Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan naložil Pohroniu. Trnava nezaváhala a drží sa v závese

Futbalisti majstrovského ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v nedeľnom domácom stretnutí 10. kola Fortuna ligy nad FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa vysoko 5:1.

03.10.2021 16:45
SR Futbal FL 10.kolo Slovan De MArco Foto: ,
Slovanista Vernon De Marco oslavuje gól do siete FK Pohronie.
debata (4)

Obhajca trofeje figuruje na čele tabuľky so ziskom 23 bodov.

Pohronie čaká na ligové víťazstvo už osem duelov a s piatimi bodmi je na poslednom mieste.

Fortuna liga – 10. kolo

ŠK Slovan Bratislava – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 5:1 (3:1)
Góly: 24. Mráz, 40. De Marco, 42. Henty, 54. Zmrhal, 67. Čmovš (vlastný) – 34. Križan (vlastný). ŽK: Kokovas, Mazan, Badolo (všetci Pohronie). Rozhodovali: Ochotnický – Ádám, Kmec, 2893 divákov.
Slovan: Šulla – Medveděv (46. Hrnčár), Križan (76. Vojtko), Abena, De Marco – Čavrič (77. Adler Da Silva), Agbo (76. De Kamps), Rabiu, Zmrhal – Henty, Mráz (80. Dražič)
Pohronie: Hrdlička – Blahút, Štrba, Pajer, Kokovas (46. Ladji) – Lásik (64. Adamec), Mazan – Scislak (64. Čmovš), Badolo (64. Horák), Záhumenský – Lačný (87. Škrteľ)

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: „Cez polčas som musel zvýšiť hlas. Výsledok je dobrý, ale vieme hrať lepšie, chceli sme hrať rýchlejšie na novom trávniku. Prvých 20 minút sme začali zle, dostali sme vlastný gól po individuálnych chybách. To sa môže stať, predchádzali tomu nedostúpenia k hráčom. Druhý polčas bol trošku lepší z našej strany, ťahali to Ibrahim Rabiu v strede poľa a Ezekiel Henty v útoku, ostatní hráči až tak nie. Vždy budem kritickejší, aby sme sa posúvali dopredu. S výsledkom som spokojný, ale s hrou až tak nie.“

Štefan Zaťko, tréner Pohronia: „Vedeli sme, že nás čaká náročné stretnutie s kvalitným súperom. Potrebovali sme uskákať a uhrať štandardné situácie, to sa nám nepodarilo, inkasovali sme po nich tri, štyri góly. Plán sa nám rozsypal, súper sa cítil komfortne. Dali sme mu veľa priestoru, a preto odchádzame s debaklom.“

Hosťujúceho brankára Hrdličku ako prvý vystrašil Mráz, ktorý z uhla vypálil do bočnej siete.

Ešte väčšiu príležitosť mal Križan, ktorý si nabehol na hlavičku po rohovom kope, nestrážený však nedokázal usmerniť loptu do bránky.

SR Futbal FL 10.kolo Michalovce Žilina KEX Čítajte viac Žilinská kríza pokračuje, Ruža naložila Liptákom

Domáci otvorili skóre v 24. minúte, keď Zmrhal s Mrázom peknou kombináciou vyšachovali obranu súpera, zakončenie prvého menovaného ešte Hrdlička vyrazil, ale na dorážku Mráza už nemohol mať nárok.

Pohronie sa ozvalo technickou strelou Záhumenského, ktorá dopadla tesne nad brvno, a v 43. minúte vyrovnalo.

Center Badola z pravej strany prešiel cez Abenu k prekvapenému Križanovi a ten si hlavou dal vlastný gól. Rovnovážny stav vydržal iba chvíľu, Rabiu odcentroval do šestnástky, De Marco si nabehol a hlavičkou prinavrátil favoritovi vedenie.

To onedlho zdvojnásobil Henty, získal odrazenú loptu, prehodil si ju na pravačku a nekompromisne „zavesil“ pod brvno. Krátko pred prestávkou Scislak nepotrestal nedorozumenie v zadných radoch „belasých“ a zlé vyboxovanie v podaní brankára Šullu.

SR Futbal FL 8.kolo Trnava Sereď TTX škrtel kóša Čítajte viac Špecifický zápas pre Škrtela. Vracia sa na miesto, kde začínal

S dvojgólovým mankom na štadióne úradujúceho majstra mohli hostia pomýšľať na bodový zisk len malým športovým zázrakom. Ten neprišiel, naopak, v 54. minúte viedli Bratislavčania už 4:1 po tom, ako potrestali nedôraznú defenzívu Pohronia. Henty trafil Pajera, od toho sa lopta odrazila pred bránku, kde ju za Hrdličku tečoval Zmrhal.

Po akcii Hentyho pripravil Mráz streleckú pozíciu pre striedajúceho Hrnčára, ktorý krížnou strelou tesne minul bránku.

Podobnú vyloženú šancu si vzápätí vypracovali aj hostia na opačnom konci, Mazan tiež krížnym pokusom tesne netrafil priestor troch žrdí. V 67. minúte inkasovalo Pohronie piatykrát, po prihrávke Zmrhala do šestnástky si loptu do vlastnej siete zrazil striedajúci Čmovš.

Hostia to sympaticky nezabalili ani za rozhodnutého stavu, Záhumenský potiahol akciu po ľavom krídle, našiel Pajera a po jeho strele z prvej vytiahol kvalitný zákrok Šulla. V závere uchránil svoj tím od ešte väčšieho debakla Hrdlička, ktorý si poradil s dvoma možnosťami striedajúceho Adlera Da Silvu.

Derby rozhodla penalta

Futbalisti domáceho AS Trenčín prehrali 0:1 so Spartakom Trnava v nedeľnom stretnutí 10. kola Fortuna ligy.

Trnavčania získali siedme víťazstvo v ročníku, neprehrali už osem zápasov a v tabuľke sa s 23 bodmi dotiahli na vedúci Slovan Bratislava.

AS Trenčín – FC Spartak Trnava 0:1 (0:0)
Gól: 54. Twardzik (z 11 m), ŽK: Azango – Vlasko, Ristovski. Rozhodovali: Gemzický – Poláček, Bednár.
Trenčín: Kukučka – Yem, Pires, Pirinen, Madu – Kadák, Lavrinčík, Zubairu (82. Ibrahim) – Kmeť (72. Tučný), Jendrišek (73. Ikoba), Azango (82. Ghali)
Trnava: Takáč – Procházka (21. Čurma), Škrtel, Kóša, Twardzik – Grič, Bukata – Saymon (90.+3 Iván), Vlasko (78. Tumma), Bamidele Isa – Ristovski

Erik Jendrišek, útočník Trenčína: „Škoda výsledku, viac by tomu svedčila remíza 0:0. Inkasovali sme po penalte, aj taký je futbal. Súperova obrana ma do ničoho nepustila, od Maťa Škrtela som dostal pár úderov, som rád, že je reprezentačná prestávka, dám sa dokopy.“

Michal Gašparík, tréner Trnavy: „Sme radi, výhra je zaslúžená. V prvom polčas sme mali dve šance, v druhom jednu, nakoniec to rozhodla ruka. Máme systém, siedmu nulu z desiatich kôl, mám za chlapcov radosť. Nie je to len o Martinovi Škrtelovi, ale jeho príchodom sa zvýšila kvalita.“

Prvý polčas na Sihoti veľa futbalovej krásy neponúkol. Hra bola plná nepresností na oboch stranách a chýbali gólové šance.

Hoci úvod bol nádejný a už prvá minúta priniesla vzruch, keď Bamidele potiahol akciu až do šestnástky, jeho pokus ešte tečoval Ristovski, no Kukučka reflexívne loptu zachytil.

Hamšík futbal Čítajte viac Hamšík strelil parádny gól z polovice ihriska. Rozhodca bol proti

V 11. minúte Procházkov priamy kop Kukučka neskrotil podľa predstáv a Ristovkému chýbal ku zakončeniu krok. To bolo na dlhý čas zo zaujímavejších okamihov všetko. V druhom dejstve opäť zahrozila ako prvá Trnava, Bamidele z krídla pekne našiel do šestnástky nabiehajúceho Twardzika, ale jeho zakončenie Kukučka efektne i efektívne vyrazil.

O dve minúty po rohu hostí zahral Pires vo vlastnej šestnástke rukou, čo preukázal VAR a hlavný rozhodca Gemzický po preskúmaní situácie nariadil penaltu. Tú Twardzik bezpečne premenil a poslal hostí do vedenia.

Domáci zvášili aktivitu v útoku, ale narážali na pevnú defenzívu Trnavčanov. V 84. minúte sa domáci dožadovali penalty po údajnej ruke súpera vo vlastnej šestnástke, ale rozhodca bol proti. v nadstavenom čase ešte domáci striedajúci Ikoba hlavou mohol vyrovnať, vo veľkej šanci ale zlyhal.


Standings provided by SofaScore LiveScore
4 debata chyba