Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po prehre s nováčikom ďalšia facka. DAC padol doma so Sereďou

Futbalisti domáceho DAC Dunajská Streda prehrali v sobotu so ŠKF ORION TIP Sereď 1:3 v 14. kola Fortuna ligy. Zaznamenali druhú prehru za sebou, Sereď v lige získala štvrté víťazstvo v sezóne.

06.11.2021 17:20 , aktualizované: 18:45
SR Trnava šport futbal FL 12. kolo Sereď Žilina... Foto: ,
Futbalisti Serede oslavujú gól.
debata (2)

FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŠKF Sereď 1:3 (1:1)
Góly: 32. Krstovič – 44. a 55. Morong, 90. Karrica, ŽK: Gago, Kadlec, Haša (všetci Sereď.). Rozhodovali: Dohál – Hrmo, Štofik, 3175 divákov.
DAC: Jedlička – Ciganiks, Kružliak, Muhamedbegovič, Davis – Andzouana (69. Veselovský), Dimun (59. Balič), Schäfer, Lamkel Zé – Nicolaescu (59. Hahn), Krstovič (77. Verlinden)
Sereď: Yakubu– Kadlec (79. Karrica), Dias, Huratdo, Jureškin – Ljubičič (46. Potoma), Gago–Morong (79. Popovič), Haša (75. Gatarič), Kříž (31. Yao) – Radič

DAC začal zápas aktívne, od úvodných minút sa pustil do útoku. Chybu hosťujúceho brankára mohol už v 2. minúte potrestať Nicolaescu, keď brankár Serede stratil loptu mimo pokutového územia, domáci útočník však netrafil prázdnu bránu.

V 17. minúte prešiel Kadlec na pravej strane, jeho prízemnú spätnú prihrávku Haša poslal na bránu, Jedlička však bravúrne vychytal. O tri minúty neskôr sa dostal do šance Morong, ale z ľavej strany prestrelil bránu.

V 23. minúte sa do peknej akcie dostal Lamkel Zé, keď postupoval na bránu z ľavej strany, obišiel aj dvoch hráčov, ale strelu stihol blokovať Hurtado. O minútu neskôr po rohovom kope hlavou poslal loptu tesne vedľa Schäfer. V 32. minúte išiel DAC do vedenia.

SR Trenčín šport futbal FL 14. kolo Michalovce TNX Čítajte viac Trenčín uspel v prestrelke, Michalovce do tretice nebodovali

Davis zahrával na krátko priamy kop Schäferovi, lopta bola zblokovaná, napokon Andzouana preloboval obranu a z prvej Krstovič z piatich metrov poslal loptu do siete – 1:0. O minútu neskôr mohol vyrovnať Haša, ale strelou z diaľky trafil tesne vedľa Jedličkovej brány.

V 44. minúte sa snaha Seredi vyplatila, Radič sa prepracoval do pokutového územia, jeho strelu z pravej strany Jedlička stihol len vyraziť pred seba a loptu z troch metrov poslal do siete Morong – 1:1. Napriek optickej prevahe Dunajskej Stredy boli v útoku hostia aktívnejší.

Druhý polčas začali lepšie hostia, čo vyústilo do gólu v 55. minúte, Jureškin prešiel na ľavej strane, loptu prihral pred bránu a dobiehajúci Morong z piatich metrov trafil do siete – 1:2. V 58. minúte Haša mohol streliť gól mesiaca, keď z polovice ihriska vystrelil na bránu, loptu Jedlička s námahou vyrazil na roh.

DAC, Sereď Čítajte viac Prehru DAC so Sereďou sme sledovali ONLINE

Blízko gólu bol Schäfer v 81. minúte, keď vypálil tesne nad. Tlak domácich sa stupňoval, Baličovu strelu z 20 metrov Yakubu vytlačil na roh. V 90. minúte hostia definitívne rozhodli.

Po dlhom centri sa k lopte dostal Gatarič, prihral Karricovi, ktorý z pravej strany nedal Jedličkovi šancu – 1:3. V 94. minúte Radič mohol pridať aj štvrtý gól, ale trafil tesne vedľa. Dunajskej Strede sa nepodarilo odplatiť Serede prehru z 3. kola, DAC prehral s týmto súperom aj druhý zápas v sezóne.

Antal Németh, tréner DAC: „V prvom polčase sme mohli zápas vyhrať. Viedli sme a mali sme aj ďalšie šance. Boli už znaky, že nie všetko fungovalo podľa našich predstáv a aj sme inkasovali. V polčase sme chceli niečo zmeniť, ale nič sa z toho nepodarilo uskutočniť. Vrátili sme sa k hre ako proti Liptovskému Mikulášu. Inak ako našou prehrou sa to ani nemohlo skončiť.“

Juraj Jarábek, tréner Serede: „Tešíme sa z víťazstva, ale chcel by som sa poďakovať dunajskostredským fanúšikom. Stalo sa mi druhýkrát v kariére, že nás vytlieskali alebo poďakovali za výkon. To, čo sme si pripravovali, všetko sadlo. DAC má výborný tím na lopte, nám vychádzali protiútoky. Už v 20. minúte mohlo byť 2:0. Potom mala Dunajská Streda aj dobrú fázu, bola nebezpečná. Nám sa podarilo vyrovnať po dobrej brejkovej akcii. V druhom polčase sme chalanom povedali, aby pokračovali v tom, čo robili a vychádzalo to. DAC mohol byť rád, že neinkasoval aj štvrtý gól. Pre mňa úplne zaslúžené víťazstvo.“

Žilina zdolala Pohronie

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili na ihrisku FK Pohronie 2:1. Potvrdili tak domáce víťazstvo 4:1 so Zlatými Moravcami a vyhrali druhýkrát za sebou. Posledné Pohronie utrpelo deviatu prehru.

FK Pohronie – MŠK Žilina 1:2 (1:2)
Góly: 40. Mazan – 32. Jánošík, 45+3 Paur, ŽK: Špiriak – Sluka. Rozhodovali: Glova – Roszbeck, Čajka, 525 divákov.
Pohronie: Hrdlička – Špiriak, Štrba, Jenat, Záhumenský – Adamec, Šmatlák (73. Raffael) – Mazan, Ladji, Horák (46. Nguer) – Badolo
Žilina: Belko – Anang, Kopas, Minárik, Sluka (85. Goljan) – Slebodník (85. Gono), Fazlagič, Bičachčjan – Jánošík (58. Rusnák), Paur (46. Jambor), Ďuriš (90. Iľko)

Úvod duelu bol opatrný, miernu aktivitu mala Žilina, ktorá sa dostala do prvej šance v sedemnástej minúte. Bičachčjan postupoval sám na bránku, nik ho neodstavil od lopty, ale stroskotal na Hrdličkovi, ten totiž výborne zasiahol nohou.

Skóre sa menilo až po polhodine hry. Hostia napokon pretavili tlak do gólu. Paur prihrával z kraja šestnástky, Bičachčjan loptu jemne usmernil na zadnú žrď, kde bol pripravený Jánošík – 0:1. Domáci následne ožili, osmelili sa smerom dopredu.

Belko mal najprv prácu po dobrej strele Badola, ktorý o minútu neskôr hlavičkoval do brvna. Lopta sa však odrazila pred bránku, kde sa presadil v ďalšom hlavičkovom súboji s Paurom Mazan – 1:1. Strelec tohto gólu sa zranil, dlhšie sa nehralo. Rozhodca i preto nadstavil tri minúty, čo napokon Žilinčania využili tesne pred prestávkou. Presadil sa osamotený Paur z dorážky po predchádzajúcom zásahu Hrdličku.

SR futbal EKL 3. kolo F Slovan Bratislava Lincoln Red BAX Čítajte viac Henty o Weissovi: Je ako vojenský generál, tlačí na nás

V druhom polčase bolo aktívnejšie Pohronie. Viac sa tlačilo dopredu, ale centrované lopty pred bránku hostia dobre pokrývali. Po góle volala sľubná hlavička Mazana, z väčšej vzdialenosti preveril Belka Ladji. Žilina hrozila najmä zo štandardiek.

Po jednej z nich lopta putovala na zadnú žrď, no Minárikova hlavička sa neujala. Futbalisti spod Dubňa boli blízko k tretiemu gólu v 78. minúte. Rusnák si našiel priestor na strelu, napriahol spoza šestnástky, Jenat s Hrdličkom sa úplne nedohodli, napokon však zažehnali situáciu na bránkovej čiare. Vyrovnávajúci zásah mal potom na nohe Mazan.

Strieľal prudko z približne dvadsiatich metrov, Belko sa dobre natiahol a vytlačil loptu vedľa ľavej žrde. K ďalšej nebezpečnej strele sa dostal Ladji, trafil však Kopasa. V samom závere snaha Pohronia gradovala, ale Ladji a ani Badolo recept na gólmana hostí nenašli.

Pablo Villar, tréner Pohronia: "Boli sme v ťažkej situácii. V našom tíme sa totiž rozmohol covid. Trénovať sme začali až v stredu, no veľa hráčov je mimo hry. Tým, čo mohli nastúpiť, sa chcem poďakovať. Som na nich hrdý.

Žilina dnes hrala dobre, vytvorila si v prvom polčase tlak, ktorý zužitkovala do dvoch gólov. Chcem jej pogratulovať k víťazstvu. Ak by sme mohli nastúpiť v plnej sile, určite by sme odohrali kvalitnejší zápas a azda by sme aj vyhrali. Herne sa však zlepšujeme, čo je pozitívom."

Peter Černák, tréner Žiliny: "Mali sme dobrý vstup do zápasu. Hrali sme kombinačne, boli sme na lopte a vytvorili si aj prevahu. Strelili sme úvodný gól. Súper mal z ojedinelého útoku štandardnú situáciu, po ktorej vyrovnal. Našťastie sme na to dobre zareagovali na konci polčasu, v nadstavenom čase sme strelili víťazný gól.

V druhom polčase domáci pridali, podali dobrý výkon. Dokázali sme ustáť viaceré dôležité situácie pred našou bránkou, niekedy aj so šťastím. To šťastie sme v predchádzajúcich zápasoch príliš nemali, teraz sa priklonilo na našu stranu. Chcem chalanom poďakovať za obetavý výkon. Terén bol ťažký, ale dobre sme sa s tým vysporiadali. Boli sme odolní v súbojoch a v hlavách tiež dobre nastavení.“

Jakub Paur, strelec víťazného gólu Žiliny: "Môžem hodnotiť iba prvý polčas, pretože druhý som preležal v kabíne. Do prestávky sme hrali veľmi dobre, plnili sme to, čo sme si predsavzali. Dali sme gól, trošku nás pribrzdil vyrovnávajúci zásah domácich po štandardke.

Stáva sa nám to opakovane, musíme sa z toho poučiť. Našťastie sme dokázali na to odpovedať. Ja som si zranil hlavu práve pri vyrovnávajúcom góle Pohronia, zrazil som sa tam s Mazanom. Ešte teraz sa mi točí hlava."

ViOn dokonal obrat v závere

Futbalisti Senice prehrali so Zlatými Moravcami 1:2. ViOn sa odlepil z posledného miesta tabuľky.

FK Senica – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:2 (1:1)
Góly: 5. Jurdík – 43. Mondek, 84. Kyziridis. Rozhodovali: Kružliak – Jánošík, Vass, ŽK: Šumbera, Kučera – Bednár, Mondek, 324 divákov.
Senica: Ravas – Kučera, Pavlík, Gáč, Šimčák – Šumbera – Twardek (57. Niarchos), Jurdík (85. Repa), Oršula (85. Duda) – Vikri – Mašike
ViOn: Kira – Čögley, Tóth, Menich, Čonka – Bednár, Sloboda – Mondek, Gamboš (66. Ďubek), Kyziridis (90. Kolesár) – Švec (69. Yilmaz)

Na Záhorie pricestoval posledný tím ligy zo Zlatých Moraviec, ktorý v tejto sezóne ešte nebodoval na ihrisku hostí. V posledných 6 kolách sa nedarilo naplno zabodovať ani Seničanom a tak sa čakalo, či niektoré mužstvo svoju sériu pretrhne.

Hostia museli riešiť nútené striedanie ešte pred zápasom, keď sa v rozcvičke zranil brankár Lukáč, ktorého nahradil Kira. Záhorákom vyšiel úvod do stretnutia, keď Oršula výborne prihral do šestnástky Jurdíkovi, ktorý tvrdou strelou prestrelil Kiru.

Napriek vedúcemu gólu to nebol dobrý zápas zo strany domácich v úvodnom dejstve. Viac z hry mali hostia, ale dlho si nedokázali vypracovať gólovú možnosť. V 16. minúte hlavičkoval po centri Čögley vedľa, na druhej strane Jurdíkova strela v 33. minúte Kirovi veľa problémov nenarobila.

V 41. minúte sa uvoľnil Kyziridis, Ravas jeho strelu kryl. V 43. minúte sa hosťom podarilo vyrovnať, keď Mondek dostal dobrú loptu za obranu, kde ho zle bránil Šimčák a krásnou strelou prekonal Ravasa.

Po prestávke sa hral záživnejší futbal a bolo oveľa viac vzruchu pred bránami. V 54. minúte po peknej kombinácii otrel Mondel z dobrej pozície ľavú žrď, o štyri minúty mieril Gamboš zvnútra šestnástky tesne vedľa. Od 60. minúty mali lepšiu 15-minútovku domáci.

Norbert Hrnčár, David Hrnčár Čítajte viac Kauza vlasy? Je bez tetovaní, s ošúchaným golfom, obhajuje syna Hrnčár

V 70. minúte predviedol krásnu akciu Vikri, keď prešiel až pred 16-ku, lopta po jeho strele tesne letela nad šibenicu. V 73. minúte po spornom momente v pokutovom území hostí sa nepískal po zákroku brankára Kiru na Vikriho pokutový kop. V záverečných 10 minútach sa hostia dostali do viacerých šancí a nakoniec aj strelili víťazný gól.

V 79. minúte bol po prihrávke Čonku v gólovej šanci striedajúci Ďubek, toho však vychytal brankár Ravas. Góolové šance Yilmaza a Slobodu opäť vyriešil domáci brankár, no bol prikrátky v 84. minúte na krásnu technickú strelu Kyziridisa z 20 metrov do ľavej šibenice.

V nadstavenom čase sa ešte dostal do ďalšej gólovej šance Mondek, aj tentoraz výborným zákrokom podržal domácich Ravas. ViOn tak získal svoje prvé tohtosezónne víťazstvo na ihrisku súpera.

Pavel Šustr, tréner FK Senica: „Veľmi ma mrzí, že sa nám nedarí uplynulé zápasy zvládnuť. Napriek tomu, že sme rýchlo strelili gól, nehrali sme dobre, všade sme boli neskoro, neboli sme dôrazní. Po veľmi naivnej chybe sme nechali súperovi streliť vyrovnávajúci gól. Zápas sa výsledkovo zlomil na jeho konci. Samozrejme nás prehra veľmi mrzí a musíme sa vrátiť k tvrdej práci, ktorá nás zdobila na začiatku sezóny.“

Ľuboš Benkovský, tréner Z. Moraviec: „V poslednej dobe sme si prechádzali ťažkým obdobím, ale stále sme verili a pracovali v tréningu na tom, aby sme nepriaznivú sériu zlomili. V dnešnom zápase sme ukázali charakter a pre nás sú to dôležité, zlaté tri body. Chlapci zápas zvládli a podržali i mňa ako trénera.“

Košice si poradili s béčkom Slovana, Komárno s Dubnicou

Futbalisti FC Košice zvíťazili v sobotnom 16. kole II. ligy nad bratislavským Slovanom B 2:0.

FK Dubnica nad Váhom – KFC Komárno 1:3 (0:0)
Góly: 69. Kupusovič – 63. Varga, 70. Bayemi, 90.+ Domonkos (z 11 m). Rozhodoval: Choreň, ŽK: Stojsavljevič, Jovičič, Kuzma, Bilovský – Špak, Tóth

FC Košice – ŠK Slovan Bratislava B 2:0 (0:0)
Góly: 72. Cortes, 80. Gál. Rozhodoval: Herdel, ŽK: Václav, Cortés, Mölvadgaard – Rosenberger, Hornyák, Schlossár

MŠK Púchov – MŠK Žilina B 1:2 (1:0)
Góly: 10. Holiš – 53. Sauer, 64. Vaľovčin. Rozhodoval: Dzivjak, ŽK: Lacko – Kaprálik, Aremeyaw, Yenne, ČK: 88. Aremeyaw (Žilina) po druhej ŽK

MFK Skalica – FC Rohožník 2:0 (1:0)
Góly: 23. Kousal, 62. Šebesta. Rozhodoval: Ježík, ŽK: Šebesta – Žilinský


Standings provided by SofaScore LiveScore
2 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #ŠKF Sereď