Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj Michalovce ukázali nové logo. Pred sezónou poslovenčili tím

S novým trénerom i logom, menším počtom legionárov a snahou o pokojné vody fortunaligovej tabuľky vstúpia do nového ročníka futbalisti MFK Zemplín Michalovce.

20.07.2021 16:08
SR Michalovce šport futbal FL MFK príprava... Foto: ,
Kapitán MFK Zemplín Michalovce Igor Žofčák a nová posila Juraj Kotula na tlačovej konferencii.
debata

Už v nedeľnom zápase proti DAC Dunajská Streda chcú potvrdiť ambíciu súperiť o vyššie priečky než v sezóne 2020/2021, v ktorej bojovali o zotrvanie v najvyššej súťaži.

Tréner Miroslav Nemec pripomenul, že reálne možnosti kádra bude poznať až po úvodných zápasoch ročníka.

Michalovčania odohrali prípravné zápasy prevažne s mužstvami z nižších súťaží. V nich sa víťazne naladili a zvládli aj generálku proti Bardejovu.

„Spočiatku sme sa hľadali, potreboval som vidieť v akcii všetkých hráčov. Skúšal som ich na rôznych pozíciách, k tomu nastali príchody a odchody hráčov. Prípravné zápasy však splnili svoj účel,“ povedal Nemec, ktorý po sezóne 2020/2021 nahradil Antona Šoltisa.

Nové logo futbalového klubu MFK Zemplín... Foto: TASR, Roman Hanc
SR Michalovce šport futbal FL MFK príprava štart KEX Nové logo futbalového klubu MFK Zemplín Michalovce.

"Mali sme ťažšiu prípravu, ktorú nám v predošlom týždni skomplikovali aj zranenia. Dnes však už môžem povedať, že všetci hráči sú v poriadku, z čoho mám veľkú radosť.

Pri získavaní posíl sme sa zamerali na domáci trh. S kádrom som spokojný, na zápas s Dunajskou Stredou sme pripravení," poznamenal tréner MFK Zemplín smerom k domácemu zápasu s Dunajskou Stredou, ktorý je na programe v nedeľu od 18.00.

Kormidelník michalovského klubu zatiaľ nechcel hovoriť o konkrétnych ambíciách týkajúcich sa želaného umiestnenia či bodového zisku:

"Chceme vyhrať každý zápas a čo najskôr získať 30 bodov, aby sme sa zachránili.

Ideálne už po 10 zápasoch. Nechceme si dávať dlhodobé ciele, skôr ísť od zápasu k zápasu. Vieme, čo chceme hrať, no všetko bude závisieť od výsledkov. Veľa naznačí už úvod sezóny," povedal Nemec.

Po sezóne 2020/2021 nastalo v kádri viacero zmien a predovšetkým sa „poslovenčila.“

Ubudlo legionárov a v kádri už nefigurujú legionári Pino Soler, Cheick Allan Diarra, Matej Markovič, Dimitris Siopis, Isman Tandir, Danilo Spoljarič ani Sergej Ivanov.

„Mali sme vytypovaných hráčov a sme radi, že k nám prišli tí, ktorí prišli. Predstavujú adekvátnu kvalitu na rôzne pozície. Myslím, že si to správne "sadlo“ aj v kabíne."

V pozícii kapitána bude naďalej 38-ročný špílmacher Igor Žofčák.

dac logo Čítajte viac Prvky minulosti a elementy Žitného ostrova. DAC predstavil nové logo

"Mladí chalani mi stále dávajú energiu. Občas ma rozčúlia, ale to k tomu patrí. Naďalej ma baví víťaziť, pomáhať mladším hráčom a aj klubu.

Keď mi už telo bude hovoriť, že stačí a hráčom vo Fortuna lige už nebudem stíhať, tak zvážim ako ďalej. Momentálne to tak nie je a preto verím, že čo najviac pomôžem mužstvu," poznamenal Žofčák.

Skúsený univerzálny stredopoliar verí v návrat divákov a aj lepšie výsledky než v ročníku 2020/2021, v ktorom tím bojoval o záchranu. V 22 zápasoch získal rovnaký počet bodov.

„Vlani sme si vyskúšali, aké to je hrať v spodnej časti tabuľky. Určite sa nám viac páčilo v tej hornej. Už úvodné zápasy ukážu, ako sme na tom herne a na čo si môžeme trúfať.“

Martin Peško, Erik Jendrišek Čítajte viac Zlomím ťa ako lyžu, ty... Nadával nitriansky šéf nemeckému investorovi?

Tím sa pred sezónou posilnil najmä v defenzíve a k oporám by mal patriť aj 25-ročný obranca Juraj Kotula, ktorý prišiel po pôsobení v brnenskej Zbrojovke. V najvyššej slovenskej súťaži už obliekal aj dresy Slovana Bratislava, Senice a zlatomoravecké­ho ViOnu.

"Mal som 2–3 slovenské ponuky a prijať michalovskú mi prišlo ako najrozumnejšie. Budem síce ďaleko od domova, ale vďaka tomu sa môžem sústrediť iba na futbal.

Michalovce som vždy vnímal ako zdravý klub a aj preto som prijal ich ponuku," povedal Kotula.

SR Žilina šport futbal FL 7. kolo Slovan ZAX Čítajte viac Najlepší strelec ligy opúšťa Slovensko. Žilina dostala zaujímavú ponuku

Okrem neho sú novými tvárami v tíme aj Wisdom Kanu (útočník/Nig.), Erik Šuľa (obranca), Michal Ranko (obranca), Alfonso Artabe (stopér) a Matúš Marcin (obranca).

Novinkou z michalovského klubu je aj nové logo, ktoré vyobrazením logo draka nadväzuje na logo TJ Zemplín Vinohrad.

V strede loga je žlté písmeno „M“ a dve veže, ktoré čiastočne odkazujú na erb mesta Michalovce, ktorý bol od roku 2006 hlavná súčasť starého loga.

Prípravné zápasy:

Tatran Liptovský Mikuláš – Michalovce 2:1, gól Michaloviec: Ntotis
FK Humenné – Michalovce 5:2, Trusa, Marcin
Michalovce – ŠK Odeva Lipany 3:0, Trusa 2, Mendez /v Petrovciach nad Laborcom/
Podbrezová – Michalovce 1:2, Marcin, Kvocera /v Širokom/
Michalovce – Slavoj Trebišov 4:1, Žofčák, Kanu, Záhradník, Bujňaček
Michalovce – Banská Bystrica 2:0, Begala, Popovits
Michalovce – Partizán Bardejov 2:0, Kotula, Kanu

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Zemplín Michalovce