Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan sa stavia na zadné. Chystá sa odvolať proti trestom

Jeden trest akceptujú, zvyšné dva nie. Funkcionárom Slovana sa nepáči rozdelenie trestov, ktoré chválila Disciplinárka komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ).

29.10.2021 15:35 , aktualizované: 20:14
Ivan Kmotrík Foto: ,
Generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík mladší.
debata (5)

Slovan v stanovisku uviedol, že rešpektuje a akceptujeme trest v podobe zákazu vycestovania jeho fanúšikov na najbližšie štyri vonkajšie zápasy.

Zvyšné dva tresty – pokuta 20-tisíc eur, respektíve zákaz vycestovania našich fanúšikov na derby zápasy v Trnave do konca súťažného ročníka sezóny 2021/2022 – však považuje za neprimerané a neadekvátne.

"Výška finančných pokút neodzrkadľuje, kto bol organizátorom zápasu. ŠK Slovan bol v derby hosťujúcim mužstvom, a teda nemohol ovplyvniť jeho organizáciu a zabezpečiť dostatočné bezpečnostné opatrenia, potrebné k organizácii takého zápasu.

Rozdiel vo finančnej pokute medzi organizátorom (FC Spartak Trnava) a hosťujúcim mužstvom je z nášho pohľadu až zanedbateľný.

DK SFZ neprihliadala na skutočnosť, že FC Spartak Trnava v minulosti dokázal zorganizovať nielen množstvo derby, ale aj oveľa rizikovejšie zápasy s klubmi ako Legia Varšava či Crvena zvezda Belehrad.

Tento fakt jasne dokazuje, že organizátor zlyhal na plnej čiare, podcenil samotnú organizáciu zápasu a úroveň bezpečnostných opatrení," píše sa v stanovisku klubu.

Podľa generálneho riaditeľa klubu Ivana Kmotríka ml. nie je správne, aby fanúšikovia Slovana nemohli navštíviť najbližšie derby zápasy s Trnavou.

Toto sú najobávanejší ultras na svete Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Sparta Praha (Česko)
Sparta Praha sa ako...

"K derby patrí aj atmosféra, o ktorú sa pričinia oba fanúšikovské tábory. Tento zákaz prináša so sebou zvýšené riziko pre organizátora, keď si napríklad fanúšikovia hostí môžu zakúpiť vstupenky do domácich sektorov, čo môže spôsobiť ďalšie neželané incidenty priamo na štadióne.

Určite treba hľadať riešenia v oblasti organizácie zápasu a bezpečnostných opatrení. Cestou môže byť napríklad využívanie biometrických údajov, pretože sa nebavíme o tisíckach problémových ľudí, ale o malej skupine ľudí.

Aj v prípade našich fanúšikov v Trnave platí, že veľká väčšina z nich prišla podporiť Slovan a nedopúšťala sa protiprávneho konania, a za tými si stojím. Problémová nie je v našom prípade či v iných kluboch väčšina, ale menšina,“ vyhlásil Kmotrík ml.

FUTBAL-FL: Trnava - Bratislava Čítajte viac NÁZOR: Hriešny futbal

Slovan si počká na písomné odôvodnenie rozhodnutia DK SFZ a zváži odvolanie, rovnako ako Trnava.

„Postúpime ho na posúdenie právnej kancelárii. S veľkou pravdepodobnosťou náš klub podá odvolanie proti rozhodnutiu,“ píše sa v stanovisku Slovana.


Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Ivan Kmotrík ml.