Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po Slovane ukázal posily i DAC. Prichádza kráľ strelcov z Maďarska a Belgičan

Fortunaligový klub FC DAC 1904 Dunajská Streda posilnil svoju ofenzívu o maďarského útočníka Jánosa Hahna a belgického krídelníka Thibauda Verlindena.

04.09.2021 12:02
SR DAC futbal FL príprava letná štart TTX Foto: ,
Futbalisti Dunajskej Stredy na archívnej snímke z tréningu.
debata

Dvadsaťšesťročný Hahn prišiel na Žitný ostrov s vizitkou najlepšieho strelca uplynulej sezóny maďarskej najvyššej súťaže. V drese Paksi FC zaznamenal v 28 zápasoch 22 gólov a pridal aj päť asistencií. S DAC-om podpísal zmluvu na dva roky, s opciou na ďalšiu sezónu.

Hahn strávil celú svoju kariéru v Paksi FC s krátkou výnimkou v sezóne 2013/14, keď pôsobil v Puskásovej Akadémii. V uplynulom ročníku si vybojoval aj miesto v národnom drese, ktorý si obliekol zatiaľ dvakrát.

"Som veľmi šťastný a teším sa na chvíľu, keď sa pripojím k novým spoluhráčom. Viem, že hneď v prvom zápase hráme proti Slovanu, čo je skutočné derby.

Poznám minulosť aj súčasnosť klubu a verím, že spoznám aj jeho budúcnosť. Som skutočne veľmi rád za túto príležitosť.

Prichádzam s cieľom pomáhať mužstvu gólmi, čím skôr zapadnúť do kolektívu a prípadne prispieť aj k zisku majstrovskej trofeje," uviedol pre klubovú stránku Hahn, ktorý strelil v úvodných štyroch ligových dueloch tejto sezóny štyri góly.

Dvadsaťdvaročný krídelník Verlinden je bývalý mládežnícky reprezentant Belgicka a do Dunajskej Stredy prišiel z holandskej Fortuny Sittard, kontrakt podpísal do konca aktuálnej sezóny.

Futbalové gény zdedil po otcovi Danym Verlindenovi, bývalom brankárovi a účastníkovi MS 1994 a 1998. Thibaud strávil mládežnícke roky v akadémii klubov FC Bruggy, Standard Lige a anglického Stoke City.

Neskôr pôsobil aj v nemeckom St. Pauli a v Anglicku okrem Stoke aj v Boltone. V januári tohto roka prestúpil do tímu holandskej najvyššej súťaže Fortuna Sittard.

"Minulý týždeň som si bol pozrieť štadión a akadémiu. Všetko je nové a krásne. Teším sa na novú výzvu v novej krajine a tiež na stretnutie s fanúšikmi. Som veľmi šťastný.

V prvom rade túžim odohrať čo najviac minút a pomôcť mužstvu k čo najlepšiemu umiestneniu. Prvoradý je pre mňa úspech tímu.

Nastupovať môžem na pravom aj ľavom krídle a môjmu štýlu najviac vyhovuje častý dribling, centre pred bránku a častá streľba," povedal Verlinden.

SR futbal EL odveta play off Slovan Olympiakos BAX Čítajte viac Slovan hlási posily. Prichádzajú Mráz, Nigérijčan i brazílsky Švajčiar

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #János Hahn #Thibaud Verlinden