu stráca päť bodov.

Na čele poradia strelcov po jeseni sú dvaja hráči s 9 gólmi – Trenčan Jakub Kadák a Nigérijčan Ezekiel Henty zo Slovana. Jarná časť sa začne 20. kolom už 12. februára budúceho roku.

MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava 1:1 (0:1)
Góly: 73. Anang – 21. Mráz, ŽK: Fazlagič, Slebodník, Paur, Goljan – Kankava. Rozhodovali: Ziemba – Poláček, Bednár, bez divákov.
Žilina: Belko – Rusnák, Kopas, Minárik, Anang – Gono, Fazlagič, Slebodník (63. Paur) – Kaprálik (74. Goljan), Iľko, Jánošík (64. Ďuriš)
Slovan: Šulla – Hrnčár, Kašia, Abena, Zmrhal – Agbo, Kankava – Green, Dražič (64. Čavrič), Weiss – Mráz

V prvom polčase sa hral na umelej tráve pod Dubňom solídny ligový futbal. „Šošoni“ mali väčšie držanie lopty, ale „belasí“ boli strelecky aktívnejší.

Strely Mráza, Greena a Kankavu cestu do siete nenašli, podobne ako na druhej strane strela domáceho Iľka. V 21. minúte po výborne zahratom priamom kope si nabehol do šestnástky Mráz a hlavičkou ku vzdialenejšej tyči prekonal Belka.

Ten viackrát podržal spoluhráčov a pomohla mu aj obrana, ktorá v 41. minúte zblokovala na roh na poslednú chvíľu strelu Mráza, ktorý dostal v šestnástke trestuhodne veľa priestoru.

SR Bratislava šport futbal FL 16. kolo Slovan weiss Čítajte viac O čom to rozprávate? Weissa rozhodili redaktor i trávnik

V druhom dejstve preveril Šullu strelou Gono, ale brankár hostí ju vyrazil. Slovanisti sa snažili dať rozhodujúci druhý gól, no domáca obrana pracovala pozorne. V 71. minúte Belko opäť dobre zlikvidoval pokus Zmrhala. O dve minúty z ničoho nič zahrmelo na druhej strane.

Kopasov dlhý center obrana Slovana trošku podcenila, Anang si narazil loptu so striedajúcim Paurom a strelou prekonal Šullu – 1:1.

Slovan skúsil Žilinu zatlačiť do bloku, ale domáci umne vedeli udržať loptu na svojich kopačkách. Skóre sa už nezmenilo a tak si obaja rivali podelili body po remíze – 1:1.

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: „Bol to dobrý zápas dvoch technických mužstiev. Oba tímy mali dostatok šancí aj pološancí. Myslím si, že my sme ich mali na strelenie gólu viac. Dali sme však len jeden a dovolili sme Žiline vyrovnať. Ale asi je to zaslúžená remíza, Žilina hrala dobre, na tomto teréne je doma. Mali sme vyťažiť zo šancí viac, som spokojný s kolektívnou­ hrou.“

Peter Černák, tréner Žiliny: „Aj keď sme túžili vyhrať, bod je spravodlivý. Ťažko sme sa dostávali do šancí. Chalanom chcem poďakovať, vyžmýkali sa, boli sme dobrí na lopte. Škoda, že sa to nestretlo s víťazstvom. Treba ale rešpektovať súpera, Slovan má naozaj kvalitné mužstvo, bod je spravodlivý.“


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava