Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC je v mínuse, v šlágri privíta Trnavu. Slovan čaká skokan sezóny

Futbalisti Dunajskej Stredy sú v porovnaní s minulým rokom v ťažkom mínuse. Vlani mali po 8. kole plný počet bodov (24), teraz si pripísali len polovicu z tohto zisku.

25.09.2021 07:02
SR futbal FL 7. kolo DAC Slovan Bratislava TTX Foto: ,
Yhoan Many Andzouana z Dunajskej Stredy strieľa cez slovanistu Vernona De Marca.
debata (2)

Nijaký iný tím najvyššej súťaže nezaznamenal taký prepad ako práve oni. Nezvládli v stredu ani zápas v Slovenskom pohári, z ktorého ich vyradilo druholigové Komárno.

Na Žitnom ostrove čakajú, že postupne zaberú posily, ktoré získali na začiatku mesiaca. V šlágri 9. kola privítajú Spartak Trnava, proti ktorému sa im navyše v poslednom období darí. Z uplynulých piatich zápasov vyhrali štyri.

Erik Jendrišek Čítajte viac Dvojgólový Jendrišek zariadil bod. O penalte rozhodol v nadstavení VAR

Trnavčania veria, že stretnutie v Mol aréne tentoraz zvládnu. Asistent trnavského trénera Marián Hodulík však pripomína, že súper sa posilnil na každej pozícii a jeho výkonnosť stúpa.

„Šance sú päťdesiat na päťdesiat. Očakávam vyrovnaný zápas. Potrebujeme, aby sme boli efektívni v zakončení. Verím, že budeme v Dunajskej Strede úspešní,“ zdôraznil na klubovej stránke.

DAC vyhral doma zatiaľ jediný zápas, ešte 1. augusta zdolal nováčika z Liptovského Mikuláša (3:1). V nedeľu sa bude tradične spoliehať na svojich fanúšikov.

Môže to byť zaujímavý súboj aj v hľadisku, pretože do Dunajskej Stredy sa chystá aj početná skupina trnavských priaznivcov.

S Trnavou sa drží na čele Slovan Bratislava, ktorého nečaká dnes v Senici ľahký zápas.

SR Futbal EKL F 1.kolo Slovan Kodaň BAX Weiss Čítajte viac Weiss: Ak poviem, čo si myslím, ráno nemôžem ísť do roboty

Domáci tím bol vlani po 8. kole posledný v tabuľke, v novej sezóne je zatiaľ skokan roka. Je piaty, má o osem bodov viac, takým posunom sa nemôže pochváliť nik iný.

Seničania nezdolali Slovan takmer sedem rokov (naposledy 2:1, 9. 11. 2014), uplynulých päť stretnutí s ním prehrali a nedali mu gól 410 minút.

„Už tri zápasy sme nevyhrali, takže to musíme zlomiť v Senici,“ vraví brankár Michal Šulla, ktorý bol ako jediný zo súčasných hráčov v základnej zostave aj v zápase pred siedmimi rokmi – ale vtedy v senickom tíme.

Program 9. kola

Dnes: 18.00 Žilina – Ružomberok, Senica – Slovan, Sereď – Michalovce, Zlaté Moravce-Vráble – Liptovský Mikuláš, nedeľa: 17.00 Dunajská Streda – Trnava.


Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #DAC Dunajská Streda