Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Horúca téma v Maďarsku. Prevezme Világi štvornásobného majstra?

Prejde Oszkár Világi do vlastníckych štruktúr tradičného futbalového klubu z Győru? Tejto téme sa médiá u našich južných susedov venujú už niekoľko dní.

26.11.2021 15:31
SR Futbal FL Dunajská Streda sezóna začiatok TK... Foto: ,
Oszkár Világi na archívnej snímke.
debata (6)

Majiteľ DAC Dunajská Streda v úvode piatkovej relácie Reggeli Start v maďarskej verzii DIGI Sportu spomenul pokračujúce rokovania medzi oboma stranami.

„Ale ešte sme nedospeli ku konečnej dohode. Myslím si, že do konca decembra túto vec uzavrieme,“ povedal Világi v rozhovore.

Nad tým, či sa Világi bude podieľať na riadení ETO FC Győr, sa zamýšľa aj športový denník Nemzeti Sport.

DAC Aréna Čítajte viac Világi: DAC som kúpil draho. Ale neoľutoval som to

Klub momentálne pôsobí v druhej najvyššej maďarskej súťaži, medzi elitou hral naposledy v sezóne 2014/15. Stal sa štvornásobným šampiónom (1962/63, 1981/82, 1982/83, 2012/13) ligy.

"Vidíme synergie, najmä v spolupráci akadémií. Győr má jednu z popredných akadémií v Maďarsku a Dunajská Streda na Slovensku.

Mohli by sme dať alternatívu všetkým vynikajúcim talentom v regióne, dostali by šancu v dvoch tímoch. Toto je prvý dôvod, prečo chceme spolupracovať," citoval Világiho spomínaný zdroj.

Okrem toho si podľa neho Győr zaslúži opäť pôsobiť v najvyššej súťaži.

DAC Aréna Čítajte viac Világi: V Dun. Strede nie je väčší nacionalizmus ako inde

„Mohol by to byť úspešný príbeh medzi dvoma klubmi. V jednom regióne, aj keď oddelenom hranicou, môže všetko hrať v prospech vytvorenia veľkého futbalového centra v tomto stredoeurópskom regióne,“ pokračoval.

Spoluprácu považuje za výsledok racionálneho rozhodnutia.

„Chcem riadiť dva kluby, ktoré sú blízko seba (približne 40 km, pozn.), ak sa nám podarí dohodnúť so súčasným majiteľom,“ doplnil.

FUTBAL-FL: Dunajská Streda - Ružomberok Čítajte viac Világi: Sme súčasťou maďarského národa, hymnu budeme spievať naďalej

Világi tiež priznal, že ho oslovili viaceré maďarské kluby, aby do nich vstúpil ako investor. „Ale všetkým si povedal, že ako svoj klub si viem predstaviť len DAC,“ zdôraznil.

Győr je momentálne na 6. mieste druholigovej tabuľky, po 17. kole stráca na vedúci Vasas 10 bodov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
6 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Oszkár Világi #ETO FC Győr