Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ViOn ťahá z jamy mladý Grék. Góly venuje chorej sestre

Koniec trápeniu futbalistov Zlatých Moraviec-Vrábeľ? ViOn zvládol na pôde Pohronia dôležitý súboj. V stretnutí dvoch posledných tímov odvrátil hrozbu pádu na dno tabuľky.

28.11.2021 13:02
SR Michalovce šport futbal liga FL Z.Moravce KEX Foto: ,
Alexandros Kyziridis (vľavo) v drese ViOnu.
debata

Pre tím z Požitavia by to bol trpký pád. Vlani na jeseň patril pod vedením najmladšieho trénera Ľuboša Benkovského k najpríjemnejším prekvapeniam najvyššej súťaže. Po 16. kole mu patrila štvrtá priečka s 23 bodmi a skóre 29:19. Napokon zažil svoj historicky najúspešnejší ročník.

V aktuálnom sa rozbiehal pomaly, ale november priniesol obrat. V trinástich zápasoch len raz naplno bodoval, až prišiel zápas v Senici, kde zvíťazil (2:1). Nasledovala remíza s Trnavou (0:0) a teraz sa tešil v Žiari nad Hronom (2:0).

"Postupne sa dostávame z obrovskej psychologickej jamy, v ktorej sme boli. Sezóna je dlhá a bude nesmierne ťažká.

Som rád, že z posledných troch kôl sme dvakrát vyhrali vonku vo veľmi náročných súbojoch. Všetko sú to pozitíva a impulzy do ďalšej práce s týmto mužstvom. Verím, že to takto pôjde aj naďalej,“ hodnotil Benkovský.

Na výsledkovej renesancii má výrazný podiel mladý Grék Alexandros Kyziridis. Vybavil obe novembrové výhry, strelil víťazný gól v Senici a teraz dal oba na ihrisku Pohronia.

Kyziridis pôsobí v Zlatých Moravciach druhý rok. V tejto sezóne akoby mapoval výkonnosť mužstva. V prvých desiatich kolách neskóroval, smolu pretrhol až v súboji so Sereďou, v ktorom zachraňoval aspoň remízu (2:2).

„Bol to môj najkrajší gól v doterajšej kariére. Aj najdôležitejší. Nespadol zo mňa kameň ale obrovský balvan. Dodal som si potrebné sebavedomie a trochu sa uvoľnil,“ vravel v rozhovore na klubovej stránke o góle v Senici.

SR Futbal FL 16.kolo Trenčín DAC TNX Čítajte viac Trenčania si skomplikovali boj o top šestku, DAC vyhral po rýchlom góle

Tento zápas považoval za zlomový.

„V prípade, ak by sme nevyhrali, určite by sa niečo zmenilo. Po víťazstve sa uvoľnila atmosféra. Kabína je šťastnejšia. Pracujeme lepšie, ľahšie. Musíme to udržať,“ pokračoval 21-ročný Grék.

Pochádza z malého mesta Skydra a porovnal ho so Zlatými Moravcami, kde si už zvykol. Vyrastal v rodine, ktorá drží pokope, je v nej najmladší, má dvoch starších bratov a sestru.

Na drese nosí číslo 89. Pripomína mu sestru, ktorá sa narodila v roku 1989. Jej venuje aj každý gól. „Mária bojuje s Downovým syndrómom. Máme skvelý vzťah a teraz si navzájom veľmi chýbame,“ priznal Alexandros.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #FC ViOn Zlaté Moravce #Alexandros Kyziridis