Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandalózne derby Trnavu nepoznačilo. Pohronie zdolala na nulu

Futbalisti Trnavy zvíťazili v sobotnom 12. kole Fortuna ligy na pôde FK Pohronie 2:0.

23.10.2021 20:00
trnava Foto: ,
Gólová radosť futbalistov Trnavy v zápase s Pohroním.
debata

V tabuľke sa s 26 bodmi dotiahli na vedúci Slovan Bratislava, ktorý má k dobru nedeľný domáci duel s Liptovským Mikulášom.

FK Pohronie – FC Spartak Trnava 0:2 (0:2)
Góly: 12. K. Boateng, 30. Ristovski.
Rozhodovali: Prešinský – Ádám, Kmec, ŽK: Badolo – Bamidele Isa, Bukata, Tumma, 572 divákov.
Pohronie: Hrdlička – Blahút, Pajer, Štrba, Kokovas – Lásik, M. Adamec (75. Šmatlák) – Mazan, Ladji, Badolo (88. Záhumenský) – Lačný
Trnava: Takáč – Škrtel, Tumma (70. Čurma), Kóša – Cabral (89. Iván), Bukata, Savvidis, Grič, Bamidele Isa (89. Olejník) – Ristovski (46. Trajkovski), K. Boateng (81. Jones)

Od úvodu stretnutia boli futbalovejší i aktívnejší Trnavčania, ale nebezpečnejšiu strelu predviedol domáci Ladji, ktorý spoza šestnástky mieril vedľa.

Hneď na to Spartak išiel dopredu, Cabral centrom hľadal Ristovskiho, Pajer však loptu odhlavičkoval, no iba pred Boatenga, ktorý si ju spracoval a prízemnou strelou otvoril skóre stretnutia – 0:1.

Pohronie sa snažilo Lačným a Ladjim vytvoriť si vpredu dobré situácie, na opačnej strane servíroval nebezpečné centre pred bránku Grič.

FUTBAL-FL: Trnava - Bratislava Čítajte viac NÁZOR: Recidíva násilia

Po jednom z nich Cabral zakončoval do Kokovasa. Druhý gólový moment prišiel v tridsiatej minúte. Po rohovom kope sa dostala odrazená lopta pred Griča, ten ju z kraja pätky ležiac na zemi posunul na Ristovskiho, ktorý z voleja trafil voľný priestor Hrdličkovej svätyne – 0:2.

Zníženie potom mohol privodiť po centri Kokovasa Lačný, ale vo výskoku dominoval gólman Takáč. Hostia pred prestávkou mali dve väčšie šance, keď najprv Ristovski strieľal a zasahovať musel Hrdlička a následne po prudkom centri Griča hlavičkoval Bamidele Isa do brvna.

V nadstavenom čase prvého dejstva po priamom kope Ladjiho mal ešte prácu Takáč.

Do druhého polčasu Trnavčania poslali miesto kanoniera Ristovskiho na ihrisko obrancu Trajkovskiho. Iniciatívu prevzali domáci a mohli znížiť už v 48. minúte.

Kokovas asi chcel centrovať, no napokon sa lopta zniesla ako ďalekonosná strela a Takáč sa musel poriadne natiahnuť, hoci sa lopta medzi žrde nezmestila.

FUTBAL-FL: Trnava - Bratislava Čítajte viac Boj pokračuje. Trnavčania vo štvrtok vyčíňali v Bratislave

Potom sa dostal do veľmi dobrej šance Blahút, dobre totiž kombinoval s Mazanom a Adamcom, ale v polopáde napokon nezaskočil gólmana Spartaka.

Pohronie sympaticky hrozilo naďalej, ale chýbala vyložená šanca. ‚Bílí andelé‘ sa opierali o dobrú defenzívu a s pribúdajúcim časom sa spoliehali i na rýchle kontry.

Z prvej vážnejšej zakončoval Cabral, no Hrdlička nemal problém zasiahnuť, a neskôr pri druhej nebezpečnej situácii mu pomohol Blahút odkopom na rohový kop.

V závere chýbal domácim typický tlak, či moment prekvapenia, takže dráma sa pod Šibeničným vrchom nekonala.

Pablo Villar, tréner FK Pohronie:
„Za posledných sedem dní sme hrali tri zápasy. Počítali sme s tým, že Trnava bude hrať na troch obrancov. Nehrali sme dnes zle na to, aby sme v prvom polčase prehrávali 0:2. Ak však budeme dostávať góly po takýchto chybách, tak to nebude dobré. Zlepšujeme sa, to je tiež podstatné. Blahoželám Trnave, mužstvo u nás ukázalo, že je jedno z dvoch najlepších na Slovensku.“

Michal Gašparík, tréner Trnavy:
„Dnes sme výnimočne zmenili rozostavenie a hrali sme na troch obrancov, lebo sme chceli staviť na dvoch útočníkov a s Cabralom a Yusufom na krídlach, aby sme boli nebezpečnejší v ofenzíve. Vyplatilo sa nám to. Obaja útočníci Boateng a Ristovski dali po góle. V druhom polčase sme prestriedali a zápas sme si ustrážili v strednom bloku už v našom klasickom rozostavení. Nepúšťali sme domácich do nebezpečných situácii. Sme radi, že sme dosiahli víťazstvo, lebo po tom poslednom incidente sme potrebovali práve takúto vzpruhu.“

Trenčín udrel v nadstavenom čase

Futbalisti AS Trenčín vyhrali v sobotnom dueli 12. kola Fortuna ligy na ihrisku FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0.

