Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký návrat. Škrtel nastúpil v lige po 17 rokoch

Vladimír Kinder, Róbert Vittek, Miroslav Karhan... A teraz Martin Škrtel.

17.09.2021 17:04
Martin Škrtel Foto: ,
Martin Škrtel v trnavskom drese.
debata

Bývalí úspešní reprezentanti a slovenskí futbalisti roka sa pravidelne vracajú tam, odkiaľ vyšli.

Teraz ich rady rozšírilo najzvučnejšie meno a po najdlhšej, vyše 17-ročnej pauze. Škrtel, 104-násobný reprezentant a 4-násobný futbalista roka, v piatok nastúpil v trnavskom drese v zápase so Sereďou.

Pre Škrtela sa skončilo bezmála deväťmesačné čakanie na súťažný zápas. Zranil sa ešte na konci decembra minulého roka v zápase Basaksehiru, kde predtým pôsobil. Roztrhol si achilovku. V Turecku predčasne ukončil kontrakt a auguste sa stal hráčom Trnavy.

trnava, sereď Čítajte viac ONLINE: Škrtel oslávil návrat víťazstvom

„Cítim miernu nervozitu. Vrátil som sa domov a znova pôsobím v slovenskom klube. Budem hrať pred svojou rodinou, pred kamarátmi denno-denne. To je niečo nové, ale ja sa na to teším.

Verím, že celá sezóna bude úspešná nielen pre mňa, ale najmä pre klub,“ vyhlásil na stránke Spartaka 36-ročný obranca. Potvrdil, že takmer mesiac naplno trénuje s mužstvom.

Zo Slovenska odchádzal do Zenitu Petrohrad ako hráč Trenčína a posledný ligový zápas odohral v júni 2004.

So Spartakom podpísal zmluvu na rok.

„V takom klube, akým je Spartak Trnava, musia byť ambície najvyššie. Mužstvo má svoju kvalitu a k dobrým výsledkom by som rád prispel aj ja. Nechcem ťažiť z mena, ale potvrdiť výkonmi, že do mužstva patrím a môžem mu pomôcť.“

Šlágrom 8. kola bude nedeľňajší súboj Slovana so Žilinou. Hostia nezdolali bratislavský tím už tri a pol roka.

Martin Škrtel Čítajte viac Trenčín či Trnava? Spartak bol priamejší a vytrvalejší

V dvanástich zápasoch za sebou triumfovali belasí (8×), alebo sa zápas skončil remízou (4×). MŠK sa tešil naposledy z troch bodov 11. marca 2018, keď Slovan zdolal 2:0.

Naposledy sa stretli súperi na Tehelnom poli v marci a Žilinčania domácich potrápili. Dva razy viedli a napokon sa zápas skončil 2:2. V poslednej minúte vyrovnal už bývalý slovanista Ratao z penalty…

Žiline nevyšiel uplynulý ligový zápas – podľahla doma Trenčínu 1:3. Tréner Pavol Staňo verí, že v nedeľu v Bratislave ukážu jeho zverenci lepší výkon.

„Trenčínu sme situáciu uľahčili. Myslím si, že reakcia mužstva v zápase so Slovanom bude lepšia. Čaká nás iný súper. Musíme sa dobre pripraviť a bojovať o tri body.“


Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel