Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina ukončila čiernu sériu, DAC s prekvapujúcou prehrou

Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v sobotnom domácom stretnutí 13. kola Fortuna ligy nad ŠKF Sereď 3:1.

30.10.2021 20:03
SR Futbal FL 13.kolo Žilina ViOn ZAX Foto: ,
Vahan Bičachčjan a Ján Minárik (obaja Žilina) oslavujú gól do siete Zlatých Moravcov.
debata

Fortuna liga – 13. kolo

MFK Ružomberok – ŠKF Sereď 3:1 (1:1)
Góly: 52. a 59. Boďa, 4. J. Maslo – 19. Radič. ŽK: Luterán, Kochan (obaja Ružomberok). Rozhodovali: Micheľ – Košecký, Ádam, 741 divákov
Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, J. Maslo, Mrva, Madleňák – Luterán (85. Múdry), Kochan – Rymarenko (46. Ďungel), Takáč, Regáli (90. Tancík) – Boďa (71. T. Bobček).
Sereď: Ayotunde – Popovič, Dias, Ljubičič, Hurtado, Jureškin (67. Hučko) – Gatarič (46. Yao), Iglesias, Potoma (Kříž), Karrica (46. Sanusi) – Radič

Peter Struhár, tréner Ružomberka: „Videli sme zaujímavý zápas, o čo sa pričinili obe mužstvá. Bolo to dosť vyrovnané. Musím pochváliť mojich chlapcov za vstupy do oboch polčasov, keď sme boli lepším mužstvom, z čoho pramenili aj tri naše góly. Pred stretnutím sme mali problémy so zostavou a som rád, že Maťo Boďa sa za dôveru odvďačil a strelil dva góly. Čo sa týka priebehu druhého polčasu, súper bol stále nebezpečný. Mali veľmi dobré prechody a hĺbkovou prihrávkou si dokázali nájsť priestor a stále hrozili. Dnes sme boli efektívni, z čoho mám len radosť.“

Juraj Jarábek, tréner Serede: „Situácia nám velila bodovať, no vedeli sme, že Ružomberok nie je náhodou tretí v tabuľke. Po úvode sezóny sa chlapci stabilizovali. Ako jeden z mála našich klubov hrá so slovenskými hráčmi, čo je obrovská výhoda. My naopak máme kozmopolitné mužstvo, no neboli sme slabším tímom. Ružomberok bol efektívnejší. Začiatok sme si predstavovali inak, ale faul, štandardka a skvelá strela. Potom sme boli lepším tímom a zaslúžene sme vyrovnali. Urobili sme jedno striedanie s Yannym Yaohom a bohužiaľ bol pri druhom inkasovanom góle. O pár minút sme inkasovali po tretí raz. Prišli aj naše šance, no domáci brankár mužstvo podržal.“

Domáci futbalisti otvorili zápas ako z rozprávky. V 4. minúte J. Maslo utešeným projektilom z priameho kopu z dvadsiatich metrov pravačkou trafil pravý horný roh Ayotundeho bránky – 1:0.

Ružomberskej štandardke predchádzal faul Hurtada na Boďu. V 12. minúte mohol Boďa hlavou zvýšiť na 2:0, lenže nenaložil so šancou podľa svojich predstáv.

Spartak Trnava Čítajte viac Bez divákov i väčších problémov. Trnava zdolala Senicu

Vzápätí na druhej strane mal vyrovnanie na kopačke Radič, ktorého bravúrne vychytal Krajčírik.

V 19. minúte už na tabuli svietil nerozhodný stav 1:1, keď sa Radič v tutovej pozícii nemýlil a po prihrávke Jureškina prekonal domáceho brankára. V 34. minúte parádne spoza šestnástky napriahol Luterán a Sereď ratovalo brvno.

V 41. minúte sa dvakrát k zakončeniu pred bránou ŠKF dostal J. Maslo. Najprv po jeho tečovanej hlavičke bol roh a chvíľu nato tiesnený zo šiestich metrov prestrelil bránku. V nadstavenom čase prvej polovice Ayotunde na rohový kop vytesnil zaujímavý strelecký pokus Rymarenka. Úvodné dejstvo bolo nielen výsledkovo, ale aj herne vyrovnané.

Do druhej polovice Liptáci vykročili so zvýšenou gurážou. V 48. minúte Luterán vypálil z 30 metrov a Ayotunde vyrazil loptu nad. Po následnom rohovom kope Madleňák hlavou tesne minul cieľ. V 52. minúte skvele zapracoval Luterán, prihral Boďovi a MFK išiel po druhý raz do vedenia.

V 59. minúte po ľavej strane prenikol Regáli, Takáč loptu netrafil, ale Boďa už rozvlnil sieť – 3:1. V závere sa hostia snažili ešte niečo s výsledkom spraviť.

Dúbravka United Čítajte viac Od minely proti Španielom nechytal. Dúbravka sa vrátil k United

V 83. minúte Hurtado po nebezpečnej štandardnej situácii hlavou zblízka hlavičkoval len nad. V ďalšej sľubnej príležitosti priestor medzi žrďami netrafil Iglesias.

V 87. minúte Ayotunde otestoval Ďungel. Potom Regáli mohol pridať štvrtý úspech MFK. V nadstavenom čase mal obrovskú príležitosť na druhý zásah Serede Radič, ale Krajčírik bol proti.

Pohronie už nie je posledné

Futbalisti FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa zvíťazili v 13. kole Fortuna ligy na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 2:0.

Ich góly strelili v 11. minúte Miloš Lačný a v 37. Cedric Badolo. Pre Pohronie to v sobotu bolo prvé víťazstvo po desiatich ligových zápasoch.

MFK Zemplín Michalovce – FK Pohronie 0:2 (0:2)
Góly: 11. Lačný, 37. Badolo. ŽK: Ošima, Peňa (obaja Michalovce). Rozhodovali: Kružliak – Pozor, Straka
Michalovce: Száraz – Kotula, Ranko, Vaško – Magda (59. Mendez), Kanu (59. Peňa), Artabe, Ošima – Marcin (89. Kvocera), Trusa, Žofčák (59. Popovits)
Pohronie: Hrdlička – Blahút (82. Špiriak), Pajer, Štrba, Kokovas – Ladji (72. Záhumenský), Paluszek, Adamec (80. Scislak), Badolo – Mazan, Lačný

Miroslav Nemec, tréner Michaloviec: „Sme sklamaní. Veľmi som cítil, že mužstvo dnes chce vyhrať. Žiaľ, hrali sme proti Pohroniu, proti ktorému asi nedokážeme vyhrať. Neviem si to vysvetliť. Chystali sme sa na Miloša (Lačného), ukazovali sme si jeho hru. Je to asi o kvalite, Miloš ju má obrovskú a gratulujem mu ku gólu. Máme veľké množstvo šancí, ale nepremieňame ich a potom je to zložité. My sme si tento zápas prehrali úplne sami.“

Pablo Villar, tréner FK Pohronie: „Gratulujem našim hráčom k víťazstvu. Boli sme v neľahkej situácii a verím, že toto víťazstvo nám pomôže dostať sa z nej. Som šťastný za všetkých hráčov, že dnes odchádzame s tromi bodmi.“

Po opatrnejšom úvode gólovo udreli hostia. Ranko nepostrážil Lačného, ktorý zužitkoval center Ladjiho a prekonal Száraza – 0:1. V 17. i 19. minúte sa do sľubných príležitostí dostal domáci Marcin, ale nenaložil s nimi ideálne.

Po polhodine hry mohli hostia viesť o dva góly, ale proti hlavičke Pajera pohotovo zasiahol brankár Száraz. Od 37. minúty však predsa len bolo 0:2, keď Blahútovu prihrávku zužitkoval Badolo.

Beckham futbal Čítajte viac Legenda neodolala naftodolárom. Dostane šialenú sumu

V 55. minúte bol blízko ku gólu domáci Trusa, ale jeho strelu zastavila spojnica Hrdličkovej bránky. Tréner Michaloviec Miroslav Nemec sa pokúsil oživiť hru svojho tímu trojitým striedaním v 59. minúte, no pozorne hrajúci hostia nepúšťali súpera do streleckých pozícií.

V hre domácich chýbal moment prekvapenia, do gólových šancí sa nevedeli dostať ani po centroch či kombináciách. Hráči Pohronia si v závere postrážili dvojgólový náskok a dosiahli druhé víťazstvo v sezóne.

Dominantná výhra Žiliny

Futbalisti MŠK Žilina si poradili v sobotňajšom domácom stretnutí 13. kola Fortuna ligy s FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:1.

Ukončili sedemzápasovú šnúru bez víťazstva. Hostia nezabodovali naplno ôsmykrát za sebou a naďalej okupujú priečku v tabuľke.

MŠK Žilina – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:1 (2:0)
Góly: 6. Paur, 11. Minárik, 76. Jánošík, 88. Jambor – 78. Švec. ŽK: Fazlagič – Kyziridis. Rozhodovali: Glova – Zemko, Halíček
Žilina: Belko – Anang, Kopas, Minárik, Sluka (74. Rusnák) – Slebodník, Fazlagić, Bičachčjan (67. Gono) – Kaprálik (67. Jánošík), Paur (74. Jambor), Ďuriš (80. Goljan)
ViOn: Kira – Čögley, Tóth (20. Gamboš), Menich, Chren – Sloboda, Bednár, Mondek (74. Rák), Ďubek (74. Yilmaz) – Kolesár (51. Švec), Kyziridis

Peter Černák, tréner Žiliny: „Som za chlapcov veľmi šťastný a dúfam, že nám dnešná výhra dodá vieru a chuť do ďalšej roboty. Čakanie na výhru bolo dlhé, chceme na dnešku ďalej stavať a posúvať sa. Úvod nám vyšiel, potom sa už hrá ľahšie. Chalani si to následne užívali, mali väčšiu radosť, čo len dokumentovali pohybom, princípmi a celkovou aktivitou. Mali sme veľa príležitostí, preto je naše víťazstvo úplne zaslúžené. Iba takýmito výkonmi si môžeme nakloniť fanúšikov na svoju stranu.“

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: „Snažili sme sa o presing a ísť do rýchlych protiútokov. Súper nás svojím prístupom donútil trochu otvoriť hru, vypracoval si svoje typické šance a dostali sme dva góly. Mohli sme sa vrátiť do zápasu po štandardnej situácii, chýbal kúsok. Neskôr sme sa snažili niečo so stretnutím urobiť, ale čím viac priestoru súperovi dáte, tým je nebezpečnejší, a tak sme dostali ďalšie dva góly.“

Pod Dubňom proti sebe nastúpili dve mužstvá, ktoré dlho nepoznali v lige pocit víťazstva. Žilinčania však už od úvodu dávali jasne najavo, že negatívnu sériu chcú prelomiť. Aktivita domácich vyústila do úvodného gólu už v 6. minúte.

Žilinčania „rozobrali“ obranu hostí a Paur mohol po prihrávke Bičachčjana zblízka zasunúť loptu do prázdnej bránky. Nápor domácich neustával, o štyri minúty mal veľkú šancu Kaprálik, jeho pokus po teči preletel tesne nad bránkou Kiru.

Vinícius Júnior Čítajte viac Sevilla stíha Real, favorita potiahol dvojgólový Vinicius

Po následnom rohovom kope už však Kaprálik z priestoru v strede šestnástky nezaváhal, loptu mu ideálne posunul opäť Bičachčjan.

V 34. minúte mohol Kaprálik pridať ďalší gól, no po individuálnej akcii nechal vyniknúť brankára Kiru. Už o minútu bol hosťujúci brankár opäť v pohotovosti, keď vychytal hlavičku Ďuriša.

Štyri minúty po zmene strán dal Paur najavo, že obraz hry sa meniť nebude, Kira musel vytiahnuť ďalší dobrý zákrok. V 73. minúte sa do útočného nasadenia Žiliny zapojil aj striedajúci Jánošík, no trafil iba žrď.

Už o tri minúty mu to však vyšlo a po prihrávke Ďuriša zvýšil na 3:0. Až potom sa „žlto-zelení“ uspokojili a inkasovali po rohovom kope zásluhou hlavičky Šveca. V úplnom závere sa zapísal do streleckej listiny aj ďalší striedajúci hráč Jambor – 4:1.

Rozhodol Voško

Futbalisti nováčika MFK Tatran Liptovský Mikuláš zdolali v sobotnom stretnutí 13. kola Fortuna ligy v Poprade FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:0.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (1:0)
Gól: 29. Voško. ŽK: 79. Laura – 90. Schäfer. Rozhodovali: Somoláni – Poláček, Kmec, 550 divákov
Liptovský Mikuláš: Luksch – Krčík, Hranáč, Pintér (87. Bartoš), Flak – Václavik, Staš (90.+3 Krčík) – Laura (82. Kotora), Gerát, Pinte (90.+3 Káčerík) – Voško
DAC: Jedlička – Blackman (65. Beskorovaj­nyj), Kružliak, Muhamedbegovič, Davis – Andzouana, Dimun (80. Sharani), Schäfer, Cigaiks (46. Verlinden) – Krstovič (65. A. Balič), Hahn (46. Nicolaescu)

Marek Petruš, tréner Liptovského Mikuláša: „Mne sa zápas hodnotí perfektne. Proti silnému mužstvu sme podali vynikajúci výkon. Pripravili sme sa na súpera taktickým zámerom, ktorým by sa mužstvo ako Dunajská Streda dalo zdolať, čo sa aj potvrdilo. Hráči do bodky splnili všetky pokyny. My sme boli nebezpečnejší smerom na súperovu bránu, aj keď sme mali menej loptu na nohách. Chlapcom chcem poďakovať.“

Antal Németh, tréner Dunajskej Stredy: „Jediné, čo môžem k zápasu povedať, je, že blahoželám domácim k víťazstvu. My sme si zvíťaziť nezaslúžili. Sme veľmi sklamaní, chceli sme získať tri body. Neviem v tomto momente povedať, prečo sme hrali tak zle. Naša hra bola plná technických nedostatkov. Práve pre ne sme si nevytvárali šance. Domáci na rozdiel od mojich hráčov hrali dobre a bojovali až do konca.“

V úvode stretnutia sa obe mužstvá iba zastreľovali. Prvá vážnejšia šanca prišla až v 29. minúte a hneď z toho bol aj gól. Krčík poslal do hosťujúcej šestnástky prízemný center z pravej strany, ktorý našiel svojho adresáta Voška, a ten sa zblízka nemýlil – 1:0.

Dunajskostredčania sa ani po inkasovanom góle herne neprebrali. Naopak, domáci mohli jednogólové vedenie ešte do polčasu zvýšiť, keď v 42. minúte pohrozili po rohovom kope.

Opäť to bol Voško, proti ktorého hlavičke vytiahol Jedlička skvelý zákrok. Následná dorážka Hranáča iba opečiatkovala hornú žrď.

Ivan Kmotrík Čítajte viac Slovan sa stavia na zadné. Chystá sa odvolať proti trestom

Hostia zareagovali na vývoj stretnutia po prestávke dvojitým striedaním v ofenzíve. Verlinden ani Nicolaescu sa však v útoku nezviditeľnili.

Dunajská Streda síce mala optický tlak a väčšia časť druhej 45-minútovky sa hrala na polovici Liptovského Mikuláša, ale gólové šance si hostia nevypracovali.

Cesta do pokutového územia Liptákov neviedla centrovanými loptami ani po zemi. Na druhej strane krátko po svojom príchode na ihrisko nebezpečne zahrozil v 82. minúte domáci Kotora. Jeho delovka letela tesne nad Jedličkovu bránku.

Až v 88. minúte sa odhodlal k strele z diaľky špílmacher hostí Balić, ktorý však nenamieril presne. Záverečné minúty zvládli Liptáci z taktickej stránky lepšie ako ich súper z Dunajskej Stredy.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #futbal #slovan #Trnava #Fortuna liga #DAC