Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chuligáni z Bratislavy si vraj prišli dovybavovať účty. Pomôže kamera koučov?

Prvý verdikt vo veci nedohratého derby medzi Spartakom a Slovanom padol v stredu, keď sa rozhodlo o kontumácii 3:0 v prospech bratislavského tímu.

21.10.2021 07:43
debata (40)
Výtržnosti počas zápasu Spartak - Slovan Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Bitka medzi fanúšikmi Slovana a Spartaka počas...

Ďalšie tresty vynesie disciplinárna komisia. Tá sa bude už vo štvrtok zaoberať prípadom, ktorý priniesol slovenskému futbalu ťažký úder.

Oba kluby si vymieňali v uplynulých dňoch na sociálnych sieťach ostré stanoviská a navzájom sa obviňovali.

Podľa Slovana spustilo bitky hádzanie dymovníc (v klubových farbách Trnavy – čiernej a červenej, pozn.) trnavskými fanúšikmi do hosťujúceho sektora. Kompletné stanovisko bratislavského klubu z utorka nájdete tu.

Trnava, Slovan Čítajte viac Očakávaný verdikt. Derby skontumovali v prospech Slovana

Druhá strana to odmieta. Podľa nej si priaznivci belasých sami hodili pyrotechniku medzi seba, aby vyprovokovali nepokoje.

Pre Nový Čas to povedal PR manažér Spartaka Patrik Velšic.

Toto sú najobávanejší ultras na svete Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Sparta Praha (Česko)
Sparta Praha sa ako...

„Niektorí (zo slovanistov) sa zo svojho sektora po vylomení bezpečnostných požiarnych dverí dostali vyššie, hodili dymovnice a následne utekali späť dolu. A potom sa to začalo,“ uviedol Velšic.

Dôkazom majú byť kvalitné kamerové záznamy, ktoré klub poskytol kriminálnej polícii a bude sa nimi obhajovať aj na disciplinárke.

Situáciu zaznamenala analytická kamera trénerov domácich.

Slovan, Spartak Čítajte viac Slovan vraj klame, Spartak tvrdí, že má videodôkaz. Kto bol na hornej tribúne?

„Nikto nemá také zábery ako naši tréneri. Používajú najdrahší kamerový systém Panoris. Jeho výhodou je veľká kvalita videa a vieme všetko zoomovať. Takže máme úplne detailné zábery toho, čo sa odohrávalo na tribúnach,“ doplnil Velšic.

Ten nepopiera, že zosmiešňujúci transparent na strechu štadióna vyvesili domáci fanúšikovia. „Ale zo záznamu je zreteľné, že nič nehádzali, iba si tam ľahli,“ zdôraznil.

Ako píše Nový Čas, v uliciach Trnavy malo prísť v utorok k potýčkam medzi fanúšikmi Spartaka a Slovana.

Denník sa odvoláva na dobre informovaný zdroj z trnavského futbalového prostredia, podľa ktorého si „asi desať chuligánov z Bratislavy prišlo dovybavovať účty za nedeľné derby s ‚fanúšikmi‘ Spartaka. K incidentu bola privolaná aj polícia."

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
40 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #chuligáni