Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan uhral s DAC remízu. Pred Trnavou má šesťbodový náskok

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali v šlágri 18. kola Fortuna ligy s DAC Dunajská Streda 0:0. Náskok "belasých" na čele tabuľky sa po zisku bodu znížil na šesť bodov pred druhým Spartakom Trnava.

12.12.2021 19:06
Vladimír Weiss st. Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss st. v zápase 18. kola proti Dunajskej Strede.
debata (4)

ŠK Slovan Bratislava – DAC Dunajská Streda 0:0

Rozhodovali: Glova – Hancko, Poláček, ŽK: De Marco – Blackman, bez divákov.
Slovan: Chovan – Medveděv, Abena, Kašia, De Marco (76. Zmrhal) – Čavrič (90. Dražič), Agbo, Kankava, Weiss (90. Da Silva) – Henty, Mráz (76. Green)
Dunajská Streda: Jedlička – Blackman, Kružliak, Muhamedbegovič, Davis – Ciganiks, Dimun, Schäfer, Balič (73. Nebyla) – Sharani (81. Andzouana), Hahn (90. Krstovič)

Slovanu patrili úvodné sekundy duelu. Jedlička musel po 74 sekundách zasahovať pred dobiedzajúcim Mrázom a neskôr musel reagovať aj na center, ktorý mieril na Čavriča. V 7. minúte sa dopredu dostali aj hostia a vznikli z toho dve gólové šance. Najskôr vychytal Chovan Schäfera, lopta sa následne dostal ak Baličovi, ktorý v ešte lepšej pozícii vystrelil slabo a presne do miesta, kde stál Chovan.

V zostávajúcich minútach sa hralo medzi šestnástkami, do konca polčasu zaujali už len dve situácie. V 39. minúte Chovan vybehol mimo pokutového územia, v snahe odkopnúť loptu do bezpečia trafil práve Ciganiksa, ale Abena poslal loptu do bezpečia. Prvú časť hry ukončila nepresná hlavička Kašiu po centri De Marca.

SR Trenčín šport futbal FL 18. kolo Žilina TNX Čítajte viac Trenčín vymenil trénera, ale prehráva aj ďalej. Tri body berie Žilina

V druhom polčase sa hralo podobne ako v prvom, šancí bolo málo. V 60. minúte však mohol rozhodnúť Henty, keď sa po skvelom vysunutí od Agba dostal až pred Jedličku, snažil sa ho obstreliť, ale brankár DAC jeho pokus vytesnil na roh. Hostia odpovedali strelou Baliča spoza šestnástky, ale chorvátsky legionár vystrelil opäť slabo.

Tréner domácich Weiss potom prestriedal, ale želaný efekt to neprinieslo, hostia naopak na pár minút prebrali taktovku. V úplnom závere vypálil spoza šestnástky Agbo, ale Jedlička jeho pokus vynikajúco zlikvidoval.

Hlasy

Vladimír Weiss, tréner Slovana: „DAC si prišiel pre bod a získal ho. Hral totálnu defenzívu, ale mal aj šancu po našej chybe. My sme mali v druhom polčase tiež šancu, ale neskórovali sme. Našim najväčším nepriateľom je terén, nedá sa na ňom hrať rýchly futbal. Máme najkrajší štadión, ale máme najhorší terén. Bod je spravodlivý. DAC dobre bránil a my sme sa nepresadili.“

Joao Janeiro, tréner DAC-u: „Bol to ťažký a bojovný zápas. Prvý polčas bol vyrovnaný, Slovan síce držal viac loptu, ale my sme sa po prestávke snažili zatlačiť ho. S bodom som spokojný.“

Martin Jedlička, brankár DAC-u: „Prišli sme neprehrať, čo sa podarilo. Bol to ťažký zápas na ťažkom teréne. Najviac som sa zapotil pri šanci Hentyho, vedel som dopredu čo urobí, našťastie ma trafil.“


Standings provided by SofaScore LiveScore
4 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda