Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilinská kríza pokračuje, Ruža naložila Liptákom

Futbalisti MFK Ružomberok si vo Fortuna lige pripísali tretie víťazstvo za sebou.

02.10.2021 19:42
SR Futbal FL 10.kolo Michalovce Žilina KEX Foto: ,
Hráč MFK Zemplín Michalovce Daniel Magda a Dávid Ďuriš z MŠK Žilina v súboji o loptu.
debata

V sobotnom dueli 10. kola zdolali MFK Tatran Liptovský Mikuláš hladko 4:1 a v neúplnej tabuľke im patrí tretia priečka. Dvoma gólmi prispel k výhre Martin Regáli.

MFK Ružomberok – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:1 (1:0)
Góly: 62. a 64. Regáli, 22. Kochan (z 11 m), 58. J. Maslo – 86. Laura. Rozhodovali: Kráľovič – Jánošík, Čajka, ŽK: Luksch, Hranáč, 1205 divákov
Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, J. Maslo, Mojžiš, Madleňák – Luterán (75. Zsigmund), Kochan (86. Múdry) – Rymarenko (86. Ďungel), Brenkus (46. Takáč), Regáli – Gerec (75. T. Bobček)
Liptovský Mikuláš: Luksch – A. Krčík, Hranáč, Pintér, Janec (78. Flak) – Gerát (D. Krčík), Staš – Laura, Bartoš, Kačerík (46. Voško, (52. Švec) – Pinte (86. Kotora)

Peter Struhár, tréner Ružomberka: "Moji hráči boli na začiatku trochu nekoncentrovaní a nervózni, čo sa prejavilo v stratách lôpt pri nebezpečných útokoch, keď sme sa nedostávali do zakončenia. Úvod mal lepší Liptovský Mikuláš. Vedeli sme však, že naše chvíle prídu. Boli sme totiž pohyblivejší, chalani mali aj väčší ‚drajv‘ a bola len otázka času, kedy to využijeme. Chvalabohu prišiel útok, keď Štefan Gerec dobre loptu dosledoval a bol z toho pokutový kop. Tým sa naše mužstvo upokojilo. Cez prestávku som bol na chalanov kritický, chcel som ich vyburcovať, čo sa aj podarilo. V rýchlom slede sme pridali tri góly. Už po presnejších prihrávkach a kombináciách. Potom už súper odpadol.“

Branislav Benko, asistent trénera Lipt. Mikuláša: "Ťažko sa mi zápas hodnotí po takomto výsledku. Predstavoval som si, že historické liptovské fortunaligové derby bude prebiehať v inom duchu. V prvom polčase sa nám to aj darilo napĺňať. Túto časť stretnutia, až na zbytočný inkasovaný gól, by som z našej strany hodnotil kladne. Cez prestávku sme si niečo v kabíne povedali, dúfal som v úspešný obrat, zlepšenie hry. Lenže všetko vypálilo úplne opačne a za dvadsať minút bolo po zápase. Ružomberok bol lepší, pohyblivejší a hlavne efektívny.“

Pod Čebraťom sa hralo prvé historické derby medzi dvomi okresnými mestami Liptova. V úvode chvíľami mali Mikulášania o niečo viac loptu na svojich kopačkách a vypracovali si aj prvú sľubnú pozíciu na zakončenie. V 17. min. A. Krčík z pravej strany zacentroval, ale Pinte zblízka a bez razancie hlavičkoval do Krajčírikových rúk.

V 20. min. hrubú chybu Lauru využil Gerec, sám sa rútil na bránu Tatrana, jej strážca Luksch ho nekompromisne poslal na zem a Kochan z nariadenej jedenástky otvoril skóre – 1:0. Struhárovci potom mali réžiu zápasu až do konca vo svojich rukách. V 33. min. po šikovnej domácej akcii Luksch vychytal Rymarenka.

V 58. min. Takáč z priameho kopu, z pravej strany, zatočil loptu do ohňa, kde na ňu vyskočil najvyšší muž na ihrisku J. Maslo a hlavou rozvlnil sieť – 2:0. V 62. min. Takáč potiahol peknú individuálnu akciu, Rymarenkovu strelu hostia tak zblokovali, že Regáli sa sám ocitol pred Lukschom s zvýšil na 3:0.

O minútu na to brankár Tatrana zlikvidoval „gólovku“ Regálimu, no ten vzápätí preloboval strážcu svätyne hostí – 4:0. V 85. mal dobrú streleckú parketu Pinte, ale mieril len do stredu brány. Liptovský Mikuláš v závere už iba zmiernil prehru.

SR Futbal FL baráž Senica B.Bystrica TTX Čítajte viac Bystricu potiahol dvojgólový Depetris, Púchov s jasnou výhrou

Rozhodol kapitán Žofčák

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v 10. kole Fortuna ligy nad MŠK Žilina 1:0. O jediný gól zápasu sa v 61. minúte postaral domáci kapitán Igor Žofčák.

Pre Michalovce to bolo tretie víťazstvo po sebe, po ktorom majú na konte 16 bodov a v neúplnej tabuľke sú na priebežnom 4. mieste. Žilinčania nevyhrali už päť zápasov po sebe a sú na 7. priečke.

MFK Zemplín Michalovce – MŠK Žilina 1:0 (0:0)
Góly: 61. Žofčák. Rozhodovali: Prešinský – Galo, Košecký, ŽK: Artabe, Žofčák, Ranko – Mráz, Nemčík, Jambor, 1169 divákov.
MFK Zemplín Michalovce: Száraz – Artabe, Ranko, Vaško – Magda, Ošima (90.+2 Šuľa), Begala (81. Casado), Mendez – Žofčák (81. Kvocera), Kanu (81. Marcin), Trusa (59. Popovits)
MŠK Žilina: Petráš – Anang, Minárik, Nemčík, Sluka (79. Jambor) – Gono (63. Iľko), Mráz, Bičachčjan – Rusnák (70. Kaprálik), Jibril, Ďuriš (63. Slebodník)

Miroslav Nemec, tréner MFK Zemplín Michalovce: „Dnes to bolo o nás. Zvládli sme to, vedeli sme, akým spôsobom Žilinčania hrajú. Bol to zápas o jednom góle. Potom sme sa trochu strachovali o výsledok. Jediná vec, ktorá ma mrzí je, že Igor Žofčák dostal žltú kartu.“

Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina: „Bol to kvalitný zápas. Myslím si, že sme podali dobrý výkon, ale nestačilo to ani na bod. Gratulujem domácim k trom bodom, taký je futbal. Musíme pracovať ďalej, pozerať do budúcna a myslím si, že víťazstvá prídu.“

Domáci chceli nadviazať na formu z nedávnych zápasov, hostia naopak nastúpili s cieľom po štyroch zápasoch naplno bodovať. Práve Žilinčania mali prvú sľubnú šancu v zápase, ale Bičachčjan ani dorážajúci Gono v 10. minúte neprekonali brankára Száraza.

Po štvrťhodine sa k zakončeniu dostali aj domáci, Trusa hlavičkoval tesne vedľa bránky Žiliny. Ten istý hráč mohol skóre otvoriť aj v 30. minúte, no zvnútra šestnástky opäť minul. Najväčšiu šancu prvého polčasu mal domáci Mendez, ale pohotový brankár Petráš jeho strelecký pokus vytlačil na žŕdku.

Po hodine hry Magda odcentroval na Žofčáka, ktorý si pred Petrášom spracoval loptu a otvoril skóre – 1:0. Domáci sa sústredili na dôsledné bránenie tesného náskoku a Žilinčanov nepúšťali dovnútra šestnástky.