O triumfe hostí rozhodol v druhej minúte nadstavenia Samuel Lavrinčík. Trenčín bodoval naplno po štyroch stretnutiach, Zlaté Moravce čakajú na výhru v najvyššej súťaži už sedem zápasov.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – AS Trenčín 0:1 (0:0)
Gól: 90.+2 Lavrinčík.
Rozhodovali: Somolani – Jánošík, Kuba, ŽK: Čonka, Čögley – Ghali, Gaži, Hollý, 617 divákov.
Zlaté Moravce: Kira – Čögley, Tóth, Menich, Čonka – Mondek (88. Chren), Bednár, Gamboš (46. Sloboda), Kyziridis – Ďubek (78. Kolesár), Yilmaz (64. Švec)
Trenčín: Kukučka – Yem, Pires, Pirinen, Kozlovský – Gaži (87. Kmeť), Lavrinčík, Hollý (74. Zubairu), Ghali (69. Azango)– Kadák – Ikoba (87. Jendrišek)

Od úvodných minút sa hral otvorený a bojovný futbal, s pribúdajúcim časom sa hralo čoraz viac pred bránkou domáceho Kiru.

Po Kadákovom rohovom kope v 24. minúte hlavičkoval nekrytý Hollý tesne vedľa. Už o dve minúty neskôr vyzvŕtal Gaži domácu obranu a jeho strelu tečoval Menich v poslednej chvíli na roh.

Po polhodine hry napriahol spoza šestnástky Ikoba a jeho pokusu chýbali k úspechu iba decimetre. Osem minút pred prestávkou po Ghaliho centri mal gól na hlave Ikoba, z troch krokov však netrafil bránku.

FUTBAL-FL: Trnava - Bratislava Čítajte viac Predbežné opatrenia SFZ: Trnava doma len s deťmi, Slovan vonku bez fanúšikov

Obraz hry sa príliš nezmenil ani po zmene strán. V 51. minúte sa do rýchlej kontry rútili traja Trenčania, no Kadák v koncovke zlyhal.

O štyri minúty neskôr ten istý hráč vystrelil z 18 m tesne vedľa. Domáci sa pripomenuli až v 61. minúte, keď vôbec prvú strelu do priestoru bránky súpera vyslal Yilmaz.

V 85. minúte po zákroku na Kyziridisa si domáci neúspešne pýtali pokutový kop, na druhej strane kryl Azangov pokus z protiútoku Kira.

V 86. minúte mohol byť hrdinom domácich striedajúci Svec, ale z 10 m prestrelil bránku. Keď sa už zdalo, že body sa budú deliť, rýchlu kontru hostí s prehľadom zakončil Lavrinčík – 0:1.

Ľuboš Benkovský, tréner FC ViOn:
„V prvom polčase sme boli veľmi slabí v strede poľa. Po zmene strán sme sa snažili oživiť hru a chceli sme skórovať, čo sa nám nepodarilo. Naopak, v poslednej minúte sme inkasovali. Musíme sa pozrieť realite do očí, frustrácia a emócie pracujú.“

Peter Hlinka, tréner AS Trenčín:
„Myslím si, že prvý polčas bol v našej réžii. Boli sme silní na lopte a súperovi sme nedovolili v podstate nič. Druhý polčas bol vyrovnaný, bolo to fifty-fifty, no nakoniec sme dali gól a za toto víťazstvo sme veľmi šťastní.“

Ružomberok využil dlhú presilovku

Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v sobotnom 12. kole Fortuna ligy na ihrisku Senice 2:0.

FK Senica – MFK Ružomberok 0:2 (0:1)
Góly: 9. J. Maslo, 82. Madleňák.
Rozhodovali: Očenáš – Košecký, Štofik, ŽK: Jurdík – Kostadinov, ČK: 8. Gáč (Senica), 395 divákov.
Senica: Ravas – Twardek, Gáč, Pavlík, Šimčák (82. Niarchos) – Duda (19. Halabrín), Jurdík (74. F. Buchel), Šumbera – Oršula, Maulana Vikri (74. J. Buchel) – Mašhike
Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, J. Maslo, Mrva, Madleňák – Boďa (72. Tancík), Takáč, Kochan, Regáli (87. Ďungel) – Kostadinov (72. Luterán) – Gerec (63. Bobček)

Seničania nastúpili na domácej pôde proti Ružomberku, s ktorým sa im nedarí a aj prvé dejstvo tak vyzeralo.

