Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan potvrdil úlohu favorita, skóroval aj Weiss

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili na ihrisku Zlaté Moravce-Vráble 2:1 a poistili si prvé miesto v tabuľke.

03.12.2021 18:45
SR Zlaté Moravce šport futbal FL 17. kolo... Foto: ,
Martin Gamboš (Zlaté Moravce) a Andre Jay Green (Bratislava) v zápase 17. kola Fortuna ligy ViOn Zlaté Moravce - Vráble a ŠK Slovan Bratislava.
debata

Vedú ju už s 11-bodovým náskokom pred druhou Trnavou, Spartak má k dobru nedeľňajší duel v Žiline.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – ŠK Slovan Bratislava 1:2 (0:0)
Góly: 90.+ Ďubek – 62. Rabiu, 83. Weiss. Rozhodovali: Očenáš – Štrbo, Vorel, ŽK: Gamboš (ViOn)
ViOn: Kira – Čögley, Tóth, Menich, Čonka – Bednár, Sloboda – Mondek, Gamboš (83. Kolesár), Kyziridis – Švec (69. Ďubek)
Slovan: Chovan – Medveděv, Abena (90.+ Lichý), Božikov, Zmrhal (85. Mráz) – Agbo – Green (74. Dražič), Rabiu (85. De Marco), Kankava, Weiss – Henty (90.+ Hrnčár)

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: „Hrali sme proti najlepšiemu mužstvu na Slovensku. Vytvorili sme si náznaky šancí, ktoré sme však nevyužili, naopak dostali sme góly, ktoré sme dostať nemuseli. Teší ma, že hráči sú odhodlaní behať a dodržujú taktické pokyny. Ďubek je legenda, ktorá patrí do tohto mužstva.“

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: „Pre nás to nebol ľahký zápas. Prvý polčas bol zlý, mali sme málo príležitostí, súper sa nebál behať bez lopty. Po zmene strán sme zmenili rozostavenia, bolo to už lepšie, dali sme dva góly. Prišli sme si po tri body, to máme, takže s výsledkom spokojnosť. Vyhrávať však každý zápas v našej lige nie je jednoduché.“

V predohrávanom stretnutí 17. kola Fortuna ligy začali „belasí“ ofenzívne. Už v 5. minúte si na Weissov center vyskočil Božikov, ktorého prudkú hlavičku Kira vyrazil. Na opačnej strane sa v dobrej pozícii ocitol Mondek, Chovan odvrátil na rohový kop.

V 11. minúte Weiss prihral Greenovi, ten sa rútil sám na Kiru, ktorý skvele zakročil. Po dlhých minútach sa v 35. minúte po Weissovom centri z ľavej strany dostal ku koncovke Henty, Kira si s jeho hlavičkou poradil.

Z protiútoku sa vo výbernej šanci ocitol mladý Švec zoči-voči Chovanovi nedokázal poslať loptu do siete. Favorit hrozil hlavne zo štandardných situácii. V 41. minúte si na Weissov center vyskočil Agbo, pozorný Kira sa však prekvapiť nenechal.

SR futbal EKL 3. kolo F Slovan Bratislava Lincoln Red BAX Čítajte viac Weiss sa hnevá. Priveľa cukru škodí, Hentymu prikázal schudnúť

Po zmene strán sa hrala vyrovnaná partia. V 56. minúte Mondekov prienik zakončil pádom k ľavej žrdi pozorný Chovan. Z následného rohového kopu Čonku sa dostal ku koncovke Čögley, zo 6 metrov mieril tesne vedľa ľavej žrde.

Do vedenia išli hostia v 62. minúte, po závare v pokutovom území sa na hranici 16-ky oprel do lopty sviatočný strelec Rabiu a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. V 72. minúte sa šikovne uvoľnil Henty, z 10 metrov mieril do bočnej siete.

Už o minútu Hentyho gól po konzultácii s VAR-om pre ofsajd neplatil. Skóre sa menilo v 83. minúte, to sa prízemnou strelou do pravého dolného rohu prezentoval aktívny Weiss. V závere nadstaveného času znižoval striedajúci Ďubek na konečných 1:2.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #slovan #Fortuna liga