Snahu hostí o vyrovnanie mohol v 77. minúte zavŕšiť Nemčík, ale brankár Száraz mu nedoprial radosť. Hostia sa v závere nedostali do vyloženej šance, domáci si už tesný náskok nenechali vziať.

SR Futbal FL 8.kolo Trnava Sereď TTX škrtel kóša Čítajte viac Špecifický zápas pre Škrtela. Vracia sa na miesto, kde začínal

Haša sa trafil v nadstavenom čase

Futbalisti ŠKF ORION TIP Sereď vyhrali v dueli 10. kola Fortuna ligy nad FK Senica 2:1.

O triumfe domácich rozhodol v nadstavenom čase Roman Haša.

ŠKF ORION TIP Sereď – FK Senica 2:1 (1:1)
Góly: 8. Jureškin, 90+4. Haša – 34. Sukisa. Rozhodovali: Mastiš – Kuba, Štofik, ŽK: Potoma – Šimčák, ČK: 52. Šimčák (po druhej ŽK), 142 divákov
Sereď: Iliev – Kadlec, Dias, Ljubičič, Popovič (76. Kříž) – Potoma, Jureškin (85. Sanusi), Gatarič (46. Haša) – Iglesias, Karrica (90. Hučko), Yao (46. Radič)
Senica: Ravas – Twardek (71. F. Buchel), Pavlík, Gáč, Šimčák – Halabrín (57. Mašulovič), Egert (71. Svoboda) – Oršula (62. Kučera), Jurdík (57. Vikri), Šumbera – Sukisa

Juraj Jarábek, tréner Serede: „Strelili sme rýchly gól, paradoxne sme sa pripravovali na Sukisu, pretože má formu, všetko nebezpečné ide cez neho. Strelil gól, čo by sa nemal stávať. Druhý polčas sme prestriedali, zmenili sme rozostavenie, pomohlo nám aj vylúčenie. Senica bojovala, vyzeralo to na remízu, robili sme však všetko pre to aby sme to zvládli. Chlapcom ďakujem za bojovnosť, sme radi za tri body, porazili sme súpera, ktorý prehral iba tretíkrát.“

Pavel Šustr, tréner Senice: „Myslím si, že vstup do stretnutia bol z našej strany ustráchaný, dlho nám trvalo, kým sme si zvykli na tempo, rýchlo sme dostali gól. Aj keď sme boli pod tlakom dokázali sme vyrovnať. Vďaka nedôslednému bráneniu a faulu sme sa nechali vylúčiť, chlapci sa zomkli avšak v závere sme inkasovali.“

Skóre zápasu otvoril už v ôsmej minúte z priameho kopu Jureškin. Na strelu z dvadsaťpäť metrov zle reagoval brankár Ravas a po jeho chybe viedli domáci – 1:0.

Vyrovnanie prišlo v 34. minúte, keď po výbornej Šumberovej prihrávke medzi obrancov skóroval po zemi kanonier Senice Sukisa – 1:1. Vedenie na stranu Serede mohol prinavrátiť Karrica, ale jeho prudkú strelu z pravej strany vyrazil v 36. minúte Ravas na rohový kop.

Do druhého polčasu vymenil tréner Jarábek ofenzívnych hráčov, v zápase nepokračovali Yao a Gatarič, na ich miesta prišli Radič a Haša. V 52. minúte fauloval na hranici šestnástky Šimčák a po druhej žltej karte putoval predčasne pod sprchy. Z následného priameho kopu Jureškin preveril Ravasa, ten vyrazil na rohový kop.

Ravas sa vyznamenal aj po strele Karricu z 56. minúty, reflexívne vyrazil nebezpečný pokus na ďalší rohový kop. Sereď neskórovala ani po šanci Radiča, jeho lob ponad Ravasa skončil v 65. minúte nad brvnom. O všetkom rozhodol v nadstavenom čase Haša, keď z tesne blízkosti poslal do siete loptu po obrovskom tlaku Serede.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #Fortuna liga