Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina sa v Trenčíne nadýchla. A trúfa si aj na Slovan

Ešte nikdy doteraz sa nekončila jesenná časť najvyššej futbalovej ligy v takom pokročilom čase. Týždeň pred Vianocami čaká tímy záverečné kolo v tomto roku. Bodku za rekordne dlhou jeseňou urobí zajtrajší šláger v Žiline. Domáci MŠK hostí Slovan.

18.12.2021 09:25
Žilina - Slovan Foto: ,
Žilinčan Jakub Paur v súboji proti Vasilovi Božikovovi zo Slovana.
debata

Slovanisti budú aj štvrtý raz za sebou zimovať na čele tabuľky. Otvorená je iba otázka, s akým náskokom. Minimálne bude trojbodový, ale ak by belasí zvíťazili v Žiline a Trnava zakopla so Sereďou, môže byť až deväťbodový.

Nebol by rekordný a ani najvyšší z uplynulých troch rokov, keď sa stal Slovan jesenným víťazom. Pred dvoma rokmi viedol pred Žilinou o desať bodov.

"Vždy je dobré začať i skončiť víťazstvom. Naším cieľom bude v Žiline naplno bodovať a pozitívnym spôsobom uzavrieť kalendárny rok,“ vyhlásil na klubovej stránke bratislavský brankár Adrián Chovan.

SR Dunajská Streda futbal šport FL 19. kolo Ružomberok TTX Čítajte viac Ružomberok prezimuje tretí. Jedlička neinkasoval v piatom zápase v rade

Po predchádzajúcom zápase bol sklamaný. Vedúci tím súťaže nezdolal doma Dunajskú Stredu. "Na konci sa bude každý bod počítať, musíme brať aj tento,“ akceptoval napokon bezgólovú remízu.

Na jar zostanú mužstvám už len po tri zápasy a tabuľka sa rozdelí na polovicu. Pred týmto víkendovým kolom mali tri tímy istú účasť v prvej šestke. Okrem Slovana aj Trnava a Ružomberok.

V skupine o titul bude na jar bojovať aj dunajskostredské mužstvo, chýbal mu k tomu už len malý krôčik.

SR Bratislava šport futbal FL 16. kolo Slovan weiss Čítajte viac O čom to rozprávate? Weissa rozhodili redaktor i trávnik

Istotu zatiaľ nemajú ani Žilinčania a nebudú ju mať ani v prípade, ak zajtra zdolajú lídra súťaže. Ale zisk troch bodov by im v tomto úsilí výrazne pomohol.

Uplynulú sobotu Žilina po vyše mesiaci konečne naplno bodovala, vyhrala v Trenčíne (3:1). Tento výsledok vrátil hráčom otrasené sebavedomie a veria si aj proti Slovanu.

„Toto víťazstvo nám pomôže. Podali sme výkon, od ktorého sa môžeme odraziť. Na zajtrajší zápas so Slovanom sa všetci tešíme, veríme, že bude s dobrým koncom pre nás,“ vyjadril sa kapitán tímu Adam Kopas.

Dánsko Futbal EKL F Kodaň Slovan Čítajte viac NÁZOR: Najslabší Slovan. Patrí mu miesto na konci európskej stovky

Žilina obhajcu titulu nezdolala už bezmála štyri roky. Naposledy vyhrala nad ním 2:0 na domácej pôde v marci 2018.

Už vyše dva roky sa však ich vzájomné zápasy končia nerozhodne (z ôsmich uplynulých stretnutí päť) alebo jednogólovým víťazstvom Slovana. Ich septembrový súboj sa skončil na Tehelnom poli remízou (2:2).

Program 19. kola

Dnes: 15.00 Sereď – Trnava, Senica – Trenčín, Pohronie – Liptovský Mikuláš, Zlaté Moravce-Vráble – Michalovce, zajtra: 17.00 Žilina – Slovan (Dajto).

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava