Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss hodnotil debut Angličana: Má niečo z Vlada i z Mohu

Andre Green zažil v nedeľu zápasovú premiéru v drese Slovana. Odohral celý ligový zápas v Trnave, kde Sereď hostila bratislavský tím.

23.08.2021 22:42
vladimír weiss Foto: ,
Na snímke tréner Slovana Vladimír Weiss st. a vľavo jeho syn Vladimír Weiss.
debata (2)

Prišiel doň zo Sheffieldu Wednesday, ktorý v minulej sezóne vypadol z druhej ligy. V nej Green nepatril k hráčom základnej zostavy a nestrelil ani gól.

Posila z Britských ostrovov sa mohla tešiť z presného zásahu už v 8. minúte svojho debutu. Dostala sa do šance, no nepodarilo sa jej prelobovať Dejana brankára Ilieva.

SR Bratislava šport futbal EL 3. predkolo odveta Lincoln BAX Čítajte viac Gól v 35. sekunde, zranenie opory obrany. Slovan aj s Greenom vydoloval výhru

Krídelník odohral celý zápas, ktorý slovanisti vyhrali 1:0. Ako vnímal jeho prvý štart tréner Vladimír Weiss?

"Sami ste videli, že futbal vie hrať. Je to futbalista, ktorý má určite talent.

Nedávno oslávil len 23 rokov, takže aj z tohto pohľadu sme kúpili mladého hráča, ktorý ešte určite neukázal všetko," uviedol na adresu mládežníckeho reprezentanta Anglicka Weiss na tlačovej konferencii.

Podľa neho sa Green musí v slovenskej lige „rozkukať“.

"Hovoril som, že to nebude také jednoduché. Liga je mladá, bojovná, ani ja ako tréner ešte nemám prečítané všetky mužstvá.

Ide to veľmi rýchlo, slovenskú ligu som predtým viac-menej pozeral len z diaľky.

Ale futbal hrať vie, je to hráč medzi Vladom (Weissom mladším) a Mohom (marockým exkrídelníkom Slovana), z oboch má niečo. Verím, že bude efektívnejší, pretože to vpredu potrebujeme," do­dal.

Ako po Greenovom príchode uviedol generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml., išlo o jeden z najnáročnejších transferov, ktoré Slovan dosiaľ realizoval.

„Naším cieľom bolo stihnúť Andreho dopísať na súpisku, aby bol trénerovi Weissovi k dispozícii na odvetu s Olympiakosom. Transfer sme uzavreli pár minút pred uzávierkou súpisky,“ uviedol minulý týždeň.

Slovan sa vo štvrtok stretne v odvete play off Európskej ligy s Olympiakosom. Na jeho pôde prehral 0:3 a jeho šanca na postup je len v teoretickej rovine.

Grécko Futbal EL play off 1. zápasy Olympiakos Slovan Čítajte viac Také góly sme nedostali ani v príprave, krútil hlavou Weiss

Belasí začali v Lige majstrov, odtiaľ padli do Európskej ligy a teraz sa s najväčšou pravdepodobnosťou zosunú do Konferenčnej ligy.

Aj v prípade, že nepreskočia grécky veľkoklub, zahrajú si v skupine tretej najvýznamnejšej súťaže.

SR Bratislava šport futbal EL 3. predkolo odveta Lincoln BAX Čítajte viac Slovan sme okradli, aj ak sme za Greena dostali len cent, rypli si na ostrovoch

Standings provided by SofaScore LiveScore
2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Andre Green