Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružomberok nezaváhal, na Trnavu stráca päť bodov

Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v piatkovom zápase 15. kola Fortuna ligy nad AS Trenčín 3:0.

19.11.2021 19:25
SR Trnava šport futbal FL 2. kolo Sereď... Foto: ,
Timotej Múdry v drese Ružomberka zo zápasu so Sereďou.
debata

V tabuľke si poistili tretie miesto.

MFK Ružomberok – AS Trenčín 3:0 (2:0)
Góly: 5. Regáli, 45+4. Kochan (z 11 m), 68. Šefčík. Rozhodovali: Kružliak – Pozor, Ferenc, ŽK: Šefčík – Yem, Pires, Pirinen, Lavrinčík, 482 divákov.
Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, Mrva, Mojžiš, Madleňák – Luterán, Kochan – Rymarenko (65. Šefčík), Takáč, Regáli (86. Ďungel) – Boďa (74. Bobček)
Trenčín: Kukučka – Yem, Pires, Pirinen, Madu – Lavrinčík – Kmeť 69. Gaží), Kadák (46. Jendrišek), Hollý (62. Zubaiuru), Azango (83. Ghali) – Letenay (62. Ikoba)

Peter Struhár, tréner Ružomberka: „Do zápasu sme vstúpili s jasným zámerom, že chceme hrať nátlakovú hru, tiež intenzívne, čo sa týka pressingových situácií. Vedeli sme, že súper s tým bude mať problém. Prvý polčas chlapci veľmi dobre zvládli takticky a strelili gól po krásnej individuálnej akcii. Následne sme chceli zatvárať stredovú zónu. Hrali sme tu veľmi aktívne a z toho pramenili aj straty lôpt hráčov Trenčína. Počkali sme si na situáciu, keď sme mali zisk lopty a zrodila sa z toho penalta. V druhom polčase sme si chceli počkať na nejaký rýchly útok. Som rád, že sa Šefčík po zranení gólovo presadil.“

Peter Hlinka, Trenčín: „Hodnotenie zápasu je jednoduché, súper dal tri góly a zaslúžene vyhral. Po prvom inkasovanom góle sme sa dostali do hry a začali sme aj trochu tlačiť. Ružomberok ale veľmi dobre odolával, kvalitnou defenzívou i súbojmi. Vlažný prvopolčasový výkon sme zavŕšili veľmi nerozumnou akciou, keď sme sa v poslednej minúte prvého polčasu snažili hrať cez stred poľa a bol z toho pokutový kop a následne gól. V druhej polovici sme sa snažili niečo zmeniť, ale nevyšlo to a súper nás vykontroval. Čo sa týka držania lopty, bol tam náš platonický tlak, ale neboli sme vôbec nebezpeční.“

V 5. minúte predviedol futbalovú lahôdku domáci Regáli. Popri Piresovi vnikol do trenčianskej šestnástky, tam si excelentne pripravil streleckú parketu a ľavačkou nedal Kukučkovi medzi žrďami AS žiadnu šancu – 1:0.

Potom sa dlho nič pred bránami nedialo. V 35. minúte hostia prvýkrát pohrozili a mohli vyrovnať. Po centri Kmeťa Letenay z prvej tesne minul pravý kút brány MFK. Tesne pred polčasom poslal Pires vo vlastnom „veľkom vápne“ na zem prenikajúceho Rymarenka. Hlavný arbiter pri tejto situácii využil systém VAR.

Po konzultácii sa aj sám bol pozrieť na obrazovku a nariadil pokutový kop. Kukučka síce vystihol Kochanovi smer lopty, no gólu nezabránil a loptu vyťahoval z ľavého dolného rohu – 2:0.

V 62. minúte Madu po krížnom strieľanom priamom kope v sľubnej pozícii netrafil loptu. O sedem minút neskôr bolo už viac–menej vymaľované. Striedajúci Šefčík, pre ktorého to bol prvý súťažný štart v ružomberskom drese, sa po krásnej kolmici rútil sám na Kukučku a zvýšil na 3:0.

V 85. minúte Regáli po prihrávke Bobčeka netrafil prázdnu bránu AS. V nadstavenom čase ešte mohol Bobček potrestať zaváhanie v defenzíve hostí.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba