Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senica je v šestke. S miliónovým dlhom pred neistou zimou

Senický futbal prežíva zložité obdobie. Už niekoľký raz v posledných rokoch. Klub trápia finančné problémy a pred sebou má neistú budúcnosť, všetko nasvedčuje tomu, že v zime ho čaká boj o holú existenciu.

19.12.2021 11:24
SR Senica šport futbal FL 16. kolo Žilina TTX Foto: ,
Futbalisti Senice na archívnej snímke.
debata (1)

Na ihrisku však necítiť napätú situáciu. V decembri je prvoligový tím stopercentný. Trikrát vyhral a neinkasoval ani gól.

V sobotu zdolal v záverečnom jesennom kole trápiaci sa Trenčín a nečakane bude zimovať v prvej šestke…

SR futbal FL 19. kolo Sereď Spartak Trnava TTX Čítajte viac Rozhodol vlastenec v úvode. Trnava ukončila jesennú časť víťazne

„Pre nás sú posledné zápasy o charaktere hráčov a nás všetkých, ktorí sme v Senici. V zápase s Trenčínom sme opäť potvrdili, že charakter je správny, hráči na ihrisku ukázali, že sa dokážu pobiť o dobré výsledky,“ hodnotil po stretnutí český tréner Senice Pavel Šustr.

Potešilo ho, že záver jesene mužstvo zvládlo. „Zvládli sme ho bodovo. Hráči to nevzdali a bojovali na krv,“ tvrdí.

Z účasti v prvej šestke zatiaľ nerobí veľké závery.

"Bonus to bude, ak všetko bude fungovať, ako by malo. To, že sme teraz v šestke, je možno krásne, ale nemusí to nič znamenať.

Vnímame, že budúcnosť je neistá. Situácia nie je jednoduchá pre nikoho z nás, ani pre klub, ani pre jeho vedenie," zdôraznil senický tréner.

Žilina - Slovan Čítajte viac Žilina sa v Trenčíne nadýchla. A trúfa si aj na Slovan

Na začiatku tohto mesiaca klub informoval, že došlo k zmene vo vlastníckej štruktúre. Novými vlastníkmi akciovej spoločnosti FK Senica sa stala skupina podnikateľov, ktorí odkúpili všetky akcie klubu.

Noví vlastníci prebrali záväzky voči všetkým veriteľom a po kompletnom audite a vyhodnotení by malo dôjsť k ich postupnému vyrovnaniu.

Nahradili dovtedajšieho majiteľa FK Oldřicha Dudu, ktorý v klube pôsobil rok a pol. V máji 2020 odkúpil senický klub od venezuelských majiteľov.

Nový predseda predstavenstva Peter Šnegoň pre šport.sk nedávno priznal, že klub sa nachádza v zlom rozpoložení a potvrdil, že jeho dlhy sa pohybujú asi vo výške milióna eur.

Aj preto nie je jasné, či sa v Senici podarí udržať káder. Nie je vylúčené, že ak bude aj naďalej fungovať, dohrá na jar ligu s pomocou dorastencov. Súťaž bude pokračovať na budúci rok od 12. februára.


Standings provided by SofaScore LiveScore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #FK Senica