V 5. minúte tvrdo a dobre vypálil z 23 metrov Šimčák, brankár Krajčírik loptu vyrazil na roh.

O dve minúty na druhej strane podržal stopér Gáč v gólovej šanci Kostadinova, za čo bol vylúčený a z nariadeného priameho kopu trafil ponad múr Ján Maslo.

Tento moment ovplyvnil priebeh zápasu. Domáci sa museli stiahnuť do obrany a Ružomberčania držali viac loptu, ale zápasu chýbalo väčšie tempo.

Do šancí sa nedostalo ani jedno mužstvo, až v 38. minúte strieľal tvrdo z diaľky Gerec, no Ravas spod brvna loptu vyškriabal na roh.

V 43. minúte sa po individuálnej akcii dostal až pred brankára Vikri, loptu po jeho zakončení vyrazil brankár Krajčírik.

Ani po prestávke sa nehral kvalitnejší futbal, Ružomberok napriek tomu, že mal o hráča viac, nezapol na vyššie obrátky.

Výtržnosti počas zápasu Spartak - Slovan Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Bitka medzi fanúšikmi Slovana a Spartaka počas...

Domáci sa snažili aspoň o vyrovnanie, ale bolo to pre nich ťažké. V 49. minúte techniky strieľal spoza 16-ky Šumbera, brankár loptu kryl.

Domáci sa dostali do gólovej šance v 74. minúte, keď sa dobre uvoľnil v pokutovom území najlepší kanonier ligy Sukisa, no lopta po jeho zakončení išla tesne vedľa brány.

Ružomberčania trafili do priestoru brány až v 75. minúte, Takáčovu dobrú strelu spoza 16-ky Ravas vyrazil na roh.

Druhý poisťovaní gól strelili hostia v 82. minúte, po Takáčovom rohu Regáliho predĺžení usmernil loptu za Ravasov chrbát Madleňák. V nadstavenom čase strieľal domáci Niarchos, ale lopta bola stečovaná na rohový kop.

Pavel Šustr, tréner FK Senica:
„Do zápasu sme nevstúpili dobre, mali sme tam 2–3 zbytočné straty lôpt a z toho vyvrcholila aj chyba a inkasovaný gól, keď naši obrancovia zle zareagovali. Po prestávke moji chlapci bojovali, v oslabení sme mali dokonca aj jednu šancu, ktorú sme nevyužili, a tak sme nakoniec inkasovali druhý gól a zápas prehrali. Napriek tomu chlapci odbojovali celý zápas.“

Peter Struhár, tréner MFK Ružomberok:
„Sme veľmi šťastní za tri body, mali sme dobrý vstup do zápasu, hlavne dobrý prechod z obrany od útoku. Po jednej takejto situácii dostal súper červenú kartu, čím nám rozhodca uľahčil tento zápas a Maslo sa krásne trafil z priameho kopu. V druhom polčase sme chceli držať loptu na svojich kopačkách. Na svojich chlapcov som trochu nahnevaný, že sme nedotiahli niektoré šance do konca, ale som šťastný za tri body.“

II. liga – 14. kolo:

Slavoj Trebišov – MŠK Púchov 2:1 (0:1)
Góly: 62., 65. Danko (oba z 11 m) – 9. Mráz.
Rozhodoval: Ihring, ŽK: Šimko, Romulo, Krucovčin, Begala, Rokyta, Straczek, Danko – Holiš, D. Pilný, Afolabi, Mráz, Kapusniak, ČK: 61. Martinček (Púchov), 200 divákov.

Partizán Bardejov BŠK – FK Železiarne Podbrezová 0:2 (0:1)
Góly: 24. Timošenko, 53. Grešák.
Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Salisu, Horváth, Keresteš, Maník – Godál, Ludha, 100 divákov.

MŠK Žilina B – FC Košice 3:2 (1:1)
Góly: 18., 62. Slebodník, 89. Sauer – 20. Pačinda, 78. Cortes.
Rozhodoval: Kišš, ŽK: Gonzalez (Košice), 112 divákov.

ŠK Slovan Bratislava B – MFK Skalica 1:2 (1:0)
Góly: 17. Nikitin – 53. Šebesta, 70. Nagy.
Rozhodoval: Valent, ŽK: Baláž, Lacko, Mustafič, Gála, Petrák – Černek, Mader, Šebesta, ČK: 50. Baláž, 74. Mustafič obaja po druhej ŽK, 85 divákov.

FK Humenné – MFK Dukla Banská Bystrica 1:1 (0:1)
Góly: 89. Luberda – 24. Polievka.
Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Šuľák, Maťaš – Migaľa, Depetris, 240 divákov.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #Senica #Ružomberok #Zlaté Moravce #Spartak Trnava #Pohronie