Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boj o lídra. Slovan na jar strácal, vyhrávala len Trnava

Boj o prvé miesto v tabuľke. Konfrontácia najlepšej obrany a najlepšieho útoku. Alebo súboj bojovníkov Martina Škrtela na jednej strane a vo forme hrajúceho Ezekiela Hentyho na druhej.

16.10.2021 11:50
Martin Škrtel, Ezekiel Henty Foto: ,
Obranca Trnavy Martin Škrtel a Ezekiel Henty zo Slovana.
debata

To všetko sú magnety nedeľňajšieho derby Spartak Trnava – Slovan Bratislava, ktoré bude sledovať rekordná návšteva aktuálneho ročníka.

Tieto zápasy majú vždy špeciálny náboj. Teraz sú grády o to vyššie, že sa rozhoduje o lídrovi tabuľky.

Podobná situácia nastala naposledy pred vyše štyrmi rokmi, keď sa v Trnave hralo medzi dvoma prvými tímami o titul, úspešnejší bol Spartak, vyhral 1:0 a stal sa potom majstrom. Tento zápas prilákal 13 123 divákov.

Martin Škrtel Čítajte viac V Trnave nezabral ani Škrtel. Ale derby bude vypredané

Návštevy potvrdzujú, že toto derby je najatraktívnejší zápas na Slovensku. Posledných desať súbojov (s výnimkou, keď do hľadiska nemohli prísť fanúšikovia kvôli pandémii) videlo 96 638 divákov, priemer sa teda blíži k desiatim tisícom.

Slovanisti v posledných rokoch dlho dominovali, ale v tomto roku sú úspešnejší Trnavčania. Vyhrali v apríli v Bratislave 2:1 a v máji doma 3:0. Pred týmto dvojzápasom nedokázali belasým streliť gól v šiestich stretnutiach…

"Chalani, ktorí sú v Slovane dlhšie, mi už niečo hovorili. Všade vnímam, že sa blíži niečo špeciálne.

Teším sa, dlho som žiadne derby nehral, mám z toho radosť,“ vyjadril sa na klubovej stránke Slovana Jaromír Zmrhal, ktorý v doterajšej kariére zažil derby pražských „S“ ešte ako hráč Slavie.

„Možno sa mi nejaké skúsenosti budú hodiť, keďže sú to emočne náročné zápasy, skúsenosti a chladná hlava bývajú dôležité,“ doplnil český reprezentant.

Martin Škrtel Čítajte viac Kukla na hlave, bengálsky oheň v ruke. Škrtel si zahral vo videoklipe

Prvé derby Trnava – Slovan čaká v domácom drese Martina Škrtela, ktorý však pozná podobne vybičované zápasy z Anglicka a Turecka.

„Istanbulskému derby sa asi ťažko niečo vyrovná, ale aj naši fanúšikovia dokážu vytvoriť fantastickú atmosféru,“ tvrdí.

Program 11. kola

Dnes: 16.00 Žilina – Dunajská Streda, 18.00 Senica – Michalovce, Zlaté Moravce-Vráble – Sereď, Pohronie – Ružomberok, nedeľa: 17.00 Trnava – Slovan.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Martin Škrtel #Ezekiel Henty