Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senica odohrala so Žilinou len polčas. Rozhodca zápas predčasne ukončil

Piatkové stretnutie 16. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FK Senica a MŠK Žilina nedohrali pre nespôsobilý terén.

26.11.2021 18:44 , aktualizované: 19:47
debata
Husté sneženie počas zápasu Senica - Žilina Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Husté sneženie pred výkopom zápasu FK Senica -...

Hlavný rozhodca duel predčasne ukončil už po prvom polčase za stavu 1:1.

Zápas v Senici ovplyvnilo od úvodu husté sneženie, hralo sa v náročných podmienkach. Domáci viedli od 16. minúty zásluhou Egy Maulanu Vikriho, „šošoni“ vyrovnali v 33. minúte, keď loptu tečoval do vlastnej siete Gabriel Halabrín.

Počas polčasovej prestávky ihrisko úplne zasnežilo a hráči po nej už ani nevyšli na hraciu plochu. Rozhodca sa vzhľadom na stav ihriska rozhodol zápas predčasne ukončiť.

Kluby sa následne dohodli, že druhý polčas dohrajú v utorok 30. novembra o 15.00 h.

Hlavný arbiter stretnutia Michal Smolák uviedol, že vzhľadom na zhoršujúce sa podmienky nemal inú voľbu, ako zápas stopnúť.

SR Futbal FL Dunajská Streda sezóna začiatok TK TTX Čítajte viac Horúca téma v Maďarsku. Prevezme Világi štvornásobného majstra?

"Hracia plocha sa stávala nespôsobilá pre hru. Pre hráčov sa stala nebezpečná a ja som si to nechcel zobrať na zodpovednosť.

Chceli sme, aby sa zápas dohral, no nešlo to. Opakujem, bolo by to nebezpečné a hracia plocha bola nespôsobilá pre hru," uviedol Smolák v tlačovej správe ÚLK.

SR Futbal FL 15. kolo Michalovce Slovan KEX Čítajte viac Vystriedam hneď piatich, pohrozil v šatni Weiss. Na synovu červenú reagoval jasne

"Podľa čl. 70 Súťažného poriadku a podľa čl. 16 písmeno ‚f‘ Rozpisu súťaže riadenej ÚLK nasleduje v takomto prípade dohrávanie nedohratej časti stretnutia.

To znamená, že v utorok o 15.00 sa bude dohrávať druhý polčas zápasu 16. kola našej ligy Senica – Žilina. Na novom termíne sa dohodli oba kluby," povedal pre web fortunaliga.sk výkonný riaditeľ Únie ligových klubov (ÚLK) Michal Mertinyák.

Trnava doma strieľa góly a neprehráva

Na Slovensku platí zákaz vychádzania, ale liga pokračuje bez prerušenia. Aj keď bez divákov.

Trnavský Spartak hostí v šlágri 16. kola Ružomberok. Bude to súboj druhého s tretím. Domáci potrebujú tri body, ak si chcú udržať kontakt s vedúcim Slovanom. Naďalej si držia výnimočnú bilanciu.

V doterajších stretnutiach jesennej časti najvyššej súťaže inkasovali len päť gólov a v bránení sú jasne najlepším tímom. Nič na tom nemenia ani tri góly, ktoré im do tabuľky pripísali po kontumačnej prehre so Slovanom (0:3).

Trnavčania v minulom kole po siedmich víťazstvách zaváhali a v Zlatých Moravciach vybojovali len bod za bezgólovú remízu. To sa im naposledy stalo pred vyše troma mesiacmi práve v Ružomberku, kde takisto remizovali 0:0.

„Mali sme možno tri vyložené šance, ktoré sa mohli skončiť gólom. Predtým sme v zápasoch súpera prvým gólom zlomili. Myslím, že aj v tomto prípade by bol obraz podobný, ale nepodarilo sa nám to,“ skonštatoval trnavský tréner Michal Gašparík po súboji v Zlatých Moravciach.

V Trnave veria, že v nedeľu neporušia najmä tradíciu posledných domácich zápasov. V nich nevyšli strelecky naprázdno už takmer rok.

Vlani v decembri podľahli Slovanu 0:3, ale potom už v lige v každom zápase skórovali. A v jedenástich prípadoch z trinástich im to prinieslo víťazstvo, len so Žilinou dva razy remizovali 1:1… (zn)

Program 16. kola

Sobota 15.00 Trenčín – Dunajská Streda, Pohronie – Zlaté Moravce-Vráble, Liptovský Mikuláš – Michalovce, nedeľa 17.00 Trnava – Ružomberok (Dajto), pondelok 18.00 Slovan – Sereď.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #FK Senica